Huolto

Huollamme kaikki automerkit sekä matkailuautot ja asuntovaunut reilusti, luotettavasti ja ammattitaidolla.

Pikahuolto

Teemme pienet huollot Vaasassa, Porissa ja Raumalla ilman ajanvarausta. Voit jäädä odottelemaan paikan päälle.

Huollon rahoitus

Voit maksaa huollonkin erissä.

Merkkihuolto

Tarjoamme 14 automerkin ja 6 matkailuajoneuvomerkin merkkihuollot aina laadukkailla ja alkuperäisillä varaosilla.

Huoltosopimus

Kysy liikkeestämme lisää uusille autoille tehtävistä, merkkikohtaisista huoltosopimuksista tai mahdollisuudesta sisällyttää huollot autosi kuukausierään.

Varaa aika huoltoon

Ajanvaraus verkossa 24/7 tai puhelimitse suoraan lähimmästä
toimipisteestäsi.

Ajanvaraukseen

Kolarikorjaamo

Kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymät kolarikorjaamot auttavat sinua kaikessa tuulilasin vaihdosta, peltikolhujen oikomiseen ja isompiin vahinkokorjauksiin.

Varaosat

Meiltä löydät kattavan valikoiman varaosia ja lisävarusteita. Saat alkuperäiset varaosat ja lisävarusteet kaikkiin edustamiimme merkkeihin tai korkealaatuiset tarvikeosat niin halutessasi.

Rinta-Joupin Autoliike - Artikkelit - Ajankohtaista - Ajoneuvojen polttoaineiden eri muodot

Ajoneuvojen polttoaineiden eri muodot

Sähköstä voimaa -hybridiautot lisääntyvät

Ajoneuvojen yleisimmät polttoaineet ovat edelleen kaikkien tuntemat bensiini ja diesel. Ilmastokysymysten lisääntyessä myös vaihtoehtoisten polttoaineiden kysyntä on kasvanut. Ilman laatu sekä hiilidioksidipäästöt ovat edistäneet uusiutuvien energialähteiden polttoainemuotoja.

Suosituimpana vaihtoehtoisena polttoaineena on tällä hetkellä sähkö. Tutustu sähköautojen eri muotoihin ja valitse sinulle sopivin vaihtoehto.

Säästä ajamalla

Sähköllä ajaminen näkyy muuallakin kuin lompakossa, koska ympäristön vaikutukset ulottuvat huomattavasti lompakkoa pidemmälle. Sähköautolla ajettaessa ilman saastuminen, hiilidioksidipäästöt ja fossiilisten polttoaineiden, kuten bensiinin ja dieselin, käyttö on vähäistä. Maksimaalista säästöä havittelevan kannattaa lisäksi käyttää yösähköä. Käyttämällä lataukseen aurinkoenergiaa, päästöt ovat enää minimaaliset. Lisäksi kaikissa hybrideissä jarrutusenergian muuttaminen sähköksi on suurimpia taloudellisuuteen vaikuttavia etuja.

Täyshybridiauto eli itselataava hybridiauto on helppo valinta kenelle vain! Täyshybridi lataa auton akun ajon aikana ja valitsee automaattisesti parhaimman mahdollisen voimanlähteen polttomoottorin ja sähkömoottorin välillä ajon aikana. Kevythybridissä oleva sähkömoottori taas avustaa auton polttomoottoria, eikä tällöin pysty yksinään liikuttamaan autoa. Nämä kaksi hybridivaihtoehtoa tuottavat tarvitsemansa energian auton polttoaineista, näitä ei siis ole mahdollista ladata muualta tulevasta lähteestä. Parhaimmillaan täyshybridi- ja kevythybridiautot ovat kaupunkiajossa, jossa tulee väistämättä paljon hidastuksia ja kiihdytyksiä. Hybridien akkujen kapasiteetti on kuitenkin hyvin rajallinen, jonka vuoksi kaupunkiajossa täyshybridistä on enemmän hyötyä kuin maantieajossa. Useimmiten ei ladattava- hybridi onkin perheen kakkosauto, koska se tuo parhaan taloudellisen hyödyn juuri lyhyillä ajomatkoilla.

Ladattavat hybridit eli plug-in hybridit tai pistokehybridit ja täyssähköautot ovat suosittuja kotitalouksien ykkösautoina. Täyssähköauton toimintasäde on laaja -jopa 550 km. Täyssähköauto kuitenkin tarvitsee vakituisen latauspisteen, mikä asettaa tiettyjä vaatimuksia kiinteistölle. Ladattavat hybridit luokitellaan sähköautoiksi, koska ne eivät tarvitse polttomoottoria ja autojen akkuja voidaan ladata ulkoisesta lähteestä. Ladattavissa hybrideissä on suurempi sähkön varastointikapasiteetti kuin tavallisessa hybridissä, jolloin toimintasäde sähköajossa onkin pääsääntöisesti yli 50 kilometriä. Useimmiten tämä kilometrimäärä riittää työmatkoihin kertyviin kilometreihin.  Mikä onkaan mukavampaa kuin ajaa vapaa-ajan- ja työmatkat edullisesti, äänettömästi ja päästöttömästi!

Jokaisella autoilijalla on omat tarpeensa, siksi joillekin täyshybridi auto sopii huomattavasti paremmin kuin lataushybridi. Koejamalla ja tutustumalla eri sähköautomalleihin myymälöissämme, löydät juuri sinun tarpeisiisi parhaimman vaihtoehdon!

Tutustu varastossamme oleviin hybridiautoihin tästä.

Ota yhteyttä myyjäämme ja kysy hybridiautoista lisää tästä.

 

 

 

Lue myös nämä

Kestovahapinnoitus pitää auton pinnan kiiltävänä ja helppohoitoisena pitkään

Suola, kivet, lumi, auringon polte ja hyönteiset – auto...

Tuulilasin vaihto tai korjaus

Asiaa lasista Merkkihuolto pitää huolen, että autossasi on aina...

Näin laitat autosi kevätkuntoon

Talven vaihtelevat lämpötilat ja sääolot laittavat auton koville. Nyt...

Auton ilmastoinnin keväthuolto on hyödyllinen rutiini

Auton ilmastoinnista kannattaa pitää huolta, jotta järjestelmä toimii ja...

Ohjauskulmien ja aurauskulmien tarkastus tuo ajoturvaa ja säästöä

Epätasaiset alustat, kuopat ja tärinä varsinkin talviajossa voi vaikuttaa...

Voinko myydä autoni, jos on autolainaa jäljellä?

Vaikka sinulla olisi vanhasta autosta vielä velkaa jäljellä, voit...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 3000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Ajanvaraus verkossa 24/7 tai puhelimitse suoraan lähimmästä toimipisteestäsi.

Ajanvaraukseen