Rinta-Joupin Autoliike - Ajankohtaiset - Ajankohtaista - Rinta-Joupin Autoliike uuteen johtoon

Rinta-Joupin Autoliike uuteen johtoon

|

 

Sami Kankaanpää siirtyy talousjohtajan tehtävistä Rinta-Joupin Autoliikkeen toimitusjohtajaksi.

Rinta-Joupin Autoliikkeen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Sami Kankaanpää 1.12.2020 alkaen. Kankaanpää on toiminut viimeiset vuodet yrityksen talousjohtajana.

Toimitusjohtajan tehtävän eteenpäin luovuttava Ari Rinta-Jouppi jatkaa hallituksen puheenjohtajana. Hän ehti työskennellä, nykyään 24 toimipisteen yrityksen johtotehtävässä yhtäjaksoisesti peräti 24 vuotta. Muutokset eivät vaikuta Rinta-Joupin Autoliikkeen omistussuhteisiin.

Pian 70 vuotta täyttävä Rinta-Joupin Autoliike on ollut saman suvun omistuksessa koko ajan. Ensimmäinen toimitusjohtaja oli Rauno Rinta-Jouppi ja hänen poikansa, Ari Rinta-Jouppi, aloitti perheyrityksen johdossa vuonna 1996. Lisäksi Ari Rinta-Joupin kolme täysi-ikäistä tytärtä toimivat nykyisellään hallituksessa.

Uusi toimitusjohtaja tulee jatkamaan viime vuosina voimakkaasti kasvaneen autokauppaketjun menestystä talon sisältä. Yrityksen tavoin pohjalaiset juuret omaava Sami Kankaanpää on toiminut jo 8 vuoden ajan tiiviissä yhteistyössä Ari Rinta-Joupin kanssa. Päivittäisessä toiminnassa muutos onkin tapahtunut vastuuta vähän kerrallaan siirtämällä, vaikka virallinen nimitys tehdään kerralla.

– Täällä on vakaa pohja jatkaa, sillä yritys on hienossa kunnossa. Säilytämme tietenkin perusarvot ja asiakas on jatkossakin meillä keskiössä, lupaa uusi toimitusjohtaja Sami Kankaanpää.

Omistajan ääni ei kuitenkaan ole katoamassa mihinkään. Ari Rinta-Jouppi on aktiivinen hallituksen puheenjohtaja ja pitää perheyritystä jatkossakin hallinnassaan.

– Olen miettinyt jo pidempään, milloin keskittyä puhtaasti hallituksen puheenjohtajan tehtäviin. Olin asettanut ehdottoman takarajan 60 ikävuoden kohdalle, mutta nyt hetki tuntui oikealta. Meillä on hyvä johto, kertoo Ari Rinta-Jouppi.

Samalla Rinta-Joupin Autoliikkeen hallitusta vahvistetaan ensimmäistä kertaa yrityksen ulkopuolisella jäsenellä. Hallituksen jäseneksi on nimitetty 1.12.2020 alkaen Power Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto, joka tuo kokemusta kuluttajaliiketoiminnasta. Hän liittyy Ari Rinta-Joupin, Sami Kankaanpään, Pauliina Rinta-Joupin, Tarleena Rinta-Joupin sekä Katriina Rinta-Joupin muodostamaan hallitukseen.

Rinta-Joupin Autoliike on Suomen johtava autokauppaketju, joka tehnyt rehtiä autokauppaa jo vuodesta 1953 lähtien. Toimipisteitä on yli 20 paikkakunnalla, sekä yli 4 000 ajoneuvon valikoima. Edustustuksessa on 12 henkilö- ja pakettiautomerkkiä sekä 6 matkailuajoneuvomerkkiä. Rinta-Joupin Autoliike myy yli 25 000 ajoneuvoa vuodessa ja ammattitaitoinen huoltoverkosto palvelee asiakkaita 13 paikkakunnalla. Liikevaihto vuonna 2019 oli 380 miljoonaa euroa ja henkilökuntaa yli 500 henkilöä.

Lue myös nämä

ŠKODA ENYAQ iV on Vuoden sähköauto 2021

Škoda ENYAQ iV 80:ssä on 530 km:n WLTP-toimintamatka ja...

Rinta-Joupin Autoliike on Vuoden matkailuajoneuvokauppias 2021

Rinta-Joupin Autoliike on valittu Vuoden matkailuajoneuvokauppiaaksi osoituksena ansiokkaasta matkailuautoilun...

Kia oli lokakuun myydyin automerkki Oulussa!

Kia on noussut nopeasti yhdeksi Suomen suosituimmista automerkeistä. Kia...

Uudet dieselautot yllättävät vähäpäästöisyydellään

Dieselautojen ympäristöystävällisyys on herättänyt viime vuosina paljon keskustelua. Erityisesti...

Rinta-Joupin Autoliikkeen Turun toimipiste on palvellut asiakkaita jo 20 vuotta

Rinta-Joupin Autoliike osti AutoCenter Stockmannin Turun toimipisteen 20 vuotta...

Tiedote: Rinta-Joupin Autoliike avaa uuden myymälän Kuopioon

Koko kansan autokauppa palvelee suomalaisia paikallisesti jatkossa myös Pohjois-Savossa....

Turun toimipisteeseen avattu Suomen tehokkain kaikenmerkkisten sähköautojen suurteholatausasema

Pääset nyt lataamaan sähköautosi Turussa helposti ja nopeasti uudella...

Rinta-Joupin Autoliike nousi suurimmaksi käytettyjen moottoripyörien myyjäksi tänä vuonna – myytyjen moottoripyörien keskihinta noin 10 000 euroa

Suosituimpia merkkejä ovat olleet Suzuki, Honda, Yamaha, Harley-Davidson, BMW...

BMW-uutuusmallit piipahtivat Punaisen Piipun Kievarilla

Kymmenet Punaisen Piipun Kievarille pysähtyneet matkailijat kiinnostuivat uusista BMW-malleista,...

Savonlinnan esteratsastuskilpailussa Kia Rio autosarjan voittajalle

OperaGames-esteratsastuskilpailut keräsivät viikonloppuna 9.–11.7. kisaväen Savonlinnaan, Vuohimäen Ratsastuskeskukseen. Tapahtumassa...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen