Jäätelötarjoilu koko kesän ajan! Jäätelötarjoilu koko kesän!
Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Lydmanien perhe kiertää asuntovaunun kanssa luontokohteita ja kilpailuja – ”Tässä pystyy pysähtymään ja nauttimaan elämästä sekä luonnosta”

Lydmanien perhe kiertää asuntovaunun kanssa luontokohteita ja kilpailuja – ”Tässä pystyy pysähtymään ja nauttimaan elämästä sekä luonnosta”

|

Karl Lydmanin perheessä matkailuvaunu on kuin oma hotellihuone, jonka voi parkkeerata niin lasten uintiharrastuksen kilpailupaikalle kuin pyöräretkeä varten kansallispuiston katveeseen.

Lydman alkoi miettiä matkailuauton hankintaa perheelle pari vuotta sitten. Matkailuauton sijasta kaupat tulikin 2002-vuosimallin LMC Münsterland -asuntovaunusta.

– Päätöksen teimme vaimon kanssa aika lailla fiilispohjalta, että mikä tuntui itselle hyvältä. Ei siinä paljon järkeilty, hän muistelee valintaa.

Järkiargumentteja oli toki kaupassa mukana. Yksi syy oman vaunun hankintaan oli se, että poikien uintiharrastus kerrytti kiitettävästi perheen hotellimenoja. Nyt on helppoa, kun voi ajaa auton kisapaikalle ja parkkeerata vaunun sinne.

Vaunun katolla olevat aurinkopanelit antavat virtaa metsän keskellä.
Vaunun katolla olevat aurinkopanelit antavat virtaa metsän keskellä.

Lydman on varustellut vaununsa niin, että sillä voi pysäköidä minne tahansa ja teinitkin viihtyvät. Asuntovaunusta löytyy muun muassa riittävän kokoinen televisioruutu ja PlayStation-pelikonsoli. Katolla olevat aurinkopaneelit ja akut antavat virtaa myös etätöihin tarvittaviin laitteisiin.

Omaan tahtiin luontoretkille pyöräilemään ja vaeltamaan

Lydmaneille matkailuvaunu on hyvä tukikohta myös uudessa harrastuksessa, maastopyöräilyssä. Aina sopivan hetken tullen mies pakkaa pyörät telineeseen ja lähtee vaimonsa kanssa Suomen kauniisiin kansallispuistoihin. Välillä mukana ovat maastopyörät, toisinaan taas fatbiket eli läskipyörät. Luonto onkin Lydmanien sydäntä lähellä, ja matkailuvaunulla pääsee helposti suoraan keskelle omaa rauhaa.

– Olemme kiertäneet vasta muutamia kansallispuistoja. Suosittelen muun muassa Helvetinjärven, Lauhavuoren ja Oulaisten kansallispuistoja. Leirintäalueet eivät ole meidän juttumme, hän toteaa.

Matkailuvaunu toimii majapaikkana myös pitkillä vaelluksilla, esimerkiksi Suomen suosituimmalla 82 kilometria pitkällä Karhunkierroksella. Kun perheen pojat vaelsivat Karhunkierroksen, vanhemmat ajoivat auton ja vaunun parille välietapille ja tekivät sieltä lyhyempiä kierroksia.

Haaveissa bussista rakennettu

Tällä hetkellä haaveena olisi vaihtaa vaunu jossain kohtaa linja-autosta rakennettuun matkailuajoneuvoon.

– Toisaalta näissä asioissa fiilikset vaihtuvat nopeasti. Matkailuautoa mietimme aluksi sen takia, että sitä voisi vaimokin välillä ajaa. Vaunun peruuttaminen on hieman haastavaa, mutta ei se minua haittaa.

Parasta matkailuvaunussa on se, että niissä on tarpeeksi tilaa. Vaunun kanssa reissatessa on myös helppo käydä vaikka ruokaostoksilla pelkällä henkilöautolla, kun vaunun saa jättää leirintäpaikkaan.

Lydmanista matkailuvaunuilussa on parasta, että sen avulla saa katkaistua kiireisen arjen kierrokset ja voi keskittyä läheisen kanssa yhdessäoloon.

– Se on tässä kaikkein tärkeintä, että pystyy pysähtymään ja nauttimaan elämästä sekä luonnosta, hän toteaa.

Vaunu voidaan tuoda veloituksetta kausipaikalle

Rinta-Joupin Autoliikkeen Espoon toimipisteen automyyjä Hannu Latvala kertoo, että matkailuvaunujen ja -autojen kauppa käy nyt vilkkaana. Viime kevään kovasta kysynnästä on otettu oppia ja vaunuja on tilattu varastoon tavallista enemmän.

– Moni vaunu myydään jo ennakkoon eivätkä loputkaan vaunut kovin pitkään meillä viivy. Rinta-Joupin Autoliikkeellä on matkailuajoneuvojen myyntipisteitä ympäri Suomen ja kaikista varastossa olevista ajoneuvoista voi tehdä kaupat missä tahansa 25 toimipisteestä, hän sanoo.

Hannu Latvala Espoon myymälästä kertoo, että mm.uusiin Hobby matkailuvaunuihin on saatavilla tällä hetkellä huikeita kampanjaetuja.

Matkailuvaunun etuna on matkailuautoon verrattuna sen tilavuus ja monipuoliset pohjaratkaisut. Asuntovaunuista löytyy sekä pieniä kahdelle hengelle mitoitettuja että perheille sopivia isompia malleja. Varusteiden suhteen omaa vaunuaan voi tuunata teknologialla ja muilla herkuilla niin paljon kuin vain tahtoo.

– Aika monet ovat jo ostamaan tullessaan tehneet päätöksen, kumpi on heille sopivampi. Mutta on myös asiakkaita, jotka ensin myyjän kanssa miettivät käyttötarkoituksen ja sen jälkeen tekevät päätöksen matkailuauton ja -vaunun välillä, hän toteaa.

Kotiinkuljetuksen mahdollistava Rinta-Jouppi Express -palvelu on osoittautunut erinomaiseksi palveluksi myös karavaanarien keskuudessa. Ostaja saa veloituksetta matkailuvaunun tai -auton lähimpään toimipisteeseen, kotiinsa tai vaikka kausipaikalle karavaanarialueelle. Samalla kun uusi vaunu tuodaan paikan päälle, vaihdossa annettu asuntovaunu kuljetetaan myymälään.

– Näitä kuljetuksia suoraan kausipaikalle on ollut useita. Meillä on vielä se etu, että jos uuden vaunun ostajan vetoauton voimat eivät riitä, niin täältä löytyy taatusti sopiva ajoneuvo tilalle. Aika useasti käy niinkin, että vaunun lisäksi ostetaan samalla myös auto, Latvala kertoo hymyillen.

Uusiin Hobby matkailuvaunuihin saatavilla huikeita kampanjaetuja

Tutustu Rinta-Joupin Autoliikkeen matkailuvaunu valikoimaan tästä

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Jaajo ensimmäistä kertaa reissussa matkailuautolla

Jaajo Linnonmaa lähti Suomipop-festareille Rinta-Joupin Autoliikkeen Hymer Exsis -matkailuautolla....

Autonkin voi hankkia verkosta – näin teki e-urheilun ammattilainen Sami ”xseveN” Laasanen

Havu Gaming -joukkueessa pelaava Sami ”xseveN” Laasanen etsi itselleen...

Jenni pisti elämänsä uusiksi – muutti retkeilyautoon ja nauttii nyt vapaudesta

Viime syksynä yllättäen tyhjän päälle tipahtanut Jenni Ali-Keskikylä päätti...

Nopeus ratkaisee autokaupassakin – Rinta-Joupin Autoliikkeessä ymmärretään yrittäjän arkea ja kiireitä

Latvalan Puutarhan yrittäjä Juha Latvala on nopealiikkeinen mies. Kun...

Jutta ja Katriina kesälomamatkalla retkeilyautolla ympäri Suomen – lue matkablogi!

Serkukset Jutta ja Katriina kiersivät kesälomallaan Suomea Rinta-Joupin Autoliikkeen...

Merkkihuolto ehkäisee tulevaisuuden ongelmia – Pasi ajaa Kangasalta Poriin huollattaakseen autonsa Rinta-Joupin Autoliikkeessä

Kangasalalainen Pasi Lehtinen ajaa mieluusti 135 kilometrin matkan huollattamaan...

Retkeilyauto toimii myös kartingin varikkoautona – Sofia tähtää kansainväliseksi huippukuskiksi

Retkeilyautosta on moneksi. Alexander Povazhnyyn perheessä se toimii varikkoautona...

Luksusautolla ajo on yrittäjälle kuin lomaa – ”BMW on käytössä osoittautunut ajonautinnoksi”

Uusia urapolkuja asiakkaille etsivä Katja Noponen arvostaa autoa, joka...

Pyöräkauppias tarvitsi tietynlaisen pakettiauton – Rinta-Joupin Autoliike metsästi sellaisen: ”Auton etsintä on meille tuttua puuhaa”

– Kerroin Nikolle, että tarvitsisin uudemman vaihtoauton tietyillä kriteereillä....

Triumph-kuva Instagramissa toi rakkauden ja vei moottoripyöräostoksille

Eipä tiennyt raumalainen Sami Mäkinen, minkä tarinan yksi hänen...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen