Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Jenni pisti elämänsä uusiksi – muutti retkeilyautoon ja nauttii nyt vapaudesta

Jenni pisti elämänsä uusiksi – muutti retkeilyautoon ja nauttii nyt vapaudesta

|

Viime syksynä yllättäen tyhjän päälle tipahtanut Jenni Ali-Keskikylä päätti uudistaa kertarysäyksellä elämäntyylinsä. Kun päätös muuttaa asumaan pyörien päälle oli tehty, sen jälkeen asiat alkoivat rullata vauhdilla eteenpäin.

Jos suomalainen menettää useimmat elämänsä tukijalat – työpaikan, parisuhteen ja sitä myötä myös yhteisen kodin, vaarana on muuttua katkeraksi. Videotuotantoalalla työskentelevän Jenni Ali-Keskikylän ystävättären lausahdus tarjosi kuitenkin uuden näkökulman kohtalon surkuttelemisen sijaan.

– Vau, nyt sinulla on mahdollisuus tehdä ihan mitä vain! Edessäsi on puhdas pöytä, voit päättää mitä kuppeja siihen tulee ja mitä niihin kaadetaan, Jenni muistelee.

– Tuo ystävän kommentti herätti, sillä niinhän se on. Ihminen voi valinnoillaan vaikuttaa elämänsä suuntaan ja vastoinkäymisistä voi syntyä aivan uudenlaisia mahdollisuuksia ja unelmia, Jenni sanoo.

Myös lapsuudessa koetulla karavaanarielämällä oli vaikutusta, sillä Jenni muisti monet onnelliset hetket noilta reissuilta.

Hän ostikin viime syksynä matkailuvaunun, mutta ajan mittaan vieläkin ketterämpi vaihtoehto alkoi houkutella. Kun vetoauton vaihto tuli ajankohtaiseksi, syntyi päätös vaihtaa sekä vaunu että henkilöauto retkeilyautoon.

Kompakti koti luontomatkailuun

Jenni asuu nykyään ”Freddiessä” eli Roadcar van R 601 -retkeilyautossa. Kumppanina Freddien parhaita puolia ovat sopiva koko, helppo ajettavuus ja tyylikäs muotoilu. Takaosassa on majoitustilat neljälle, yläsängystä Jenni on tehnyt lisää säilytystilaa vaatteille. Kääntyvät etupenkit tuovat myös toiminnallisuutta. Ainoa merkittävä puute on uuni.

– Olen innokas uuniruokien tekijä, mutta koin, että tähän autoon ei uunia oikein järkevästi saa sijoitettua. Sehän on vain tarkoittanut sitä, että olen kehitellyt uusia tapoja valmistaa perinteisiä uuniruokia.

Jenni kertoo, että autossa asuminen vaatii hiukan totuttelua, mutta hän on saanut erittäin hyvin unta alusta asti.

– Tähän voi toki vaikuttaa myös lisääntynyt ulkoilun määrä. Tavaran määrä piti muuttaessa karsia ihan minimiin, mutta se oli minusta todella terapeuttista ja puhdistavaa. Ihminen pärjää loppujen lopuksi todella vähällä materialla.

– Säilytystilat ovat rajalliset, joten tavaroiden sijoittelu vaatii ajatusta. Nykyään ei tule hassattua rahaa mihinkään ylimääräiseen, koska sille ei yksinkertaisesti ole autossa tilaa, hän lisää.

Freddiessä on yhdistetty WC ja suihku, joten peseytyminen on mahdollista myös kotona retkeilyautossa.

– Saan vedettyä suihkupään ulos vessan ikkunasta, jolloin peseytyminen esimerkiksi uinnin jälkeen onnistuu näppärästi ulkona. Useimmiten käyn kuitenkin sukulaisten tai ystävien luona saunomassa ja tekemässä pyykkihuoltoa. 24h pesuloitakin on aika kattavasti, jos tarve tulisi, ja tietty kuntosalilla tai uimahallissa pääsee peseytymään käynnin yhteydessä.

Pienessä tilassa korostuu siisteys

Jennin mukaan retkeilyautossa asuminen on hyvin erilaista kuin asunnossa.

– Sijainnin valinta on oleellinen, sillä ihan missä vain ei saa yöpyä. Lisäksi äänet kantautuvat sisälle herkemmin ja esimerkiksi tuulinen ja sateinen päivä tuo ihan oman atmosfäärinsä autossa asuessa.

Hän lisää, että siisteydestä pitää huolehtia erityisen tarkasti, eikä tavaroita saa jättää lojumaan, jotta ne eivät aiheuta ajaessa vaaratilanteita.

– Vesi, hiekka ja kura kulkeutuvat vaatteissa herkemmin sisälle ja tuovat oman haasteensa, mutta koen, ettei mitään ylivoimaista ongelmaa ole tullut vastaan. Rutiinit ovat muovautuneet elämäntyyliini sopivaksi, mutta arkipäiväiset askareet ovat samat kuin asunnossakin asuessa. Ruokaa laittaessa tulee tiskiä ja ne on hoidettava pois heti, ja siivous on jokapäiväistä, koska ajan joka päivä ja vaihdan maisemaa usein.

Hän kehuu, että asuinosan akun kesto on erinomainen, mutta sitäkin on hyvä seurata ja suunnitella liikkeelläolo ja paikallaan vietetty aika työpäivien mukaan. Vessan tyhjennys, vesien täyttö ja harmaaveden tyhjennys ovat ohjelmassa noin kerran viikossa, mutta muutoin ei autossa asumiseen liity sen kummempia askareita. Toki kilometrien kertyessä auton kuntoa tulee tarkkailtua tiiviimmin.

– Taloudellisesti mietittynä, jos polttoainekuluja ei lasketa, niin onhan tämä edullisempaa asumista kuin asunnossa. Mutta omalla kohdallani lisääntynyt liikkeellä olo on kasvattanut hurjasti polttoainekuluja, mikä oikeastaan tasaa asumisessa säästetyn erotuksen.

Maaliskuusta asti liikkuvassa kodissa asunut Jenni on tyytyväinen uuteen elämäntyyliinsä ja sen tarjoamiin mahdollisuuksiin. Se on muuttanut myös hänen unelmiaan ja tuonut mukavaa joustoa elämään. Hän on myös huomannut, että jos on paikoillaan liian pitkään, mielen valtaa levottomuus. Tien päällä Jenni tuntee olevansa onnellisimmillaan.

– Enää minua ei häiritse se, että suunnitelmat muuttuvat. Olen oppinut kääntämään vaikeudet voimavaroiksi, Jenni toteaa.

Myyjä auttoi oikeaan ostopäätökseen

Rinta-Joupin Autoliikkeen myyjä Ossi Liukka.

Jenni on erittäin tyytyväinen Rinta-Joupin Autoliikkeen Espoon toimipisteen palveluun, jossa automyyjä Ossi Liukka paneutui hänen tilanteeseen ammattitaidolla. Nyt ei ollut kysymys pelkästä matkailuajoneuvosta, vaan liikkuvasta kodista, jossa tullaan asumaan ainakin seuraavat pari vuotta, ehkä sen jälkeenkin.

– Lähdin retkeilyautokaupoille sillä mielellä, että ostan vähän käytetyn. Olen tosi tyytyväinen, että minulle suositeltiin uuden ostoa. Autossa on diesel-lämmitysjärjestelmä, sen avulla en ole riippuvainen sähkötolpista. Ja tuohan se turvallisuuden tunnetta, kun on tehdastakuu voimassa.

Jenni matkustaa yhdessä Bodi-staffinsa kanssa.

– Täytän kahden vuoden päästä kolmekymmentä, saa nähdä, mitä silloin haluan elämältäni. Jos minulla on silloin talo, niin sen pihassa asustaa myös Freddie.

Jennin mielessä siintää Norjan vuoristo, sinne sielunmaisemaan hän aikoo matkata yhdessä kahdeksanvuotiaan Bodi-staffin kanssa. Ja tulevaisuuden haaveena on koko manner-Eurooppa, erityisesti Italian vuoristo ja Alpit.

– Rakastan luontoa ja sieltä löytyviä yksityiskohtia, tapaan kuvata kätkettyä kauneutta. Minulle on luontosuhde tärkeä, ja retkeilyautolla pääsen majoittumaan luontokohteisiin. Ja rakastan ihmisten elämäntarinoita, niitä aion jollain tavoin matkoillani tallentaa.

Retkeilyautossa on myös se hyvä puoli, että voi vierailla ja olla yhtä aikaa kotona.

– Inhoan olla muille vaivaksi, siksi minulle sopii parhaiten se, että voin kyläreissuilla yöpyä ystävien ja sukulaisten pihoilla omassa kodissani. Vetäytyä omiin oloihin, kun siltä tuntuu.

Seuraa Jennin reissaamista Instagramissa:

Vanlife by Jenni #pakumimmi

 

Katso kaikki matkailuajoneuvomme tästä ->

Kommentit (1)

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Heino Ikäheimonenkirjoittaa:

Hienoa,Sul on mun Luonto.

Lue myös nämä

Mikan leasing-BMW:stä huolehditaan säännöllisesti – huoltoleasingillä huolettomia kilometriä

Mika Lemettisen leasingauto BMW 530e Luxury Line hurmaa edelleen,...

Supermarjojen tuottaja vaihtoi Kia e-Niroon – vastuullinen täyssähköauto sopii luomuviljelijän brändiin

Suomalaisia supermarjoja kasvattava Jan-Ole Sandås innostui sähköautoista, jotka sopivat...

Kesätöissä Rinta-Joupin Autoliikkeessä

Tarjoamme joka vuosi lähes sadalle opiskelijalle mahdollisuuden tutustua autoalan...

Uudet dieselautot yllättävät vähäpäästöisyydellään

Tero Jussinmäki on törmännyt usein diesel- ja sähköautojen väliseen...

Jaajo toista kertaa reissussa matkailuautolla – sporttireissu kaveriporukalla Porvooseen

Jaajo kävi kavereineen toista kertaa reissussa matkailuautolla, tällä kertaa...

Sporttinen ja ekologinen BMW X3 sopii laskettelukeskus Tornimäen brändiin – ”Bemarista huokuu kaikessa laatu”

Yritykselle on tärkeää, että auto sopii myös sen brändiin....

Fiat 500 Lounge – hymyilyttävä pala Italiaa

Jos autossa lukee italiaksi ”ihana elämä” eli Dolce vita,...

Jaajo ensimmäistä kertaa reissussa matkailuautolla

Jaajo Linnonmaa lähti Suomipop-festareille Rinta-Joupin Autoliikkeen Hymer Exsis -matkailuautolla....

Autonkin voi hankkia verkosta – näin teki e-urheilun ammattilainen Sami ”xseveN” Laasanen

Havu Gaming -joukkueessa pelaava Sami ”xseveN” Laasanen etsi itselleen...

Nopeus ratkaisee autokaupassakin – Rinta-Joupin Autoliikkeessä ymmärretään yrittäjän arkea ja kiireitä

Latvalan Puutarhan yrittäjä Juha Latvala on nopealiikkeinen mies. Kun...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen