Tervetuloa jäätelölle!
Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Koeajossa Ford Kuga – todella hiljainen lataushybiridi

Koeajossa Ford Kuga – todella hiljainen lataushybiridi

Ford Kuga koeajo

Myyntipäällikkö Kari Viiperi Rinta-Joupilta sanoo, että uusi Kuga on herättänyt jo laajasti kiinnostusta asiakaskunnassa.

29.4.4.2020

Niin SUV-malliset vähän tavanomaista korkeammat kuin hybriditeknologian omaavat autot ovat alkaneen vuosikymmenen alun suosikkeja. Ford julkaisi hiljattain juuri tähän kokoluokkaan täysin uudistetun lataavaan hybriditeknologiaan perustuvan Ford Kuga -mallin, mikä voidaan liittää helposti ominaisuuksiltaan ja laatutasoltaan premium-luokan kastiin.

Auton yksi kilpailijoista erottava piirre on hiljaisuus: Vaikka polttomoottori olisi käynnissäkin, sen ääni kuuluu todella vaimeasti. Kugaa rakennettaessa lähes kaikissa vaiheissa on kiinnitetty huomiota siihen, että matkustamo olisi mahdollisimman hiljainen. Korin alapuolella olevat aerodynaamisesti säädetyt äänenohjaimetkin rajoittavat renkaista ja tuulesta syntyvän äänen pääsyä auton sisälle.

Kugaa on saatavana ladattavana hybridinä ja vuoden lopulla myös itseään lataavana hybridinä. Ladattavassa mallissa hybriditeknologia yhdistää akkukäyttöisen sähkömoottorin 2,5-litraiseen bensiinimoottoriin. Hybridiakun voi halutessaan ladata kotona tai julkisilla latausasemilla. Myös jarrutuksen aikana talteen otettu energia lataa akkua ajettaessa. Kun akku on ladattu täyteen, Kugalla voi ajaa jopa 56 km pelkällä sähkövirralla.

Ajamista Kugalla helpottaa lukuisa määrä henkilökohtaisia avustimia, kuten esimerkiksi aktiivinen vakionopeussäädin, nopeusrajoitusmerkkien tunnistusautomatiikka sekä kaistojen reuna- ja keskikohtamaalauksia automaattisesti seuraava ajolinja-avustin.

Ladattavaan hybridiin kuuluva FordPass-sovellus auttaa autonomistajaa monissa arkielämän tilanteissa: Voit tarkistaa puhelimestasi autosi akun varaustilanteen ja asettaa latausajat tai voit vaikkapa ajastaa matkustamon lämpötilan halutuksi juuri ennen kuin lähdet liikenteeseen.

Turvallisuuteen liittyvää tekniikkaa autossa on muun muassa jalankulkijoiden tunnistusjärjestelmä sekä varoitusautomatiikka, jos olet törmäämässä toiseen autoon tai vaikkapa pyöräilijään. Jos kuljettaja itse ei reagoi vaaratilanteeseen, järjestelmä jarruttaa automaattisesti tarvittaessa täydellä voimalla, jotta törmäykseltä vältytään tai ainakin törmäysvoima lievenee.

SUV-mallien tapaan Kugassa istuu selvästi korkeammalla kuin tavanomaisessa henkilöautossa. Tilaa on matkustamossa kaikkiin suuntiin ja auton takaosasta löytyy vielä mielenkiintoinen tilaratkaisu: Liukuvien takaistuinten myötä tarvittaessa voidaan lisätä joko tavaratilaa tai jalkatilaa takapenkkiläisille.

Kugan ladattavan hybridin polttoaineen kulutus on vain 1.4 l/100 km ja CO2-päästöt alkaen 32 g/km (WLTP). Pelkästään sähkömoottorin toimintamatkaksi luvataan 56 km (WLTP).

Ladattavaan Kuga-hybridiin kuuluu aina kaksi latausjohtoa – yksi tavalliseen kotilataukseen ja toinen julkisia latausasemia varten. Lisävarusteena olevan kiinteän Ford-latauspisteen avulla voit ladata akun tyhjästä täyteen alle 3,5 tunnissa.

Kugan varustelutasoja ovat Titanium, ST-Line sekä Vignale. Launch Edition -mallistoon kuuluvat muun muassa langaton latausalusta, automaattinen pysäköintiavustin sekä peruutus- että etukamera 180 asteen laajakulmalla.

 

Katso Ford Kuga autot täältä

Ota yhteyttä Ford-myyjään:

Kokkola  Ylivieska

 

Artikkeli: Keskipohjanmaa-lehti.

 

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

”Erinomainen ajettavuus, hiljaisuus, kiihtyvyys, edullisuus ja hyvät jalkatilat ovat pelkkää plussaa – myös lataaminen on helppoa”, kuvailee tuontiauton uusi onnellinen omistaja

Seijäjokelainen Juha Köykkä on erittäin tyytyväinen Ruotsista Suomeen tuodun...

Tänä kesänä matkaillaan Suomessa – ”Kasvutahti on vilkasta, matkailuautoja vuokrataan vuosi vuodelta enemmän”

Mirjami ja Henry Gyllenberg ovat ilahtuneita asuntoautomatkailun kasvusta Suomessa....

Asiakas arvostaa jatkuvaa huolenpitoa – ”Kaikki autot tarvitsevat säännöllistä huoltoa ja kunnossapitoa, huollon tärkeys korostuu, mitä pidempään autolla ajetaan”

Jarkko Koski tuntee osan huollon asiakkaistaan monen vuoden ajalta....

Minna löysi itselleen sopivan tavan hoitaa autokaupat – ”Hankin autoni rennosti ruokapöydän ääressä chattaamalla”

Minna Granroth päätyi kinkkisten käänteiden jälkeen autokaupoille Rinta-Joupin Autoliikkeen...

BMW pelasti Jarin hengen vaarallisessa tilanteessa – ”Turvallisen auton ansiosta hirvi ei tullut ihan syliin”

Jari Lievosen ja hänen perheensä suosikkiautomerkki ei jää epäselväksi....

Koeajossa Jeep Re­ne­ga­de

Jeepin maskissa oli alunperin yhdeksän aukkoa, määrä pudotettiin seitsemään....

Autoala vei nämä naiset mukanaan jo yli 15 vuotta sitten

Vuodet Rinta-Joupin Autoliikkeessä ovat tarjonneet vastuuta, vaikutusmahdollisuuksia ja tiiviin...

”Parasta on vapaus!” Lassesta ja Sadusta ei pitänyt tulla karavaanareita – nyt he kiertävät asuntoautolla Suomea

Satu ja Lasse Pyykkönen lähtevät joka viikonloppu asuntoautollaan käymään...

Päätös autonhankinnasta syntyy yhä useammin kotisohvalla – chat-palvelussa käy nyt kuhina

Chat-palvelun myötä, asiakas saa päättää missä ja milloin on...

Yrityksen autokaupat helposti ja nopeasti – Juho osti monta Ford Transitia, jotka kustomoitiin firman tarpeisiin sopiviksi

Yrityksensä autokauppoja hoitaessaan Juho Karhumaa arvostaa sujuvaa palvelua ja...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Ajanvaraus verkossa 24/7 tai puhelimitse suoraan lähimmästä toimipisteestäsi.

Ajanvaraukseen