Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Koeajo: Fiat 500 kevythybridi

Koeajo: Fiat 500 kevythybridi

|

Pompannappi, Kusiainen ja Maantiepaise kevythybridinä – katso video koeajosta!

Fiat on ollut retromalleilla automarkkinoilla 13 vuotta. Nyt Fiat 500 on saatavilla myös kevythybridinä. Otsikon mukaisia nimiä tuskin nuoriso tietää, mutta 30 vuotta sitten nimitykset olivat yleisiä. Forum24 koeajoi Fiatin kesäkuun helteillä.

Ulkonäkö: Menneiden vuosikymmenten Pompannappia on sopivasti uutuudessa. Nykyisin puhutaan kolmeovisesta autosta, koska Fiatin moottori ei enää ole takana, takana on tavaratila. Keulan ilme on sympaattinen, ajovaloja on kolmessa tasossa. Takaosassakin on muotoilussa perinteitä, vaikka takaluukussa ei olekaan ilmanottoaukkoja.

Ajettavuus: Kuljettajan ympäristö on nykyaikainen, hallintalaitteet selkeästi käytettävissä. Moottoritiellä kulku on tasaista, ja ohjaaminen ei vaadi poikkeavia manööverejä. Varsinaista pikkuauton ajotunnetta ei synny. Kuopat ja töyssyt alusta tunnistaa, lyhyt akseliväli edesauttaa asiassa. Hidasta ajoa varten kojelaudassa on painike, jolla ohjaustehostusta lisätään eli ohjauspyörän kääntely tehostuu hyvin kevyeksi.

Tilojen käytännöllisyys: Nykyisin A-segmentin autoa ei hankita perheautoksi. Viisisatanen tarjoaa epäilijöiden pettymykseksi ergonomisesti mainiot olosuhteet. 185 senttiä pitkän itseni taakse mahtui mainiosti istumaan 165 senttiä pitkä aikuinen. Kuljettajalle on tarjolla mukava ajoympäristö. Pientavaroille auton sisällä on käytännölliset tilat. Virtaa on saatavilla latauksiin. Tavaratilan koko on 185 litraa, laajentuen takaistuimet kääntäen.

Suorituskyky: Moottori on pirteä suorituskyvyn ollessa autolle riittävä. Autoteollisuudessa lähes kaikilla automerkeillä on käynnissä viherpesu, jota helpoimmin toteutetaan kevythybriditekniikalla, kuten nyt koeajetussa Fiatissa. Fiat kertoo tekniikan toimivan tehokkaimmin vaihde kytkettynä vapaalle, jolloin moottori sammuu. Vapaalla rullatessa litiumakkuun varastoitu energia huolehtii auton kaikkien järjestelmien ja ajotuntuman ylläpidosta. Eri asia on, kuinka moni auton käyttäjä rullaa vapaalla Euroopan metropoleissa, joissa Fiat 500 on suosittu ja paljon myyty. Taloudellisin moottori Fiatissa on 1,3-litrainen Multijet turbodiesel, jota aiemmin tuotiin Suomeenkin. Se mahdollisti kolmosella alkavan kulutuslukeman. Näin piti olla uudessa hybridissäkin, mutta käytännön kulutus oli jotain muuta.

Varustelutaso: 500 Lounge vakiovarusteita: automaattinen ilmastointi (tehokas), ajotietokone, nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä, seitsemän turvatyynyä, nopeudenrajoitin, vakionopeudensäädin, Apple CarPlay & Android Auto -älypuhelimen peilaus, 15-tuumaiset kevytmetallivanteet, kiinteä lasikatto, sade- ja hämärätunnistin.

Tutustu Fiat-valikoimaan tästä

Tommi Ruuskanen
Forum24

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Milena lähti paitaostoksille Lempäälän Ideaparkiin – Paita jäi kauppaan, mutta Mersu lähti mukaan

- Saavuimme kauppakeskukseen ja ajattelimme käydä ensin ihan muuten...

Huolettomia kilometrejä vaihtoautolla – Rinta-Jouppi Turva kattaa yllättävät korjaukset

Matti Lamberg Vampulasta autoilee paljon vaimonsa kanssa. Yhdessä autoilu...

Romutuspalkkio ja sähköauton tuki ratkaisivat uuden auton hankintapäätöksen

Merkittävät tuet auton hankintaan kannustivat Markku Kujalaa sähköauton ostoon....

Rovaniemeläinen Erkki oli menossa korjauttamaan metsätiellä vaurioitunutta autoaan, mutta päättikin vaihtaa kokonaan uuteen autoon

Joskus voi käydä niin, että suunnitelmat muuttuvat lennosta ja...

Jopa 2500 euron romutuspalkkio uuden auton ostajalle!

Yksityishenkilöllä on mahdollisuus saada tiettyjen ehtojen täyttyessä valtiolta romutuspalkkiona...

Kotimainen Rinta-Joupin Autoliike toimii pitkällä tähtäimellä

Omistaja Ari Rinta-Jouppi: ”Historia tuo vastuuta”.  Rinta-Joupin Autoliike on...

Jarmo rakastaa vanhoja autoja ja muistuttaa, että unelmat on tehty toteutettaviksi – ”Rinta-Joupin Autoliikkeestä löytyy tietämystä myös klassikkoautoista!”

Rinta-Joupin Autoliikkeen laajasta valikoimasta löytyy myös vanhoja klassikkoautoja. Perjantaisin...

Nuorena herännyt kiinnostus tekniikkaan johti sähköauton hankintaan – valtion sähköauton hankintatuki toimi kannustimena

Sähköauton hankintatuen, 2000 euroa, saa uuteen, rekisteröimättömään autoon. Tuen...

Tiesitkö, että voit saada valtiolta rahaa auton ostoon? Sähköauton hankintatuki on huikeat 2000 euroa!

Sähköauton hankintatuki on voimassa vielä noin vuoden ajan. Uuden,...

Sari suunnitteli avoauton hankintaa, päätyi sporttiseen nelivetomaasturiin – ”Nykyään odotan automatkoja, kun alla on turvallinen ajoneuvo”

Autohankintaansa erityisen tyytyväinen Sari Somppi suunnitteli kesäisen avoauton hankintaa,...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen