• BMW
 • Ford
 • Honda
 • KIA
 • Lexus
 • Opel
 • Peugeot
 • Skoda
 • Subaru
 • Toyota
 • Carado
 • Hobby
 • Hymer
 • LMC
 • Pössl
 • Roadcar
X
Rinta-Joupin Blogi
Rinta-Joupin Blogi

Uusi tuhti Civic on täynnä turvallista, helppoa tekniikkaa

21.06.2017Honda Civicin uusin versio on jo automallin kymmenes sukupolvi. Tilava, urheilullinen, rohkeasti räväkkä olemus huokuu itsevarmuutta. Uusi Civic pääseekin jopa yllättämään hyvällä ohjaustuntumallaan ja ”yhdestä puusta veistetyllä” olemuksellaan. Auto vaikuttaa heti kättelyssä laadukkaalta ja luottamusta herättävältä. Ylellistä tunnelmaa korostaa koeajoyksilön miellyttävästi tuoksuva nahkaverhoilu.


Uusimman sukupolven Civic on kasvanut reilusti pituutta.

Uusimman sukupolven Honda Civic on ladattu uusimman sukupolven turvateknologialla. Civicin kanssa pääsee hyvin nopeasti sinuksi; miellyttävä ajoasento löytyy helposti ja muhkea ratti säätyy ylös, alas ja etäisyyssuunnassa. Peilit ovat mukavan kookkaat ja niistä löytyy kuolleen kulman varoitin, mikä on erinomainen oivallus. Autossa on erittäin nopea, kevyt ohjaus, mutta se on kuitenkin selkeän ja tarkan, jopa helpon tuntuinen. Honda on onnistunut saavuttamaan poikkeuksellisen hyvän tuntuman tiehen ja auton suuntavakavuus on suorastaan loistava.

Automerkkinä Hondalla on innovatiivinen, laadukas ja urheilullinen imago. Näihin odotuksiin uusi Civic vastaa tyylikkäästi. Edellisen sukupolven erikoisesta, pystyyn nousevasta takapenkin istuinosasta on nyt luovuttu ja tässä mallissa polttoainesäiliö on ”normaalilla” paikallaan takaistuimen alla. Auton olemus on hyvin urheilullinen. Se on matala ja solakka kuin viisiovinen coupe tai urheiluauto, vaikka kätkeekin kuoreensa erittäin hyvät ja monikäyttöiset, perhekelpoiset tilat. Edelliseen sukupolveen verrattuna uusin malli on kasvanut pituutta lähes 14 cm ja leveyttä 3 cm. Urheilullinen ilme ei ole silmänlumetta: Civic on 2 cm matalampi kuin edeltäjänsä. Yli 4,5 metrin kokonaispituus on tässä segmentissä paljon.

Huomattavan isosta, 478 litran tavaratilasta löytyy Hondalle tyypillinen, massasta poikkeava oivallus: tavaratilan peite on rullaverhomainen ja se vedetään esiin tilan toisesta sivusta auton poikkisuuntaan! Näin peite/hattuhylly ei vie tilaa tai pyöri irrallisena riesana silloin kun takaselkänojat on laskettu alas pitempää tavaraa kuljetettaessa. Tavaratilan ja takapenkin välissä on porras, joten aivan tasaista kuormatilaa ei synny. Tilan välipohjan alta paljastuu yllättävän suuri lisätila, jota voi käyttää muuhunkin kuin vain pienen irtotavaran säilömiseen.

Hondan tavaratila on kokoluokassaan iso, 478 litraa.


Selkeä kojelautatunnelma


Civicin mittaristo on selkeän ja rauhallisen näköinen, vaikka se tarjoaakin runsaasti informaatiota. Näkökentän keskipisteessä on numeromuotoinen, levollinen nopeusnäyttö, jota kehystää holvikaarimaisesti kierroslukumittari. Nopeusnäytön ympärillä on selkeä tila erilaiselle lisäinfolle. Jokaisen Civic-malliversion vakiovarusteisiin kuuluukin Hondan oma Sensing-turvavarustepaketti, joka sisältää hätäjarrutusavustimen jalankulkijatunnistuksella, mukautuvan (tunnistaa edellä ajavan ajoneuvon nopeuden) vakionopeudensäätimen sekä liikennemerkkien tunnistusjärjestelmän. Civicin keskikonsoli etupenkkien välissä on urheiluautomaisen jykevä ja korkeahko. Se jakaa selkeästi tilan kahtia kuljettajan ja etumatkustajan välillä. Tavaralokeroita, usb-liittimiä ja mukitelineitä on riittämiin.


Kojelauta tarjoaa paljon asiaa, mutta selkeästi ja mukavasti asemoituna.

Kojelaudan keskellä komeilee selkeä, kosketustuntumaltaan mukava, iso näyttöruutu. Siitä ohjataan mm. navigaattoria, älypuhelimen toimintoja (iPhone- ja Android-yhteensopiva) sekä käytettävän musiikkilähteen äänenvoimakkuutta. Kosketusnäyttö oli jopa myönteinen yllätys: toimintalogiikka oli helppo omaksua käyttö tuntui luontevalta. Näytön kirkkaus on säädettävissä olosuhteiden mukaiseksi ja sen näkyvyys jopa suorassa auringonvalossa, sähköinen kattoluukku avattuna oli erinomainen.


Civicin ohjaamo jättää laadukkaan ja urheilullisen vaikutelman.

Voimaa kuin pienessä kylässä

Koeajoautoa vauhditti pieni mutta pippurinen, 1,0-litrainen turbomoottori yhdistettynä kuusiportaiseen manuaalivaihteistoon. Kolmisylinterinen, 129-hevosvoimainen moottori kehräsi hondamaisen pehmeästi ja tuntui iloisen kierrosherkältä. On hämmentävää, kuinka nykyajan moottoriteknologian ansiosta näin pienestä iskutilavuudesta huolimatta moottorin vääntö on jykevä. Turbon mukaantulon voi reippaammin kiihdytettäessä aistia pehmeänä ja mukavana painautumisena selkänojaa vasten. Ajaminen on nautittavaa, vaivatonta ja varman tuntuista. Uusi Civic on hieno yhdistelmä ison auton tuntua ja kätevää käsiteltävyyttä.


Honda Civic 2017 pähkinänkuoressa:


-    urheilullinen, persoonallinen ja tiloiltaan kokoluokkansa kärkeä
-    tehokas, kompakti ja taloudellinen turbomoottori
-    huikea turvavarustepaketti vakiona
-    vakaa, helppo ja hiljainen


Koeajoauto: Honda Civic 1,0 Executive Premium


Moottori:
Bensiinimoottori 988 cm³, 3 sylinteriä, ahdin, 6-v. manuaalivaihteisto, etuveto

Teho:
95 kW (129 hv), 5500 r/min

Vääntö:
200 Nm (2250 r/min)

Kiihtyvyys 0—100 km/h:
10,9s

Huippunopeus:
203 km/h

EU-kulutus (l/100km):
6,4 (kaup.) / 4,4 (maant.) / 5,1 (yhd.)

CO2-päästöt:
117 g/km

Mitat
pituus: 4518 mm, leveys: 1799 mm, korkeus: 1434 mm, akseliväli: 2697 mm, tavaratila: 478 l, omamassa: 1312 kg

Hinta:
30119,48€

Takuu:
3 vuotta / 100 000 kmTeksti ja kuvat: Turkka Saarikoski