• BMW
 • Ford
 • Honda
 • KIA
 • Opel
 • Peugeot
 • Skoda
 • Subaru
 • Toyota
 • Chevrolet
 • Dacia
 • Renault
 • Carado
 • Hobby
 • Hymer
 • LMC
 • Pössl
 • Roadcar
X
Rinta-Joupin Blogi> 2017> 11> 13> PAIVA-MIKAN-MATKASSA
Rinta-Joupin Blogi

Päivä Mikan matkassa

01.12.2017


Tervajoella työskentelee vaihtoautopäällikön tehtävissä Mika Hakola, joka lupautui meille avaamaan yhden lauantaipäivänsä kulkua. Tällä alalla mukavinta on se, että yksikään päivä ei ole samanlainen.

Pilvisenä lauantai aamuna puolen tunnin rykäisy Skoda Superbilla Seinäjoelta Tervajoelle radiokanavia surffaillessa. Matkan aikana tulee jo pari puhelua. Liikkeen pihaan saavuttuani tsekkaan pikaisesti, että autot ovat pihassa niin kuin pitää ja autorivit suorina. Ajan ajoautoni pesuun ja otan kahvikupin käteen, huikkaan työkavereille huomenet ja asettaudun työpisteelle koneen ääreen.

Aloitan päiväni aina edellisen illan ja yön aikana tulleiden liidien eli asiakkailta tulleiden yhteydenottopyyntöjen tarkistuksella ja jaan ne myyjille. Liideistä aloitamme työstämään kauppoja ja tuumailemme parin kollegan kanssa eilisen päivän tapahtumia ja kauppoja vielä läpi. Olisikohan niissä vielä jotain hiottavaa?Ensimmäiset asiakkaat saapuvat ovesta sisään heti, kun saamme ovet auki. Mukavaa, että päivä alkaa vipinällä! Kollega menee palvelemaan asiakkaita. Koeajojen ja tarjousten teon jälkeen asiakkaat kuitenkin lähtevät vielä tuumausreissulle, koska eivät ole vielä varmoja kohteesta. Samaan aikaan olen lisäillyt autoille ensikuvia; kun vaihdokki tulee pihaan, tarkastuksien jälkeen on se netissä asiakkaiden nähtävillä ensikuvalla vielä samana päivänä.Pihaan ajaa asiakas, jolle on luvattu sijaisauto huollon ajaksi. Laitamme ajoluvat kuntoon ja asiakas pääsee tien päälle.

Ennen keskipäivän ruuhkaa, tietokonehommia, vaihtoautovaraston hintojen tarkastusta ynnä muuta mukavaa, varasto näyttää hyvältä, autoja löytyy joka hintaluokkaan runsaasti ja autot ovat vaihtaneet mukavasti omistajia tälläkin viikolla. Ensimmäisen tunnin aikana asiakasta on jo viety toimistoon kauppojen merkeissä ja yhdentoista aikaan hallissa on pöhinää. Asiakasta liikkuu ja kaikki jututetaan. Useampi kollega laittaa asiakkaita koeajolle, nyt vaan toivotaan kädenpuristuksia.Välistä käydään syömässä mies kerrallaan lounas omassa ruokalassamme, johon tulee pitopalvelun toimesta päivittäin maittava lounas. Näin lauantaina tarjolla on hieman kevyempänä vaihtoehtona keittoa. Mahtavaa! Hyvin syödyn lounaan jälkeen hoidetaan muutama soitto viikolla kesken jääneistä kaupoista; ei vielä aivan valmista, mutta maanantaille näyttäisi klousaantuvan ainakin uudesta Toyotasta kauppa, peukut pystyyn.

Kello lyö yksi ja liike on vielä pari tuntia auki. Itselläni on pari eri asiakasta koeajolla. Toinen asiakkaistani päätyy tekemään kauppaa uudesta Toyota Avensiksesta, joten ohjaan heidät Toyota -myyjämme juttuihin. Toisen asiakkaani kanssa jatkamme rajua vääntöä maasturista. Asiakas vaatii saada nukkua asian kanssa yön yli ja lopulta sovimme, että soittelen tarjouksen perään maanantaina.Pihaan on jäänyt muutama auto koeajojen jäljiltä. Siirrämme autot myyntiavustajamme Nikon kanssa takapihalle odottamaan pesukoneen vapautumista.

Kello alkaa lähenemään kolmea. Autoja on lähtenyt mukavasti tontilta ja myös puhelinkauppoja tehtiin. Puhelinkaupoissa autot toimitetaan asiakkaille lähimpään toimipisteeseemme tai vaikka kotipihaan jos asiakas niin haluaa.Kello on kolme lauantaina. Konttorissa on vielä yksi asiakas. Myyjät alkavat lähteä kotiin viikonlopun viettoon, vartin päästä halli on tyhjänä ja saadaan valot sammutettua. Päivä oli hyvä! Tässä työssä mukavinta on, että jokainen päivä on erilainen :)


Mika, Tervajoki