Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Harjoittelija hyppää Teslan rattiin

Tesla Model S85

Olipahan uskomaton kokemus. Pääsin tänään koeajamaan Tesla Model S85 ja olin aivan innoissani. Tervajoen liikkeestä löytyvä menopeli oli ensimmäinen koskaan ajamani sähköauto, saati sitten vielä Tesla. Tämä 5,2 sekunnissa sataan kiihtyvä mestariteos oli varsin miellyttävä, jo pelkästään ulkonäöltään.

Auton ovessa oli kahvan kohta, mutta ei kahvaa. Kokeiltuani pari kertaa totesin kahvan ulkonevan sitä työnnettäessä. Ei siinä, hyppäsin autoon ja ensimmäinen hämmennys iski. Mihin tässä laitetaan avain? Vastaus iski laittaessani jalkani jarrulle. Teslan avaimen tulee olla auton sisällä, jonka jälkeen kosketus jarruun käynnistää auton. Varsin miellyttävää, sillä taas yksi turha vaihe autolla ajamisesta oli poistettu.

Sisältä auto oli viimeisintä teknologiaa. Moottori oli täysin hiljainen ja mukavuutta riitti. Penkki oli niin mukava, että taisin tokaista sen muistuttavan sänkyä. Keskellä näkyvä auton tietokone sisälsi kaiken tarvittavan ja vähän enemmän. Hetken ihmettelyn jälkeen opin käyttämään tärkeimpiä, eli Google Maps:ia ja Spotify:ta. Mainittakoon, että Spotify oli valmiiksi Premiumina. Mukavaa. Ajotietokone oli selkeä, kuten toivoinkin ja mittari ilmoitti akun olevan täynnä, joka tarkoitti että voisin taittaa 420 kilometrin matkan. Etsin hetken vaihdekeppiä katseellani, kunnes totesin, ettei sellaista tarvita. Kaksi napin painallusta ja olin siirtynyt parkilta drive:lle Oli aika lähteä ajelulle.

Ajokokemus oli sitä, mitä odotinkin tältä seuraavan sukupolven autolta. Kiihdyttäessä moottori pysyi hiljaisena. Arvostan kiihtyvyyttä, mutta tärkeämpää oli, kuinka tasaisesti auto kulki vauhdista huolimatta. Ohjaus oli terävää ja auto totteli jokaista kädenliikettäni. Ajeltuani hetken totesin, etten löytänyt ajettavuudesta mitään vikaa. Verrattuna normaalisti ajamiini amerikanrautoihin, oli Tesla lähempänä Saksalaista mukavuutta. Viimeisen silauksen kiintymykseni tätä autoa kohtaan syntyi parkkeeratessa sitä takaisin liikkeen pihaan. Edessä ja takana sijaitsevat pysäköintitutkat kertoivat senttien tarkkuudella etäisyydet lähimpiin objekteihin. Auton koosta huolimatta näiden tutkien ja peruutuskameran avulla auton kykeni laittamaan ahtaampaankin rakoon.

Tämän jälkeen muut autot tuntuvat hieman latteilta, mutta samalla sain oivan maaliviivan omalle autoilulleni. Kokonaisuudessaan Tesla on ajomukavuuden määritelmä. Olen itse aina pitänyt bensasta ja manuaalivaihteistosta maanläheisesti, mutta tämän jälkeen annan ääneni tulevaisuuden sähköautoille. Abraham Lincolnin sanoin: ”The best way to predict the future is to create it”.

– Miro, Tervajoki

Tutustu Tesla-valikoimaan