Rinta-Joupin Autoliike - Artikkelit - Varusteet - Avaimeton käynnistys – Keyless system

Avaimeton käynnistys – Keyless system

|
keyless system

Kuinka monta taskua joudut käymään läpi, ennen kuin saat auton avaimen käsiisi? Keyless-järjestelmä mahdollistaa ovien avauksen ja lukituksen ilman avaimen kaivelua.

Keyless System, Keyless Access tai Skodalla Kessyksi-nimetty Keyless Entry on järjestelmä, joka mahdollistaa ovien avauksen ja lukituksen ilman avaimen kaivelua. Se tarkoittaa, että kun auton avain tai paremminkin kaukosäädin on mukanasi, joko taskussa tai laukussa, pelkkä etuoven kahvan koskettaminen riittää oven avaukseen ja lukitukseen. Samoin ajoneuvon käynnistys onnistuu pelkkää nappia painamalla.

Keyless-järjestelmä perustuu auton sisällä olevaan antenniin, joka tunnistaa avaimen läsnäolon auton sisätiloissa ja sallii ajoneuvon käynnistyksen. Voit käyttää järjestelmää myös takaluukun avaamiseen ja sulkemiseen. Takapuskurin takana sijaitseva tunnistin tunnistaa avaimesi, kun avain on luukun lähellä. Pystyt tällöin avaamaan takaluukun avauspainikkeesta.

Milloin viimeksi vaihdoit Keyless-järjestelmän avaimen pariston?

Avaimeton järjestelmä kuluttaa avaimen paristoa perinteistä lukitusjärjestelmää enemmän. Paristo kannattaa uusia noin vuoden välein, jotta ei pääse syntymään tilannetta, että paristo loppuu ja järjestelmä ei toimikaan. Silloinkaan ei onneksi ole syytä huoleen. Saat avattua ja suljettua auton ovet perinteisesti kuljettajan oven kahvassa sijaitsevasta lukkopatruunasta. Se vaatii vain hieman käsityötä

Oven avaus ja auton käynnistys Keyless-järjestelmän perinteisellä avaimella

Keyless-järjestelmissä on varauduttu siihen, että patterin loppuessa oven saa auki avaimeen integroidulla perinteisellä metalliavaimella. Avain avaa kuljettajan oven kahvassa olevan lukkopatruunan. Škodissa lukkopatruuna on oven kahvassa pienen suojan alla. Suojan alareunassa on pieni lovi, johon auton avaimeen kuuluva ”perinteinen” metalliavain käy. Siitä varovasti vääntämällä suojus saadaan irrotettua ja ovet avattua avaimella. Samoin auton saa käyntiin pariston loputtuakin. Vie avain käynnistysnapille ja paina avaimella käynnistyspainiketta. Näin auto käynnistyy ja matka pääse jatkumaan.

Jos et muista, milloin olet viimeksi vaihtanut pariston, kannattaa tulla meille, lähimpään Rinta-Joupin Autoliikkeeseen, paristonvaihtoon.

Etsi lähin toimipiste Usein kysytyt kysymykset

Lue myös nämä

Sähkötoiminen takaluukku helpottaa elämää

Monissa uusissa autoissa on takaluukun perinteisten pumppujen tilalla sähkömoottorit,...

Led-lisävalot – tehoa kaukovaloihin

Hyvä näkyvyys on ajoturvallisuuden kannalta kaiken a ja o....

Taakkatelineiden asennus

Taakkatelineiden avulla auton katolle saadaan kiinnitettyä ylimääräistä säilytystilaa, joka...

Peruutustutka auttaa

Peruutustutka on auton lisävaruste pysäköinnin helpottamiseen. Peruutustutka toimii joko...

Vetokoukun asentaminen ja irrottaminen

Miten asennat tai irrotat vetokoukun? Kokosimme alle muutamia yleisohjeita,...

Pysäköintiavustimen käyttö

Pysäköintiavustimet ovat uusia merkkikohtaisia lisävarusteita, joiden on tarkoitus helpottaa...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu