Huolto

Huollamme kaikki automerkit sekä matkailuautot ja asuntovaunut reilusti, luotettavasti ja ammattitaidolla.

Pikahuolto

Teemme pienet huollot Porissa ja Raumalla ilman ajanvarausta. Voit jäädä odottelemaan paikan päälle.

Huollon rahoitus

Voit maksaa huollonkin erissä.

Merkkihuolto

Tarjoamme 14 automerkin ja 6 matkailuajoneuvomerkin merkkihuollot aina laadukkailla ja alkuperäisillä varaosilla.

Huoltosopimus

Kysy liikkeestämme lisää uusille autoille tehtävistä, merkkikohtaisista huoltosopimuksista tai mahdollisuudesta sisällyttää huollot autosi kuukausierään.

Varaa aika huoltoon

Ajanvaraus verkossa 24/7 tai puhelimitse suoraan lähimmästä
toimipisteestäsi.

Ajanvaraukseen

Kolarikorjaamo

Kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymät kolarikorjaamot auttavat sinua kaikessa tuulilasin vaihdosta, peltikolhujen oikomiseen ja isompiin vahinkokorjauksiin.

Varaosat

Meiltä löydät kattavan valikoiman varaosia ja lisävarusteita. Saat alkuperäiset varaosat ja lisävarusteet kaikkiin edustamiimme merkkeihin tai korkealaatuiset tarvikeosat niin halutessasi.

Tiedote: Rinta-Joupin Autoliike varautuu koronavirukseen Lue lisää
Rinta-Joupin Autoliike - Artikkelit - Autotyypit - Autotyypit A:sta Ö:hön

Autotyypit A:sta Ö:hön

Crossover

Autovalmistajat panostavat yhä enemmän autoilijoiden yksilöllisiin tarpeisiin, joten sedan ja farmari eivät enää riitä ainoiksi vaihtoehdoiksi. Lue tästä yleisimmistä autotyypeistä ja niiden ominaispiirteistä. Niin tiedät ainakin suuntaa-antavasti, millainen auto palvelee sinua ja tarpeitasi parhaiten.

Crossover, uusi farmari

Crossover-tyyppiset autot ovat juuri nyt muodissa, ja niitä myydään yhä enemmän. Crossoverit ovat kuin pienikokoisia citymaastureja, joiden vahvuutena on muunneltavuus. Tavaratila on tilava auton kokoon nähden, ja mallin etuja ovat maastureiden tapaan tilavuus, hyvä näkyvyys ja suurempi istumakorkeus. Kaikki crossoverit ovat etuvetoisia, mutta osassa on myös neliveto sivuteille.

Monien tilatarpeiden farmari

Farmareita eli ”farkkuja” myydään nykyisin selvästi enemmän kuin matalaperäisiä sedaneita. Farmarin pidempi kori mahdollistaa hyvät tilat harrastusvälineille, lemmikeille ja lapsiperheen varusteille, kuten lastenvaunuille.  Farmarit ovat yleisiä perhekäytössä, aktiivisessa elämänvaiheessa. Kun farmarin tilavaan tavaratilaan on kerran tottunut, vaihto pienempään ei yleensä houkuttele. Muita säilytystilaltaan avaria autotyyppejä ovat erilaiset maasturit, uudet crossoverit ja tila-autot. Niissä on monien farmarien tapaan yleistynyt ”suksiluukku”, eli takapenkkien välistä aukeava luukku, joka mahdollistaa pidempien esineiden kuljettamisen auton sisällä. Suksiboksi ei siis enää ole välttämättömyys laskettelemaan lähtevälle perheelle, vaikka se onkin yhä suosittu lisävaruste.

Mikä on hybridi?

Hybridit ovat lyöneet itsensä läpi vaivattomana, helppokäyttöisenä ja vähän kuluttavana vaihtoehtona bensa- tai dieselautolle. Hybridi, eli sähkö- ja bensamoottoria käyttävä auto, lataa sähkömoottoria itse ajon aikana eikä näin vaadi ulkoista latausta. Hybridin pienempi kulutus perustuu siihen, että sähkömoottori tasoittaa kaupunki -ja maantieajon kuluja: lyhyet matkat voidaan kulkea pelkästään sähköllä ja maantiellä sähkömoottori latautuu ja vähentää bensan kulutusta.

Hybridin verotus on pienempien päästöjen takia alhaisempi, ja sen ylläpito on edullisempaa. Hybridit ovat tällä hetkellä haluttuja vaihtoautoja, ja saatavilla on monen eri kokoluokan hybridejä aina pikkuautoista citymaastureihin.

Maasturi, kaupunkimaasturi vai SUV?

Maasturi-nimitystä käytetään nykyisin laajasti kattamaan erilaiset katu- ja kaupunkimaasturit sekä SUV:t (SUV = suburban vehicle). Näitä kaikkia yhdistävät hyvät tilat, korkeampi maavara, ylempi istumakorkeus ja hyvä näkyvyys. Kaikki nykymaasturit eivät ole enää nelivetoisia, vaan joukossa on myös kaksivetoisia maastureita ja älykkäitä nelivetoja, joissa vetoisuus vaihtelee tilanteen mukaan. Maasturit ovat usein käytettävyydeltään muita parempia esimerkiksi veneen nostossa ja muissa vetotehtävissä. Korkeampi maavara sopii kaupunki- ja maantieajon lisäksi myös vaikeakulkuisemmille mökkiteille.

Koiranomistajan hatchback?

Hatchback eli viistoperä on farmarin ja sedanin suosittu välimuoto, jossa on sedania isompi, kattoon asti ulottuva takaluukku, johon myös takaikkuna kuuluu. Takaluukku on helppo lastata ja mahdollistaa usein myös esimerkiksi koiran kuljettamisen. Kannattaa kuitenkin huomata, että lemmikki vie suurimman osan tavaratilasta, joten jos matkustat paljon, mieti, mahtuvatko molemmat mukaan. Hatchback itsessään ei kuitenkaan ole farmarin mittainen vaan lyhyempi, joten hiihtoa ja laskettelua harrastavan valinta on usein hatchbackia tilavampi auto.

Sedanit pitävät vielä pintansa

Sedaneita eli porrasperäisiä autoja myydään monesti nuorelle ensimmäiseksi autoksi tai jo vähän varttuneemmalle autoilijalle. Sedanissa ikkuna ei nouse takaluukun mukana, joten takaluukun säilytystila on farmaria ja hatchbackia pienempi ja matalampi. Toisaalta sedanin pienempi koko ja matalampi polttoaineenkulutus farmariin verrattuna tekevät siitä kätevän kaupunkiauton.

Kun haluat tietää lisää näistä ja monista muistakin tarjolla olevista vaihtoehdoista, ota yhteyttä lähimpään Rinta-Joupin Autoliikkeeseen.

Etsi lähin toimipiste Uusiin autoihin Vaihtoautoihin

Lue myös nämä

Renkaiden vaihto

  Milloin on sopiva aika vaihtaa kesärenkaat alle? Entä...

Tiedote: Rinta-Joupin Autoliike varautuu koronavirukseen

Tiedote 15.3.2020 Rinta-Joupin Autoliike seuraa aktiivisesti koronavirukseen (COVID-19) liittyvää uutisointia ja viranomaisten ohjeistusta.  Päivitämme...

Ajokortti 17-vuotiaana poikkeusluvalla

Ajokortti 17-vuotiaana helpottaa arkea Ajokortti 17-vuotiaana? Se on mahdollista...

Syyshuolto huolehtii turvallisuudesta

Syksyn tullessa on aika tehdä tarkistuksia, jotka tekevät ajamisesta...

Ajoneuvojen polttoaineiden eri muodot

Tutut ja turvalliset Suomen 2,7 miljoonasta liikennekäytössä olevasta henkilöautosta...

Tuulilasin vaihto tai korjaus

Asiaa lasista Merkkihuolto pitää huolen, että autossasi on aina...

Näin laitat autosi kevätkuntoon

Talven vaihtelevat lämpötilat ja sääolot laittavat auton koville. Nyt...

Ohjauskulmien ja aurauskulmien tarkastus

Epätasaiset alustat, kuopat ja tärinä varsinkin talviajossa voi vaikuttaa...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 3000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Ajanvaraus verkossa 24/7 tai puhelimitse suoraan lähimmästä toimipisteestäsi.

Ajanvaraukseen