Jäätelötarjoilu koko kesän ajan! Jäätelötarjoilu koko kesän!
Rinta-Joupin Autoliike - Ajankohtaiset - Ajankohtaista - Rinta-Joupin Autoliike uuteen johtoon

Rinta-Joupin Autoliike uuteen johtoon

|

 

Sami Kankaanpää siirtyy talousjohtajan tehtävistä Rinta-Joupin Autoliikkeen toimitusjohtajaksi.

Rinta-Joupin Autoliikkeen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Sami Kankaanpää 1.12.2020 alkaen. Kankaanpää on toiminut viimeiset vuodet yrityksen talousjohtajana.

Toimitusjohtajan tehtävän eteenpäin luovuttava Ari Rinta-Jouppi jatkaa hallituksen puheenjohtajana. Hän ehti työskennellä, nykyään 24 toimipisteen yrityksen johtotehtävässä yhtäjaksoisesti peräti 24 vuotta. Muutokset eivät vaikuta Rinta-Joupin Autoliikkeen omistussuhteisiin.

Pian 70 vuotta täyttävä Rinta-Joupin Autoliike on ollut saman suvun omistuksessa koko ajan. Ensimmäinen toimitusjohtaja oli Rauno Rinta-Jouppi ja hänen poikansa, Ari Rinta-Jouppi, aloitti perheyrityksen johdossa vuonna 1996. Lisäksi Ari Rinta-Joupin kolme täysi-ikäistä tytärtä toimivat nykyisellään hallituksessa.

Uusi toimitusjohtaja tulee jatkamaan viime vuosina voimakkaasti kasvaneen autokauppaketjun menestystä talon sisältä. Yrityksen tavoin pohjalaiset juuret omaava Sami Kankaanpää on toiminut jo 8 vuoden ajan tiiviissä yhteistyössä Ari Rinta-Joupin kanssa. Päivittäisessä toiminnassa muutos onkin tapahtunut vastuuta vähän kerrallaan siirtämällä, vaikka virallinen nimitys tehdään kerralla.

– Täällä on vakaa pohja jatkaa, sillä yritys on hienossa kunnossa. Säilytämme tietenkin perusarvot ja asiakas on jatkossakin meillä keskiössä, lupaa uusi toimitusjohtaja Sami Kankaanpää.

Omistajan ääni ei kuitenkaan ole katoamassa mihinkään. Ari Rinta-Jouppi on aktiivinen hallituksen puheenjohtaja ja pitää perheyritystä jatkossakin hallinnassaan.

– Olen miettinyt jo pidempään, milloin keskittyä puhtaasti hallituksen puheenjohtajan tehtäviin. Olin asettanut ehdottoman takarajan 60 ikävuoden kohdalle, mutta nyt hetki tuntui oikealta. Meillä on hyvä johto, kertoo Ari Rinta-Jouppi.

Samalla Rinta-Joupin Autoliikkeen hallitusta vahvistetaan ensimmäistä kertaa yrityksen ulkopuolisella jäsenellä. Hallituksen jäseneksi on nimitetty 1.12.2020 alkaen Power Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto, joka tuo kokemusta kuluttajaliiketoiminnasta. Hän liittyy Ari Rinta-Joupin, Sami Kankaanpään, Pauliina Rinta-Joupin, Tarleena Rinta-Joupin sekä Katriina Rinta-Joupin muodostamaan hallitukseen.

Rinta-Joupin Autoliike on Suomen johtava autokauppaketju, joka tehnyt rehtiä autokauppaa jo vuodesta 1953 lähtien. Toimipisteitä on yli 20 paikkakunnalla, sekä yli 4 000 ajoneuvon valikoima. Edustustuksessa on 12 henkilö- ja pakettiautomerkkiä sekä 6 matkailuajoneuvomerkkiä. Rinta-Joupin Autoliike myy yli 25 000 ajoneuvoa vuodessa ja ammattitaitoinen huoltoverkosto palvelee asiakkaita 13 paikkakunnalla. Liikevaihto vuonna 2019 oli 380 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa yli 500 henkilöä.

Lue myös nämä

BMW-uutuusmallit piipahtivat Punaisen Piipun Kievarilla

Kymmenet Punaisen Piipun Kievarille pysähtyneet matkailijat kiinnostuivat uusista BMW-malleista,...

Savonlinnan esteratsastuskilpailussa Kia Rio autosarjan voittajalle

OperaGames-esteratsastuskilpailut keräsivät viikonloppuna 9.–11.7. kisaväen Savonlinnaan, Vuohimäen Ratsastuskeskukseen. Tapahtumassa...

Tiedote: Rinta-Joupin Autoliikkeen vahva kasvu jatkuu – Espooseen uusi toimipiste

Koko kansan autokaupan palvelut ovat pian yhä useamman saatavilla...

Huollon päivitetyt aukioloajat

Huoltojen aukioloajat yhtenäistyvät kesäkuun aikana. Chat-huoltomyyjät palvelevat edelleen tuttuihin...

Aurinkosähköä autoliikkeelle – Rinta-Joupin Autoliikkeen ensimmäinen aurinkopaneeliprojekti valmistumassa Turun toimipisteessä

Aurinkopaneelien tuottamalla sähkömäärällä voidaan ladata esimerkiksi Škoda Enyaq yli...

Tiedote: Vuodesta 2021 on tulossa voimakkaan kasvun vuosi – Rinta-Joupin Autoliike kasvattaa myymäläverkostoa ja rekrytoi huomattavasti lisää henkilökuntaa

Rinta-Joupin Autoliikkeessä panostetaan nyt vahvasti kasvuun. Yritys avaa myymälät...

Oulun Rinta-Joupin Autoliike palkittiin jälleen kerran vuoden parhaana Subaru-jälleenmyyjänä

Subaru Suomi palkitsi Oulun Rinta-Joupin Autoliikkeen vuoden 2020 parhaana...

Škoda palkitsi Rinta-Joupin Autoliikkeen huoltomyyjiä asiakaspalautteen perusteella

Mona Haakanen Salosta ja Kai Lahti Turusta pääsivät Kristalliklubiin,...

Heikki Tanner ja Johanna Nukala – uudet vahvistukset Rinta-Joupin Autoliikkeen johtoon

Rinta-Joupin Autoliikkeessä aloitti maaliskuussa huollon johtajana KTM Heikki Tanner...

Lehdistötiedote: Esimakua BMW:n täysin uudesta i4-sähköautosta

BMW antaa esimakua vuosi sitten julkaistusta BMW i4 -konseptiautosta....

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen