Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Matkailuajoneuvolla upeasta ruskasta talven taikaan – kausi ei lopu koskaan

Matkailuajoneuvolla upeasta ruskasta talven taikaan – kausi ei lopu koskaan

|

Kesä on jo takana, mutta nykyisillä matkailuajoneuvoilla voi kulkea koko talven ja kotimaassa riittää kohteita.

Kesän loppu ei suinkaan tarkoita taukoa matkailuajoneuvoista. Nykyajan matkailuautot ja -vaunut tarjoavat mukavuutta tarvittaessa koko talven yli. Niillä kelpaa kulkea kesästä ruskamaisemiin ja vaikka valkeaan hankeen asti.

Tämän tietää parhaiten Rinta-Joupin Autoliikkeen matkailuajoneuvojen myyntijohtaja Heikki Parkkinen. Hänellä on käynnissä jo 12. vuosi yrityksen palveluksessa ja työnkuva tarkoittaa teiden tulleen tutuiksi – myös matkailuajoneuvoilla.

– Työhuone on Kempeleessä ja Oulussa asun, mutta tälläkin hetkellä olen Espoossa. Rinta-Joupin Autoliikkeellä on kahdeksassa pisteessä matkailuajoneuvojen myyntiä, joten olen aika paljon reissun päällä, kertoo Parkkinen työstään.

Ruskasta talveen – keväästä kesään

Poikkeuksellinen vuosi on tarkoittanut lähes täydellistä taukoa ulkomaanmatkailulle. Positiivisena puolena kotimaan kohteiden arvostus on kohonnut lähemmäs niiden ansaitsemaa tasoa. Tämän on huomannut myös Parkkinen.

– Alaa kun on tässä seurannut niin kotimaanmatkailu, Lappi ja ruska ovat selkeitä teemoja. Asiakkaat julkaisevat kuvia kansallispuistoista parkkipaikat täynnä ajoneuvoja, joista tosi moni on matkailuajoneuvo, sanoo Parkkinen.

Eikä kesän taittuminen syksyyn suinkaan tarkoita kauden päättymistä. Parkkinen ei epäröi kysyttäessä nykyisten vaihtoehtojen soveltuvuudesta syksyn sateisiin ja talven tuiskuihin.

– Kyllä, meillä lähes kaikki mallit soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön.

Itse asiassa Parkkisen mukaan eräs asiakaspariskunta kertoi hiljattain tavoitteestaan kiertää kaikki Suomen kansallispuistot – vieläpä kaikkina neljänä vuodenaikana. Juuri tämä on maamme hienous, joten siitä kannattaa nauttia. Neljä vuodenaikaa on todellinen rikkaus ja matkailuajoneuvolla voi nykyään nähdä kesän lisäksi myös ruskan, talven ja keväänkin saapumisen.

Asiaa ei muuta sekään, että ruska on taittumassa talveksi. Rukalla ja Levillä on jo avattu rinteet ja matkailuautojen virta esimerkiksi Kuusamoon on jatkuva.

Matkailuajoneuvojen käyttötapa ehkä muuttuu hieman, sillä talvisin ne ovat enemmän paikallaan olevia asuntoja. Useista laskettelukeskuksista löytyy matkailuajoneuvopaikkoja, joissa on hyvä olla.

Perinteisen hiihdon ja laskettelun lisäksi myös muut liikkumismuodot ovat kasvattaneet suosiotaan. Läskipyöräily, eli fat bike, sekä lumikenkäily yleistyy ja matkailuajoneuvo tarjoaa näidenkin harrastajille hienot asumispuitteet.

Mitä huomioida kesän jälkeen?

Matkailuauton valintaa ei tarvitse rajoittaa, vaikka tahtoisi jatkaa käyttökautta kesän yli. Sinällään ruskamatkailu, tai talvikäyttö, ei suoraan tarkoita minkään tietyn auto- tai vaunumallin valintaa, vaan asiakkaan tarpeet ovat aina ensi sijalla. Asiantunteva myyjä osaa auttaa sopivan matkailuajoneuvon etsimisessä.

– Matkailuautot katsotaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Retkeilyautoista joskus kysellään, tarkeneeko niissä talvella, mutta me olemme myyneet niitä aina ammattihiihtäjille asti, neuvoo Parkkinen.

Todellisen talvikäytön osalta matkailuajoneuvoissa on joitakin eroja, miten mukavuustason pystyy pitämään yllä. Ehkä merkittävimpänä näistä on käyttövesien toimivuus paukkupakkasilla. Rinta-Joupin Autoliikkeen edustamat LMC ja Hymer tarjoavat kaikki mahdolliset mukavuudet kovissakin pakkasissa.

Lisäksi muutamalla lisävarusteella voi mukavoittaa talvikäyttöä ja myyjä osaa auttaa näiden kanssa. Esimerkiksi tuulilasille löytyy peite, jota käytetään auton ollessa paikallaan lämmöneristyksen tehostamiseksi. Tuulilasi on autossa aina pinta-alaltaan suuri yksikerroslasi, joten sen kautta haihtuu muuten merkittävästi lämpöä.

Laskettelukeskuksen parkissa paljon seisovaan matkailuajoneuvoon kannattanee hankkia etuteltta. Se tarjoaa ikään kuin kylmän eteisen esimerkiksi välineiden huoltamiseen ja samalla välttää ajoneuvon oven eteen lumipyryn aikana kertyvän lumikasan. Talvikäytössä tulee toki muistaa asialliset talvirenkaat.

Monipuoliset matkailuautojen käyttötarpeet

Neljään vuodenaikaan soveltuva matkailuajoneuvo tarjoaa mahdollisuuksia moneen muuhunkin kuin vain sitä varten suunniteltuun matkailuun. Etätöiden lisääntyminen on istuttanut monet kotiin, mutta työpiste voi olla myös liikkuvaa mallia.

– Reissupäiviä kun kertyy aika paljon, niin matkailuajoneuvo toimii hotellin korvaajana. Se tarjoaa työpisteen, kertoo Parkkinen.

Hän kertoo erään asiakkaan hakeneen matkailuajoneuvoa juuri työkäyttöön ja ilahtuneen huomatessaan pöydän korkeuden olevan säädettävissä. Kyseinen ominaisuus on loistava päätetyötä tehdessä eikä sitä löydy usein kotitoimistoltakaan.

Matkailuajoneuvojen monikäyttöisyys työvälineinä on tullut ilmi koronan myötä muun muassa poliisin tiesulkujen taukotilana sekä esimerkiksi koronatestiasemina. Parkkinen kertoo keikkalääkärille ostetusta retkeilyautosta, joka olikin hyvä valinta siihen käyttöön.

Toisaalta monille matkailuajoneuvo mahdollistaa tai tukee harrastuksia. Näitä on perheillä, joissa lapset harrastavat jalkapalloa, jääkiekkoa tai melkein mitä tahansa muuta lajia. Tällöin kalliit hotelliyöt voidaan korvata omalla matkailuajoneuvolla.

Myös koiranäyttelyiden parkkipaikat ovat täynnä näitä matkailuautoja ja –vaunuja – eipähän tarvitse miettiä majoituspaikan lemmikkieläinrajoituksia.

– Oikeastaan on vaikea keksiä harrastusta tai työtä mihin matkailuajoneuvo ei soveltuisi, summaa Parkkinen.

Rohkeasti kyselemään myyjiltä vinkkejä

Matkailuajoneuvoja on turha pelätä, vaikka kokemusta ei olisikaan. Osoitteesta rinta-jouppi.com löytyy kattava aloittelijan opas matkailuajoneuvojen maailmaan, mikäli haluaa itse rauhassa tutustua aiheeseen. Myyjiltä voi tietenkin aina kysellä kaikkea matkailuautoiluun liittyvästä, soittamalla, chatissä tai käymällä myymälässä.

Matkailuajoneuvojen ABC

Eikä kova innostuminenkaan ole ongelma. Rinta-Joupin Autoliike pystyy palvelemaan asiakasta lyhyelläkin aikataululla, mikäli matkailuajoneuvo halutaan saada ajoon lyhyellä varoitusajalla.

– Varastoa on, joten uusia matkailuajoneuvoja löytyy nopeisiinkin toimituksiin, lupaa Parkkinen.

Tervetuloa koko kansan autokauppaan!

Matkailuajoneuvot

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Kotimainen Rinta-Joupin Autoliike toimii pitkällä tähtäimellä

Omistaja Ari Rinta-Jouppi: ”Historia tuo vastuuta”.  Rinta-Joupin Autoliike on...

Jarmo rakastaa vanhoja autoja ja muistuttaa, että unelmat on tehty toteutettaviksi – ”Rinta-Joupin Autoliikkeestä löytyy tietämystä myös klassikkoautoista!”

Rinta-Joupin Autoliikkeen laajasta valikoimasta löytyy myös vanhoja klassikkoautoja. Perjantaisin...

Nuorena herännyt kiinnostus tekniikkaan johti sähköauton hankintaan – valtion sähköauton hankintatuki toimi kannustimena

Sähköauton hankintatuen, 2000 euroa, saa uuteen, rekisteröimättömään autoon. Tuen...

Tiesitkö, että voit saada valtiolta rahaa auton ostoon? Sähköauton hankintatuki on huikeat 2000 euroa!

Sähköauton hankintatuki on voimassa vielä noin vuoden ajan. Uuden,...

Sari suunnitteli avoauton hankintaa, päätyi sporttiseen nelivetomaasturiin – ”Nykyään odotan automatkoja, kun alla on turvallinen ajoneuvo”

Autohankintaansa erityisen tyytyväinen Sari Somppi suunnitteli kesäisen avoauton hankintaa,...

Mia on tyytyväinen – aktiivisesti liikkuvan perheen autoilu on helpottunut oikeilla ratkaisuilla

Mikkeliläinen Mia Tuoriniemi juoksee paljon. Hän myös ajaa paljon....

Oululainen yrittäjä listaa luottoautoliikkeensä parhaat puolet: ”Luottamus, rehellisesti kerrotut faktat ja aikaa harkinnalle!”

Mutkaton ja rehellinen asiakaspalvelu, sekä apu yrityksen perustamisen alkutaipaleella...

Rinta-Joupin Autoliike uuteen johtoon

Sami Kankaanpää siirtyy talousjohtajan tehtävistä toimitusjohtajaksi ja samalla yrityksen...

Koeajo: Kia Sorento

Kian suurin crossover Sorento 4. sukupolveen Kia So­ren­to on...

Oululainen Teemu vaihtoi uuteen Kia Sorento -hybridiin – vanha auto haettiin pihasta ja uusi tuotiin tilalle

Kian uusi itselataava hybridi-Sorento herätti oululaisen Teemu Pelttarin mielenkiinnon....

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Ajanvaraus verkossa 24/7 tai puhelimitse suoraan lähimmästä huollosta.

Ajanvaraukseen