Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - 3 000 kilometriä mittarissa ja takana nolla tankkauskertaa – turkulainen Kalle vaihtoi Škodan hybridimalliin

3 000 kilometriä mittarissa ja takana nolla tankkauskertaa – turkulainen Kalle vaihtoi Škodan hybridimalliin

|

Uuteen Škodaansa tyytyväinen Kalle Grönlund (vas.) on löytänyt omalle ajotyylilleen erinomaisesti sopivan auton. Oikealla Turun myyntipäällikkö Lasse Lintula.

Škodan uusi ladattava hybridiauto mahdollistaa kaupunkiajon täyssähköllä, mikä nollaa polttoainekustannukset. Rinta-Joupin Autoliikkeen Turun myymälässä autoon pääsee tutustumaan heti.

Turkulainen Kalle Grönlund hankki Škodan ladattavan Superb iV -mallin hybridiauton kaksi kuukautta sitten. Hän päätti vaihtaa aiemman Škodansa hybridimalliin paremman varustelutason ja hybridimoottorin vuoksi.

– Päädyin Škodaan aikoinaan testattuani kaikki automerkit ja tehtyäni ainakin kymmenen koeajoa. Silloin kävi selväksi, että Škoda on meidän automme, hän muistelee

– Aiempi auto oli muuten aivan sama malli, mutta nyt vaihdoimme hybridiin. Uudella autolla on kertynyt ajokilometrejä noin kolmetuhatta, Grönlund kertoo.

Škoda Superb iV on Grönlundin ensimmäinen hybridiauto, ja ladattavan hybridin ominaisuudet ovat vakuuttaneet jo ensimmäisten käyttökuukausien aikana.

– Hybridi sopii erittäin hyvin minun ajotyyliini ja siihen, miten ajan päivittäin. Ajan pääasiassa lyhyttä kaupunkiajoa, jolloin polttomoottorilla tulee ajettua loppujen lopuksi hyvin vähän. Minulla on esimerkiksi jäljellä vielä puolet siitä tankillisesta, mitä tankattiin kun auton ostin, eli vielä en ole tankannut uutta autoa kertaakaan, sanoo Kalle Grönlund.


Täysin uusi ŠKODA OCTAVIA on nyt myös saatavana ladattavana hybridinä.

Tuore hybridikuski on sanojensa mukaan ollut aina taloudellinen kuljettaja. Uuden hybridiauton myötä jarruttamista ei tarvitse enää miettiä samaan tapaan kuin aikaisemmin.

– Hybridillä jarruttaessa jarrutusenergia menee talteen akkuun, jolloin ajaminen on aiempaa huolettomampaa, iloitsee Kalle Grönlund.

Hybridi on Škodan uusi aluevaltaus

Rinta-Joupin Autoliikkeen Turun myymälän myyntipäällikkö Lasse Lintula näkee Škodan ladattavan hybridiauton sopivan erinomaisesti ensimmäiseksi hybridiautoksi, mutta käyvän myös kokeneelle hybridikuskille.

– Škoda Superb iV on ladattava bensiinihybridimalli. Se on isomman kokoluokan perheauto, joka tarjoaa suuret tilat matkustaa, sekä tietysti myös mahdollisuuden ajaa puhtaasti sähköllä, Lintula kuvailee.

Ladattavan sähköauton valinnassa painavat yleensä paitsi ympäristövaikutukset myös auton käyttökustannukset. Hybridiauton käytöstä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt ovat polttomoottoriautoa selvästi pienemmät, mutta myös päivittäinen rahallinen säästö on merkittävä.

– Käyttökustannukset saattavat jäädä ajomäärästä riippuen hyvinkin pieniksi, Lintula sanoo.

Škoda Superb iV on tyylikäs auto, joka sopii monenlaisiin tarpeisiin.

Kalle Grönlund vahvistaa Lintulan kertomuksen. Uutta Škodaansa Grönlund lataa kotona pikalaturilla, mutta myös muualla. Kotilatauksen hän ei ole huomannut vaikuttaneet sähkölaskuun juurikaan, mutta etukäteislaskelmien perusteella lopputulos on joka tapauksessa bensa-autoa edullisempi.

– Laskin, että sähkösopimuksellani sähkönsiirto huomioiden hinta on kymmenen senttiä kilowattituntia kohden eli käytännössä kaksi euroa sataa kilometriä kohden lämpimällä ilmalla.

Hyvä käyttöauto myös pitkille välimatkoille

Škoda Superb iV:n sähköajettavuuden kantama vaihtelee lämpötilan mukaan, ja Grönlundin käytössä se on kesällä 50 kilometrin luokkaa ja nollakeleillä 30 kilometriä. Kantama sopii hänen tarpeisiinsa verrattomasti.

– On ollut yllättävää, miten pienikin sähkörange riittää loppujen lopuksi omassa ajotyylissä. Auto kuluttaa tietysti pitkillä matkoilla myös polttoainetta. Tällöin omassa ajossa kulutus on ollut neljä litraa sataa kilometriä kohden. Akun paino ei siis ole lisännyt kulutusta, päinvastoin, sillä se vähentää polttoaineen kulutusta selvästi ja osaa katsoa, missä kohden matkaa on tehokkainta käyttää akkua ja missä kohden polttomoottoria, Kalle Grönlund kuvailee.

Ladattavassa hybridiautossa voi ajaa joko pelkästään sähköllä tai pelkästään polttomoottorilla, tai molempia vaihdellen. Tästä syystä autolla voikin taittaa myös pitkiä välimatkoja: Superbin polttoainetankki on kooltaan täysin vastaava polttomoottoriautoihin verrattuna.

– Tankin ansiosta pidempikin matka onnistuu vaivatta, sillä ajoakun varauksen loppuessa auto rupeaa käyttämään bensiiniä, Lasse Lintula kertoo.

Käytössä Škoda Superb iV:stä on paljastunut Grönlundille myös yllätyksiä, joista merkittävin on auton teho.

– Esimerkiksi kun ohitustilanteessa painaa pedaalia, huomaa että auto kiihtyy paljon rivakammin kuin aiempi auto. Tässä on sama bensakone kuin aiemmassa ja sen lisäksi myös sähkömoottori, joten tämä lähtee liikkeelle todella reippaasti!

Lue lisää Škodasta täältä

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Autojen keräily on monelle pitkäaikainen harrastus – Marko Nikkasen viimeisin helmi löytyi Rinta-Joupin Autoliikkeestä

Saabismi elää vahvana autojen keräilijöiden sydämissä. Yksi heistä on...

Neliveto ja hevosvoimat kuljettavat eläintenhoitaja Saana Nygreniä

Saana Nygrenin mitta täyttyi, kun hän jäi saman päivän...

Matkailuauto sopii liikkuviin lomiin läpi vuoden – talvi tuo omanlaista reissutunnelmaa

Matkailuajoneuvot ovat nykyään hyvin varusteltuja ja mukavuus on talvellakin...

Lähdössä automatkalle Lappiin? Varmista sujuva matkanteko näillä vinkeillä

Rinta-Joupin Autoliikkeen Rovaniemen huollossa tiedetään, että etukäteen valmistautumalla matkanteko...

Automyyjiä kolmessa sukupolvessa – miten autokauppa on muuttunut sukupolvien vaihtuessa

– Ennen nettiä autovalikoima oli asiakkaille huomattavasti pienempi ja...

Ammattikäyttöön nyt myös täyssähköisiä pakettiautoja tarjolla

Näppärä Mercedes-Benz eVito kuljettaa sähköllä paketit kaupunkialueella ja kertoo...

Matkailuajoneuvo vaihtuu tarpeen mukaan – Utriaisten perhe on reissannut jo 20 vuotta pohjoisessa

Utriaiset matkaavat melkein joka viikonloppu 250 kilometrin matkan vaunupaikalleen...

Milena lähti paitaostoksille Lempäälän Ideaparkiin – Paita jäi kauppaan, mutta Mersu lähti mukaan

- Saavuimme kauppakeskukseen ja ajattelimme käydä ensin ihan muuten...

Huolettomia kilometrejä vaihtoautolla – Rinta-Jouppi Turva kattaa yllättävät korjaukset

Matti Lamberg Vampulasta autoilee paljon vaimonsa kanssa. Yhdessä autoilu...

Romutuspalkkio ja sähköauton tuki ratkaisivat uuden auton hankintapäätöksen

Merkittävät tuet auton hankintaan kannustivat Markku Kujalaa sähköauton ostoon....

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen