Rinta-Joupin Autoliike - Ajankohtaiset - Ajankohtaista - Rinta-Joupin Autoliikkeen vahva kasvu jatkuu vuonna 2022: ”Asiakaslähtöinen liiketoiminta ja palvelu on kaiken ytimessä”

Rinta-Joupin Autoliikkeen vahva kasvu jatkuu vuonna 2022: ”Asiakaslähtöinen liiketoiminta ja palvelu on kaiken ytimessä”

|
Sami Kankaanpää ja Jukka Myntti | Rinta-Joupin Autoliike

Rinta-Joupin Autoliikkeen kasvu jatkuu ja koko organisaatio pidetään mukana muutoksessa.

Vuosi 2021 oli suuren kasvun vuosi Rinta-Joupin Autoliikkeessä. Uusia toimipisteitä avattiin Lahteen, Tampereelle ja Espooseen. Kasvu jatkuu myös vuonna 2022, kun uudet myymälät avaavat ovensa Kuopiossa ja Raisiossa.

– Laajentumisen taustalla on paitsi myynnillisesti menestyksekäs vuosi, myös tarve olla paremmin asiakkaan saatavilla. Vaikka kaupanteko verkossa yleistyykin, on tärkeää olla läsnä myös paikallisesti, kertoo Rinta-Joupin Autoliikkeen toimitusjohtaja Sami Kankaanpää. 

Myyntiennätyksiä haasteista huolimatta

Vuonna 2021 myytiin ennätysmäärä autoja. Rinta-Joupin Autoliikkeelle vuosi oli erityisen menestyksekäs ja myyntiennätyksiä rikottiin monina kuukausina – jopa yli 30 000 ajoneuvoa vaihtoi viime vuoden aikana omistajaa.

– 2021 oli myynnillisesti hieno vuosi. Kovaa mentiin ja myynti kasvoi rajusti. Käytettyjen autojen markkinaosuus kasvoi reilusti ja nousimme suurimmaksi käytettyjen moottoripyörien ja matkailuautojen myyjäksi, Kankaanpää kehuu.

Menestyksen varrella on ollut myös haasteita. Koronapandemian synnyttämä maailmanlaajuinen komponenttipula saattaa aiheuttaa haasteita koko kaupan alalle jopa vuoteen 2023 asti. 

– Uusista ja käytetyistä autoista tulee olemaan pulaa myös tänä vuonna. Kun löytää itselleen sopivan auton, on päätös tehtävä nopeasti. Etenkin kesällä juuri oikeanlaisen ajoneuvon löytäminen voi olla todella haasteellista. Asiakkaan kannalta hyvä hetki ajoneuvon hankintaan on nyt, kun valinnanvaraa vielä löytyy, Kankaanpää neuvoo.

Sami Kankaanpää ja Jukka Myntti Tervajoella.

Automyynnissä korostuvat yrityksen arvot

Viime vuosi osoitti sen, että suomalaiset haluavat vaihtaa vanhan autonsa uuteen. Rinta-Joupin Autoliike pyrkii jatkossakin siihen, että auton vaihtaminen on asiakkaalle mahdollisimman vaivatonta.  

– Tänä vuonna panostamme vahvasti verkkoasiointiin. Tavoitteenamme on tehdä siitä entistä helpompaa ja nopeampaa sekä asiakkaalle että henkilökunnalle, kuvailee automyynnin johtaja Jukka Myntti. 

Asiakaskokemus ja sen jatkuva parantaminen onkin yksi tärkeimpiä perheyrityksen arvoja. Kasvulla ja muutoksilla pyritään vaikuttamaan siihen, että muutos olisi sekä asiakkaiden että henkilökunnan kannalta onnistunutta. 

– Haluamme olla arvostetuin autokauppa niin asiakkaille kuin henkilökunnallemmekin. Rehellisillä kuvilla edustamme luotettavaa autokauppaa. Asiakkaan on saatava nettisivuiltamme myytävästä ajoneuvosta kaikki samat tiedot, jotka hän voi todeta itse auton nähdessään. Meille tärkeää ei ole yksittäinen kauppa vaan asiakassuhteen rakentaminen ja ylläpitäminen, Myntti kertoo.

Asiakkaan tunteminen on tärkeää autohuollossa

Vuonna 2021 Rinta-Joupin Autoliikkeessä huollettiin yli 60 000 autoa. Määrän koko ajan kasvaessa digipalvelut ja niiden kehittäminen saavat entistä isomman roolin autohuoltopalveluissa. 

– Viime vuosi oli suuremman muutoksen alkusysäys, joka auttoi näkemään, millä tavoin voimme huollossa parantaa saavutettavuuttamme ja asiakkaan palvelukokemusta. Pyrimme jatkuvasti parantamaan ymmärrystämme siitä, minkälaisia huollon käyttöhelppouden lisäpalveluita asiakkaat haluavat mukaan huoltokokonaisuuteen, huollon johtaja Heikki Tanner kertoo. 

heikki tanner
Heikki Tanner

Vuonna 2022 korostuu asiakkaan tunteminen. Huoltohenkilökunnan aito kiinnostus asiakasta ja tämän tarpeiden täyttymistä kohtaan takaavat parhaan palvelukokemuksen.

– Asiakkaiden tapa käyttää ja kuluttaa huoltopalveluita muuttuu koko ajan. Asiakkaat ovat entistä paremmin tietoisia uuden autonsa ominaisuuksista ja niin on oltava myös huollossa. Henkilökunnalla on oltava jatkuvasti viimeisin tieto, Tanner kertoo. 

Asiakkaan tuntemista helpottavat digipalvelut, jotka auttavat valmistautumaan asiakasta varten. Ennakkovalmisteluiden rooli korostuu, jotta palvelu on mahdollista yksilöidä jokaisen asiakkaan tarpeiden mukaan. Tärkeää onkin, että toimivien järjestelmien takana on yhä ihminen, jonka kanssa asiakas keskustelee. 

– Henkilöstön hyvinvointi on meille kaiken A ja O. Se on asiakaspalvelun ydin. Henkilöstömme haluaa kehittyä, ja huolehdimme henkilöstön hyvinvoinnista muun muassa liikunta- ja hierontaeduilla sekä jatkuvalla valmentamisella. Muuttuvassa ympäristössä työntekijöiden on tärkeä saada tukea ja kannustusta. Turvallinen ilmapiiri välittyy henkilökunnalta myös asiakkaalle avoimena kommunikaationa ja tiedon jakamisena, Tanner kuvailee.

 

 

Haluatko pysyä ajan tasalla siitä, mitä meillä tapahtuu? 

Tilaa uutiskirje 

 

Lue myös nämä

Rinta-Joupin Autoliikkeen Janne Mäenpää mekaanikoksi MM-ralleihin

Kuva: AKK/Taneli Niinimäki Rinta-Joupin Autoliikkeen mekaanikko Janne Mäenpää on...

Matkailuautojen uutuusmallit esittelyssä Jukolan viestissä

Olemme mukana Jukolan viesti -tapahtumassa 17.-18. kesäkuuta. Tapahtumassa on...

Rinta-Joupin Autoliike tuplaa toimitilansa Vantaan Petikossa

Rinta-Joupin Autoliike vahvistaa asemaansa pääkaupunkiseudulla. Vuonna 2019 avattu Petikon...

ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV Road Tour 2022 meillä

Tervetuloa koeajamaan odotettu täyssähköinen ŠKODA ENYAQ COUPÉ RS iV

Jarno Koivula on vuoden Skoda-myyjä

Rinta-Joupin Autoliikkeen automyyjä Jarno Koivula palkittiin valtakunnallisella Vuoden Škoda-myyjä...

Matkailuajoneuvojen huolto nyt myös Turussa

Ammattitaitoisen caravan-huoltomme löydät nyt Kempeleen lisäksi myös Turusta! Turun...

BMW JOY ON THE ROAD -kiertue Mikkelissä 10.5.

Tervetuloa koeajamaan sähköistetty BMW-mallisto. Kiertue meillä: Porissa 26.4. klo...

Olemme mukana Lapin Erämessuilla toukokuussa

Lapin Erämessuilla voi tutustua Rinta-Joupin Autoliikkeen monipuoliseen matkailuajoneuvojen valikoimaan....

Olemme mukana Turun Caravan Show 2022 -messuilla 22.-24.4.

Turun Caravan Show 2022 -messut järjestetään Turun Messukeskuksessa 22.-24.2022....

Sähköautojen hankintatuki jatkuu

Hallitus on myöntänyt lisärahoitusta sähkö- ja kaasuautojen hankintatuelle. Päätöksen...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu