Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Matkailuajoneuvolla upeasta ruskasta talven taikaan – kausi ei lopu koskaan

Matkailuajoneuvolla upeasta ruskasta talven taikaan – kausi ei lopu koskaan

|

Kesä on jo takana, mutta nykyisillä matkailuajoneuvoilla voi kulkea koko talven ja kotimaassa riittää kohteita.

Kesän loppu ei suinkaan tarkoita taukoa matkailuajoneuvoista. Nykyajan matkailuautot ja -vaunut tarjoavat mukavuutta tarvittaessa koko talven yli. Niillä kelpaa kulkea kesästä ruskamaisemiin ja vaikka valkeaan hankeen asti.

Tämän tietää parhaiten Rinta-Joupin Autoliikkeen matkailuajoneuvojen myyntijohtaja Heikki Parkkinen. Hänellä on käynnissä jo 12. vuosi yrityksen palveluksessa ja työnkuva tarkoittaa teiden tulleen tutuiksi – myös matkailuajoneuvoilla.

– Työhuone on Kempeleessä ja Oulussa asun, mutta tälläkin hetkellä olen Espoossa. Rinta-Joupin Autoliikkeellä on kahdeksassa pisteessä matkailuajoneuvojen myyntiä, joten olen aika paljon reissun päällä, kertoo Parkkinen työstään.

Ruskasta talveen – keväästä kesään

Poikkeuksellinen vuosi on tarkoittanut lähes täydellistä taukoa ulkomaanmatkailulle. Positiivisena puolena kotimaan kohteiden arvostus on kohonnut lähemmäs niiden ansaitsemaa tasoa. Tämän on huomannut myös Parkkinen.

– Alaa kun on tässä seurannut niin kotimaanmatkailu, Lappi ja ruska ovat selkeitä teemoja. Asiakkaat julkaisevat kuvia kansallispuistoista parkkipaikat täynnä ajoneuvoja, joista tosi moni on matkailuajoneuvo, sanoo Parkkinen.

Eikä kesän taittuminen syksyyn suinkaan tarkoita kauden päättymistä. Parkkinen ei epäröi kysyttäessä nykyisten vaihtoehtojen soveltuvuudesta syksyn sateisiin ja talven tuiskuihin.

– Kyllä, meillä lähes kaikki mallit soveltuvat ympärivuotiseen käyttöön.

Itse asiassa Parkkisen mukaan eräs asiakaspariskunta kertoi hiljattain tavoitteestaan kiertää kaikki Suomen kansallispuistot – vieläpä kaikkina neljänä vuodenaikana. Juuri tämä on maamme hienous, joten siitä kannattaa nauttia. Neljä vuodenaikaa on todellinen rikkaus ja matkailuajoneuvolla voi nykyään nähdä kesän lisäksi myös ruskan, talven ja keväänkin saapumisen.

Asiaa ei muuta sekään, että ruska on taittumassa talveksi. Rukalla ja Levillä on jo avattu rinteet ja matkailuautojen virta esimerkiksi Kuusamoon on jatkuva.

Matkailuajoneuvojen käyttötapa ehkä muuttuu hieman, sillä talvisin ne ovat enemmän paikallaan olevia asuntoja. Useista laskettelukeskuksista löytyy matkailuajoneuvopaikkoja, joissa on hyvä olla.

Perinteisen hiihdon ja laskettelun lisäksi myös muut liikkumismuodot ovat kasvattaneet suosiotaan. Läskipyöräily, eli fat bike, sekä lumikenkäily yleistyy ja matkailuajoneuvo tarjoaa näidenkin harrastajille hienot asumispuitteet.

Mitä huomioida kesän jälkeen?

Matkailuauton valintaa ei tarvitse rajoittaa, vaikka tahtoisi jatkaa käyttökautta kesän yli. Sinällään ruskamatkailu, tai talvikäyttö, ei suoraan tarkoita minkään tietyn auto- tai vaunumallin valintaa, vaan asiakkaan tarpeet ovat aina ensi sijalla. Asiantunteva myyjä osaa auttaa sopivan matkailuajoneuvon etsimisessä.

– Matkailuautot katsotaan aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Retkeilyautoista joskus kysellään, tarkeneeko niissä talvella, mutta me olemme myyneet niitä aina ammattihiihtäjille asti, neuvoo Parkkinen.

Todellisen talvikäytön osalta matkailuajoneuvoissa on joitakin eroja, miten mukavuustason pystyy pitämään yllä. Ehkä merkittävimpänä näistä on käyttövesien toimivuus paukkupakkasilla. Rinta-Joupin Autoliikkeen edustamat LMC ja Hymer tarjoavat kaikki mahdolliset mukavuudet kovissakin pakkasissa.

Lisäksi muutamalla lisävarusteella voi mukavoittaa talvikäyttöä ja myyjä osaa auttaa näiden kanssa. Esimerkiksi tuulilasille löytyy peite, jota käytetään auton ollessa paikallaan lämmöneristyksen tehostamiseksi. Tuulilasi on autossa aina pinta-alaltaan suuri yksikerroslasi, joten sen kautta haihtuu muuten merkittävästi lämpöä.

Laskettelukeskuksen parkissa paljon seisovaan matkailuajoneuvoon kannattanee hankkia etuteltta. Se tarjoaa ikään kuin kylmän eteisen esimerkiksi välineiden huoltamiseen ja samalla välttää ajoneuvon oven eteen lumipyryn aikana kertyvän lumikasan. Talvikäytössä tulee toki muistaa asialliset talvirenkaat.

Monipuoliset matkailuautojen käyttötarpeet

Neljään vuodenaikaan soveltuva matkailuajoneuvo tarjoaa mahdollisuuksia moneen muuhunkin kuin vain sitä varten suunniteltuun matkailuun. Etätöiden lisääntyminen on istuttanut monet kotiin, mutta työpiste voi olla myös liikkuvaa mallia.

– Reissupäiviä kun kertyy aika paljon, niin matkailuajoneuvo toimii hotellin korvaajana. Se tarjoaa työpisteen, kertoo Parkkinen.

Hän kertoo erään asiakkaan hakeneen matkailuajoneuvoa juuri työkäyttöön ja ilahtuneen huomatessaan pöydän korkeuden olevan säädettävissä. Kyseinen ominaisuus on loistava päätetyötä tehdessä eikä sitä löydy usein kotitoimistoltakaan.

Matkailuajoneuvojen monikäyttöisyys työvälineinä on tullut ilmi koronan myötä muun muassa poliisin tiesulkujen taukotilana sekä esimerkiksi koronatestiasemina. Parkkinen kertoo keikkalääkärille ostetusta retkeilyautosta, joka olikin hyvä valinta siihen käyttöön.

Toisaalta monille matkailuajoneuvo mahdollistaa tai tukee harrastuksia. Näitä on perheillä, joissa lapset harrastavat jalkapalloa, jääkiekkoa tai melkein mitä tahansa muuta lajia. Tällöin kalliit hotelliyöt voidaan korvata omalla matkailuajoneuvolla.

Myös koiranäyttelyiden parkkipaikat ovat täynnä näitä matkailuautoja ja –vaunuja – eipähän tarvitse miettiä majoituspaikan lemmikkieläinrajoituksia.

– Oikeastaan on vaikea keksiä harrastusta tai työtä mihin matkailuajoneuvo ei soveltuisi, summaa Parkkinen.

Rohkeasti kyselemään myyjiltä vinkkejä

Matkailuajoneuvoja on turha pelätä, vaikka kokemusta ei olisikaan. Osoitteesta rinta-jouppi.com löytyy kattava aloittelijan opas matkailuajoneuvojen maailmaan, mikäli haluaa itse rauhassa tutustua aiheeseen. Myyjiltä voi tietenkin aina kysellä kaikkea matkailuautoiluun liittyvästä, soittamalla, chatissä tai käymällä myymälässä.

Matkailuajoneuvojen ABC

Eikä kova innostuminenkaan ole ongelma. Rinta-Joupin Autoliike pystyy palvelemaan asiakasta lyhyelläkin aikataululla, mikäli matkailuajoneuvo halutaan saada ajoon lyhyellä varoitusajalla.

– Varastoa on, joten uusia matkailuajoneuvoja löytyy nopeisiinkin toimituksiin, lupaa Parkkinen.

Tervetuloa koko kansan autokauppaan!

Tutustu matkailuajoneuvovalikoimaan

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Sähköinen koeajopäivä Savonlinnassa 

Konesaimaan ovi avautui ahkerasti kevään kauppapäivässämme Savonlinnassa. Halukkaita koeajolle lähtijöitä...

Ennakkoluuloja sähköautoilusta: aloittelevan sähköautoilijan matkassa

Rinta-Joupin Autoliikkeen digitaalisen liiketoiminnan johtaja Susa Niemelä päätti testata...

Rinta-Joupin Autoliike pelasti karavaanarit pulasta Kempeleessä

Kiannon perheellä on ollut yllätyksiä matkailuauton kanssa. Onneksi niistä...

Kari suuntaa huoltoon ja autokaupoille mökkimatkalla

Kari Rännäli on asioinut Rinta-Joupin Autoliikkeessä Mikkelissä jo noin...

Yhteistyöllä parasta mahdollista palvelua

Rinta-Joupin Autoliikkeessä Rovaniemellä panostetaan siihen, että asiakkaat saavat parasta...

Henrik Hermansson jatkaa matkaa kaasuautolla

Täysin uusiutuva biokaasu on monelle autoilijalle vaivattomin ja edullisin...

Jaajo talvimatkalla perheen kanssa

Jaajo päätti lähteä talviselle reissulle perheen kanssa. Menopeliksi valikoitui...

Ystävykset Henna ja Mia kävivät yhdessä autokaupoilla: mukaan tarttuivat molemmille uudet autot

Hennan ja Mian kymmenen vuotta sitten alkanut ystävyys on...

KIA-koeajotarinoita Savonlinnasta

Olimme mukana kauppapäivässä Savonlinnan Konesaimaalla esittelemässä uusia Kian malleja...

Matkailuajoneuvojen maailma muuttuu – karavaanarit ovat yhä nuorempia ja matkustaminen houkuttelee vuoden ympäri

Karavaanarielämä on viime vuosina saanut uutta nostetta. Maata pitkin...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu