Jäätelötarjoilu koko kesän ajan! Jäätelötarjoilu koko kesän!
Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - 3 000 kilometriä mittarissa ja takana nolla tankkauskertaa – turkulainen Kalle vaihtoi Škodan hybridimalliin

3 000 kilometriä mittarissa ja takana nolla tankkauskertaa – turkulainen Kalle vaihtoi Škodan hybridimalliin

|

Uuteen Škodaansa tyytyväinen Kalle Grönlund (vas.) on löytänyt omalle ajotyylilleen erinomaisesti sopivan auton. Oikealla Turun myyntipäällikkö Lasse Lintula.

Škodan uusi ladattava hybridiauto mahdollistaa kaupunkiajon täyssähköllä, mikä nollaa polttoainekustannukset. Rinta-Joupin Autoliikkeen Turun myymälässä autoon pääsee tutustumaan heti.

Turkulainen Kalle Grönlund hankki Škodan ladattavan Superb iV -mallin hybridiauton kaksi kuukautta sitten. Hän päätti vaihtaa aiemman Škodansa hybridimalliin paremman varustelutason ja hybridimoottorin vuoksi.

– Päädyin Škodaan aikoinaan testattuani kaikki automerkit ja tehtyäni ainakin kymmenen koeajoa. Silloin kävi selväksi, että Škoda on meidän automme, hän muistelee

– Aiempi auto oli muuten aivan sama malli, mutta nyt vaihdoimme hybridiin. Uudella autolla on kertynyt ajokilometrejä noin kolmetuhatta, Grönlund kertoo.

Škoda Superb iV on Grönlundin ensimmäinen hybridiauto, ja ladattavan hybridin ominaisuudet ovat vakuuttaneet jo ensimmäisten käyttökuukausien aikana.

– Hybridi sopii erittäin hyvin minun ajotyyliini ja siihen, miten ajan päivittäin. Ajan pääasiassa lyhyttä kaupunkiajoa, jolloin polttomoottorilla tulee ajettua loppujen lopuksi hyvin vähän. Minulla on esimerkiksi jäljellä vielä puolet siitä tankillisesta, mitä tankattiin kun auton ostin, eli vielä en ole tankannut uutta autoa kertaakaan, sanoo Kalle Grönlund.


Täysin uusi ŠKODA OCTAVIA on nyt myös saatavana ladattavana hybridinä.

Tuore hybridikuski on sanojensa mukaan ollut aina taloudellinen kuljettaja. Uuden hybridiauton myötä jarruttamista ei tarvitse enää miettiä samaan tapaan kuin aikaisemmin.

– Hybridillä jarruttaessa jarrutusenergia menee talteen akkuun, jolloin ajaminen on aiempaa huolettomampaa, iloitsee Kalle Grönlund.

Hybridi on Škodan uusi aluevaltaus

Rinta-Joupin Autoliikkeen Turun myymälän myyntipäällikkö Lasse Lintula näkee Škodan ladattavan hybridiauton sopivan erinomaisesti ensimmäiseksi hybridiautoksi, mutta käyvän myös kokeneelle hybridikuskille.

– Škoda Superb iV on ladattava bensiinihybridimalli. Se on isomman kokoluokan perheauto, joka tarjoaa suuret tilat matkustaa, sekä tietysti myös mahdollisuuden ajaa puhtaasti sähköllä, Lintula kuvailee.

Ladattavan sähköauton valinnassa painavat yleensä paitsi ympäristövaikutukset myös auton käyttökustannukset. Hybridiauton käytöstä aiheutuvat hiilidioksidipäästöt ovat polttomoottoriautoa selvästi pienemmät, mutta myös päivittäinen rahallinen säästö on merkittävä.

– Käyttökustannukset saattavat jäädä ajomäärästä riippuen hyvinkin pieniksi, Lintula sanoo.

Škoda Superb iV on tyylikäs auto, joka sopii monenlaisiin tarpeisiin.

Kalle Grönlund vahvistaa Lintulan kertomuksen. Uutta Škodaansa Grönlund lataa kotona pikalaturilla, mutta myös muualla. Kotilatauksen hän ei ole huomannut vaikuttaneet sähkölaskuun juurikaan, mutta etukäteislaskelmien perusteella lopputulos on joka tapauksessa bensa-autoa edullisempi.

– Laskin, että sähkösopimuksellani sähkönsiirto huomioiden hinta on kymmenen senttiä kilowattituntia kohden eli käytännössä kaksi euroa sataa kilometriä kohden lämpimällä ilmalla.

Hyvä käyttöauto myös pitkille välimatkoille

Škoda Superb iV:n sähköajettavuuden kantama vaihtelee lämpötilan mukaan, ja Grönlundin käytössä se on kesällä 50 kilometrin luokkaa ja nollakeleillä 30 kilometriä. Kantama sopii hänen tarpeisiinsa verrattomasti.

– On ollut yllättävää, miten pienikin sähkörange riittää loppujen lopuksi omassa ajotyylissä. Auto kuluttaa tietysti pitkillä matkoilla myös polttoainetta. Tällöin omassa ajossa kulutus on ollut neljä litraa sataa kilometriä kohden. Akun paino ei siis ole lisännyt kulutusta, päinvastoin, sillä se vähentää polttoaineen kulutusta selvästi ja osaa katsoa, missä kohden matkaa on tehokkainta käyttää akkua ja missä kohden polttomoottoria, Kalle Grönlund kuvailee.

Ladattavassa hybridiautossa voi ajaa joko pelkästään sähköllä tai pelkästään polttomoottorilla, tai molempia vaihdellen. Tästä syystä autolla voikin taittaa myös pitkiä välimatkoja: Superbin polttoainetankki on kooltaan täysin vastaava polttomoottoriautoihin verrattuna.

– Tankin ansiosta pidempikin matka onnistuu vaivatta, sillä ajoakun varauksen loppuessa auto rupeaa käyttämään bensiiniä, Lasse Lintula kertoo.

Käytössä Škoda Superb iV:stä on paljastunut Grönlundille myös yllätyksiä, joista merkittävin on auton teho.

– Esimerkiksi kun ohitustilanteessa painaa pedaalia, huomaa että auto kiihtyy paljon rivakammin kuin aiempi auto. Tässä on sama bensakone kuin aiemmassa ja sen lisäksi myös sähkömoottori, joten tämä lähtee liikkeelle todella reippaasti!

Lue lisää Škodasta täältä

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Jaajo ensimmäistä kertaa reissussa matkailuautolla

Jaajo Linnonmaa lähti Suomipop-festareille Rinta-Joupin Autoliikkeen Hymer Exsis -matkailuautolla....

Autonkin voi hankkia verkosta – näin teki e-urheilun ammattilainen Sami ”xseveN” Laasanen

Havu Gaming -joukkueessa pelaava Sami ”xseveN” Laasanen etsi itselleen...

Jenni pisti elämänsä uusiksi – muutti retkeilyautoon ja nauttii nyt vapaudesta

Viime syksynä yllättäen tyhjän päälle tipahtanut Jenni Ali-Keskikylä päätti...

Nopeus ratkaisee autokaupassakin – Rinta-Joupin Autoliikkeessä ymmärretään yrittäjän arkea ja kiireitä

Latvalan Puutarhan yrittäjä Juha Latvala on nopealiikkeinen mies. Kun...

Jutta ja Katriina kesälomamatkalla retkeilyautolla ympäri Suomen – lue matkablogi!

Serkukset Jutta ja Katriina kiersivät kesälomallaan Suomea Rinta-Joupin Autoliikkeen...

Merkkihuolto ehkäisee tulevaisuuden ongelmia – Pasi ajaa Kangasalta Poriin huollattaakseen autonsa Rinta-Joupin Autoliikkeessä

Kangasalalainen Pasi Lehtinen ajaa mieluusti 135 kilometrin matkan huollattamaan...

Retkeilyauto toimii myös kartingin varikkoautona – Sofia tähtää kansainväliseksi huippukuskiksi

Retkeilyautosta on moneksi. Alexander Povazhnyyn perheessä se toimii varikkoautona...

Luksusautolla ajo on yrittäjälle kuin lomaa – ”BMW on käytössä osoittautunut ajonautinnoksi”

Uusia urapolkuja asiakkaille etsivä Katja Noponen arvostaa autoa, joka...

Pyöräkauppias tarvitsi tietynlaisen pakettiauton – Rinta-Joupin Autoliike metsästi sellaisen: ”Auton etsintä on meille tuttua puuhaa”

– Kerroin Nikolle, että tarvitsisin uudemman vaihtoauton tietyillä kriteereillä....

Triumph-kuva Instagramissa toi rakkauden ja vei moottoripyöräostoksille

Eipä tiennyt raumalainen Sami Mäkinen, minkä tarinan yksi hänen...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen