Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Lydmanien perhe kiertää asuntovaunun kanssa luontokohteita ja kilpailuja – ”Tässä pystyy pysähtymään ja nauttimaan elämästä sekä luonnosta”

Lydmanien perhe kiertää asuntovaunun kanssa luontokohteita ja kilpailuja – ”Tässä pystyy pysähtymään ja nauttimaan elämästä sekä luonnosta”

|

Karl Lydmanin perheessä matkailuvaunu on kuin oma hotellihuone, jonka voi parkkeerata niin lasten uintiharrastuksen kilpailupaikalle kuin pyöräretkeä varten kansallispuiston katveeseen.

Lydman alkoi miettiä matkailuauton hankintaa perheelle pari vuotta sitten. Matkailuauton sijasta kaupat tulikin 2002-vuosimallin LMC Münsterland -asuntovaunusta.

– Päätöksen teimme vaimon kanssa aika lailla fiilispohjalta, että mikä tuntui itselle hyvältä. Ei siinä paljon järkeilty, hän muistelee valintaa.

Järkiargumentteja oli toki kaupassa mukana. Yksi syy oman vaunun hankintaan oli se, että poikien uintiharrastus kerrytti kiitettävästi perheen hotellimenoja. Nyt on helppoa, kun voi ajaa auton kisapaikalle ja parkkeerata vaunun sinne.

Vaunun katolla olevat aurinkopanelit antavat virtaa metsän keskellä.
Vaunun katolla olevat aurinkopanelit antavat virtaa metsän keskellä.

Lydman on varustellut vaununsa niin, että sillä voi pysäköidä minne tahansa ja teinitkin viihtyvät. Asuntovaunusta löytyy muun muassa riittävän kokoinen televisioruutu ja PlayStation-pelikonsoli. Katolla olevat aurinkopaneelit ja akut antavat virtaa myös etätöihin tarvittaviin laitteisiin.

Omaan tahtiin luontoretkille pyöräilemään ja vaeltamaan

Lydmaneille matkailuvaunu on hyvä tukikohta myös uudessa harrastuksessa, maastopyöräilyssä. Aina sopivan hetken tullen mies pakkaa pyörät telineeseen ja lähtee vaimonsa kanssa Suomen kauniisiin kansallispuistoihin. Välillä mukana ovat maastopyörät, toisinaan taas fatbiket eli läskipyörät. Luonto onkin Lydmanien sydäntä lähellä, ja matkailuvaunulla pääsee helposti suoraan keskelle omaa rauhaa.

– Olemme kiertäneet vasta muutamia kansallispuistoja. Suosittelen muun muassa Helvetinjärven, Lauhavuoren ja Oulaisten kansallispuistoja. Leirintäalueet eivät ole meidän juttumme, hän toteaa.

Matkailuvaunu toimii majapaikkana myös pitkillä vaelluksilla, esimerkiksi Suomen suosituimmalla 82 kilometria pitkällä Karhunkierroksella. Kun perheen pojat vaelsivat Karhunkierroksen, vanhemmat ajoivat auton ja vaunun parille välietapille ja tekivät sieltä lyhyempiä kierroksia.

Haaveissa bussista rakennettu

Tällä hetkellä haaveena olisi vaihtaa vaunu jossain kohtaa linja-autosta rakennettuun matkailuajoneuvoon.

– Toisaalta näissä asioissa fiilikset vaihtuvat nopeasti. Matkailuautoa mietimme aluksi sen takia, että sitä voisi vaimokin välillä ajaa. Vaunun peruuttaminen on hieman haastavaa, mutta ei se minua haittaa.

Parasta matkailuvaunussa on se, että niissä on tarpeeksi tilaa. Vaunun kanssa reissatessa on myös helppo käydä vaikka ruokaostoksilla pelkällä henkilöautolla, kun vaunun saa jättää leirintäpaikkaan.

Lydmanista matkailuvaunuilussa on parasta, että sen avulla saa katkaistua kiireisen arjen kierrokset ja voi keskittyä läheisen kanssa yhdessäoloon.

– Se on tässä kaikkein tärkeintä, että pystyy pysähtymään ja nauttimaan elämästä sekä luonnosta, hän toteaa.

Vaunu voidaan tuoda veloituksetta kausipaikalle

Rinta-Joupin Autoliikkeen Espoon toimipisteen automyyjä Hannu Latvala kertoo, että matkailuvaunujen ja -autojen kauppa käy nyt vilkkaana. Viime kevään kovasta kysynnästä on otettu oppia ja vaunuja on tilattu varastoon tavallista enemmän.

– Moni vaunu myydään jo ennakkoon eivätkä loputkaan vaunut kovin pitkään meillä viivy. Rinta-Joupin Autoliikkeellä on matkailuajoneuvojen myyntipisteitä ympäri Suomen ja kaikista varastossa olevista ajoneuvoista voi tehdä kaupat missä tahansa 25 toimipisteestä, hän sanoo.

Hannu Latvala Espoon myymälästä kertoo, että mm.uusiin Hobby matkailuvaunuihin on saatavilla tällä hetkellä huikeita kampanjaetuja.

Matkailuvaunun etuna on matkailuautoon verrattuna sen tilavuus ja monipuoliset pohjaratkaisut. Asuntovaunuista löytyy sekä pieniä kahdelle hengelle mitoitettuja että perheille sopivia isompia malleja. Varusteiden suhteen omaa vaunuaan voi tuunata teknologialla ja muilla herkuilla niin paljon kuin vain tahtoo.

– Aika monet ovat jo ostamaan tullessaan tehneet päätöksen, kumpi on heille sopivampi. Mutta on myös asiakkaita, jotka ensin myyjän kanssa miettivät käyttötarkoituksen ja sen jälkeen tekevät päätöksen matkailuauton ja -vaunun välillä, hän toteaa.

Kotiinkuljetuksen mahdollistava Rinta-Jouppi Express -palvelu on osoittautunut erinomaiseksi palveluksi myös karavaanarien keskuudessa. Ostaja saa veloituksetta matkailuvaunun tai -auton lähimpään toimipisteeseen, kotiinsa tai vaikka kausipaikalle karavaanarialueelle. Samalla kun uusi vaunu tuodaan paikan päälle, vaihdossa annettu asuntovaunu kuljetetaan myymälään.

– Näitä kuljetuksia suoraan kausipaikalle on ollut useita. Meillä on vielä se etu, että jos uuden vaunun ostajan vetoauton voimat eivät riitä, niin täältä löytyy taatusti sopiva ajoneuvo tilalle. Aika useasti käy niinkin, että vaunun lisäksi ostetaan samalla myös auto, Latvala kertoo hymyillen.

Uusiin Hobby matkailuvaunuihin saatavilla huikeita kampanjaetuja

Tutustu Rinta-Joupin Autoliikkeen matkailuvaunu valikoimaan tästä

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Jorma Fräntilä vaihtaa vapaalle pitkän uran jälkeen, 50 vuotta autoalalla ja 30 vuotta Rinta-Joupin Autoliikkeessä

Persoonansa täysillä autokauppaan pistänyt mies innostui matkan varrella aina...

Jarkon ja Opelin matka jatkuu, miljoona kilometriä tuli täyteen!

Päivitetty 21.4.2021 Jarkko Aarrekorpi kertoi aiemmassa jutussamme luottoautostaan Opel...

Autojen keräily on monelle pitkäaikainen harrastus – Marko Nikkasen viimeisin helmi löytyi Rinta-Joupin Autoliikkeestä

Saabismi elää vahvana autojen keräilijöiden sydämissä. Yksi heistä on...

Neliveto ja hevosvoimat kuljettavat eläintenhoitaja Saana Nygreniä

Saana Nygrenin mitta täyttyi, kun hän jäi saman päivän...

Matkailuauto sopii liikkuviin lomiin läpi vuoden – talvi tuo omanlaista reissutunnelmaa

Matkailuajoneuvot ovat nykyään hyvin varusteltuja ja mukavuus on talvellakin...

Lähdössä automatkalle Lappiin? Varmista sujuva matkanteko näillä vinkeillä

Rinta-Joupin Autoliikkeen Rovaniemen huollossa tiedetään, että etukäteen valmistautumalla matkanteko...

Automyyjiä kolmessa sukupolvessa – miten autokauppa on muuttunut sukupolvien vaihtuessa

– Ennen nettiä autovalikoima oli asiakkaille huomattavasti pienempi ja...

Ammattikäyttöön nyt myös täyssähköisiä pakettiautoja tarjolla

Näppärä Mercedes-Benz eVito kuljettaa sähköllä paketit kaupunkialueella ja kertoo...

Matkailuajoneuvo vaihtuu tarpeen mukaan – Utriaisten perhe on reissannut jo 20 vuotta pohjoisessa

Utriaiset matkaavat melkein joka viikonloppu 250 kilometrin matkan vaunupaikalleen...

Milena lähti paitaostoksille Lempäälän Ideaparkiin – Paita jäi kauppaan, mutta Mersu lähti mukaan

- Saavuimme kauppakeskukseen ja ajattelimme käydä ensin ihan muuten...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen