Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Rinta-Joupin Autoliike uuteen johtoon

Rinta-Joupin Autoliike uuteen johtoon

|

Sami Kankaanpää siirtyy talousjohtajan tehtävistä toimitusjohtajaksi ja samalla yrityksen hallitus kasvaa.

Rinta-Joupin Autoliikkeen omistaja Ari Rinta-Jouppi on tehnyt päätöksen siirtää toimitusjohtajan vastuun eteenpäin. Rinta-Joupin Autoliikkeen uudeksi toimitusjohtajaksi on nimitetty Sami Kankaanpää 1.12. alkaen. Kankaanpää on toiminut viimeiset vuodet yrityksen talousjohtajana.

Ari Rinta-Jouppi ehti työskennellä toimitusjohtajana yhden vuoden yrityksen jokaista nykyistä 24 toimipistettä kohden. Hän jatkaa entiseen tapaan hallituksen puheenjohtajana eikä toimitusjohtajan vaihtuminen muuta Rinta-Joupin Autoliikkeen omistussuhteita.

Johtamisen evoluutio

Uusi toimitusjohtaja jatkaa sitä työtä, jota on jo pitkään tehty. Viime vuosina voimakkaasti kasvanut Rinta-Joupin Autoliike saa, yrityksen tavoin pohjalaiset juuret omaavan, toimitusjohtajan oman talon sisältä. Pitkistä perinteistä tullaan pitämään jatkossakin kiinni.

– Täällä on vakaa pohja jatkaa, sillä yritys on hienossa kunnossa. Säilytämme tietenkin perusarvot ja asiakas on jatkossakin meillä keskiössä, lupaa uusi toimitusjohtaja Sami Kankaanpää.

Sami Kankaanpää on toiminut jo 8 vuoden ajan tiiviissä yhteistyössä Ari Rinta-Joupin kanssa. Päivittäisessä toiminnassa muutos onkin tapahtunut vastuuta vähän kerrallaan siirtämällä, vaikka virallinen nimitys tehdään kerralla. Ari Rinta-Jouppi kertoo työnsä jatkajan olevan hyvin analyyttinen, harkitseva, kokonaisuudet huomioiva ja ennen kaikkea ahkera.

– Sami on kyllä työn päivänä syntynyt eikä meillä muuten pärjäisikään, kuvaa Ari Rinta-Jouppi.

Sami Kankaanpää vaikuttaa itse olevan hyvin samoilla linjoilla persoonastaan, joten puheissa lienee perää. Laihialla varttunut, ja siten sopivan nuuka, entinen talousjohtaja kertoo olevansa työntekijöiden näkökulmasta suorastaan ennalta arvattava.

– Jos joku soittaa minulle kysyäkseen jotain niin varmaan tietää jo melkein etukäteen vastauksen. Linja ei rönsyile, vaan asioita viedään määrätietoisesti eteenpäin, kertoo Sami Kankaanpää.

Perheen voimalla

Pian 70 vuotta täyttävä Rinta-Joupin Autoliike on ollut saman suvun omistuksessa koko ajan. Historia ulottuu 1940-luvun Tervajoelle Toivo Rinta-Joupin palautusoikeudella varustetusta hevoskaupasta pian maatalous- ja työkoneiden puolelle kasvaen. Hän ehti aloittaa autokaupankin jo 1950-luvulla ja tuo autokauppatoiminta on sittemmin siirtynyt katkeamattomana kahden sukupolven yli.

Ensimmäinen toimitusjohtaja oli Rauno Rinta-Jouppi ja hänen poikansa, Ari Rinta-Jouppi, aloitti perheyrityksen johdossa vuonna 1996. Perheen ulkopuolisesta toimitusjohtajasta huolimatta yritys rakentuu yhä vahvasti Rinta-Joupin perheen ympärille.

Hallituksen puheenjohtajana jatkavan Ari Rinta-Joupin lisäksi hänen kolme täysi-ikäistä tytärtään, Katriina, Pauliina sekä Tarleena, toimivat nykyisellään hallituksessa. Heistä jokainen omistaa myös yhtä suuren osuuden yrityksestä. Tarleena Rinta-Jouppi, Rinta-Joupin Autoliikkeen operatiivinen business controller, uskoo valoisaan tulevaisuuteen uuden toimitusjohtajan alaisuudessa.

– On hyvin luottavainen olo. Sami on tullut jo tutuksi vuosien varrelta. On hienoa, että uusi toimitusjohtaja on talon sisältä ja sellainen luotettava henkilö, joka sopii meidän kulttuuriin ja arvoihin, sanoo Tarleena Rinta-Jouppi.

Tarleena Rinta-Jouppi jatkaa suvun pitkää perintöä yrityksen operatiivisella puolella. Samalla hänen isänsä Ari Rinta-Jouppi jättää tuon puolen, joka mahdollistaa panostamisen entistäkin vahvemmin omistajan velvollisuuksiin.

– Olen miettinyt jo pidempään milloin keskittyä puhtaasti hallituksen puheenjohtajan tehtäviin. Olin asettanut ehdottoman takarajan 60 ikävuoden kohdalle, mutta nyt hetki tuntui oikealta. Meillä on hyvä johto, kertoo Ari Rinta-Jouppi.

Hän vannoo myös ettei kiinnostus yritykseen ole katoamassa mihinkään, vaan tuntee tämän tuovan vain lisää potkua sekä yrityksen toimintaan että omaan omistussuhteeseen. Ari Rinta-Jouppi uskoo, että Sami Kankaanpää on tällä hetkellä Rinta-Joupin Autoliikkeelle parempi toimitusjohtaja ja hän jatkossa parhaimmillaan hallituksen puheenjohtajan tehtävissä.

– Sami on jo ottanut tätä roolia monen vuoden ajan. Sinällään 24 vuotta toimitusjohtajana on lähes liiankin pitkä aika, mutta nyt löytyi kaveri jolle on helppo jättää tämä tehtävä, kommentoi Ari Rinta-Jouppi.

rinta-joupin kolme sukupolvea
Kolmessa polvessa: Rauno (vas.), Tarleena, Katriina ja Ari Rinta-Jouppi ovat kaikki kasvaneet perheyrityksessä. (Kuva: Juha Harju)

Hallitus vahvistuu

Uusi toimitusjohtaja ei jää ainoaksi muutokseksi, vaikka päivittäinen toiminta jatkuukin entiseen tapaan. Samana päivänä Sami Kankaanpään nimityksen kanssa Rinta-Joupin Autoliike vahvistaa myös hallitustaan.

Power Finland Oy:n toimitusjohtaja Juha-Mikko Saviluoto on nimitetty hallituksen jäseneksi 1.12. alkaen. Samalla hänestä tulee ensimmäinen yrityksen ulkopuolinen hallituksen jäsen Rinta-Joupin Autoliikkeen historiassa.

Juha-Mikko Saviluoto tuo hallitukseen uudenlaista näkemystä hieman erilaisesta taustastaan johtuen. Hän omaa runsaasti kokemusta kuluttajaliiketoiminnasta. Juha-Mikko Saviluoto liittyy Ari Rinta-Joupin, Sami Kankaanpään, Katriina Rinta-Joupin, Pauliina Rinta-Joupin sekä Tarleena Rinta-Joupin muodostamaan hallitukseen.

– Hän on automies ja sopii meille hyvin. Kuluttajabisneksen huippuammattilainen ja automies on hyvä yhdistelmä, sanoo Ari Rinta-Jouppi.

Menestykselle jatkoa

Rinta-Joupin Autoliike on Suomen johtava autokauppaketju, joka tehnyt rehtiä autokauppaa jo vuodesta 1953 lähtien. Toimipisteitä on nyt jo 24 yli 20 paikkakunnalla ja ammattitaitoinen huoltoverkosto palvelee asiakkaita 11 paikkakunnalla.

– Liikkumisen vapaus on tärkeä varsinkin Suomessa ja siitä me halutaan huolehtia. Tämä on se liiketoiminta, missä halutaan olla mukana jatkossakin, sanoo Ari Rinta-Jouppi.

Rinta-Joupin Autoliikkeen liikevaihto on 380 miljoonaa euroa vuodessa ja ajoneuvoja myydään vuodessa yli 25 000. Edustustuksessa on 12 henkilö- ja pakettiautomerkkiä sekä 6 matkailuajoneuvomerkkiä. Työpaikan yritys tarjoaa yli 500 henkilölle ympäri Suomea.

Kommentit (2)

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Pekka Tarkkakirjoittaa:

Tervehdys Ari.
Isot, Isot Onnittelut Mestari Arille ja hyvät jatkot, Raunolle paljon terveisiä ja hyvää vointia!!!

Rinta-Joupin Autoliikekirjoittaa:Ylläpitäjä

Hei Pekka! Kiitos viestistäsi. Välitämme terveisesi Arille ja Raunolle.

Lue myös nämä

Mikan leasing-BMW:stä huolehditaan säännöllisesti – huoltoleasingillä huolettomia kilometriä

Mika Lemettisen leasingauto BMW 530e Luxury Line hurmaa edelleen,...

Supermarjojen tuottaja vaihtoi Kia e-Niroon – vastuullinen täyssähköauto sopii luomuviljelijän brändiin

Suomalaisia supermarjoja kasvattava Jan-Ole Sandås innostui sähköautoista, jotka sopivat...

Kesätöissä Rinta-Joupin Autoliikkeessä

Tarjoamme joka vuosi lähes sadalle opiskelijalle mahdollisuuden tutustua autoalan...

Uudet dieselautot yllättävät vähäpäästöisyydellään

Tero Jussinmäki on törmännyt usein diesel- ja sähköautojen väliseen...

Jaajo toista kertaa reissussa matkailuautolla – sporttireissu kaveriporukalla Porvooseen

Jaajo kävi kavereineen toista kertaa reissussa matkailuautolla, tällä kertaa...

Sporttinen ja ekologinen BMW X3 sopii laskettelukeskus Tornimäen brändiin – ”Bemarista huokuu kaikessa laatu”

Yritykselle on tärkeää, että auto sopii myös sen brändiin....

Fiat 500 Lounge – hymyilyttävä pala Italiaa

Jos autossa lukee italiaksi ”ihana elämä” eli Dolce vita,...

Jaajo ensimmäistä kertaa reissussa matkailuautolla

Jaajo Linnonmaa lähti Suomipop-festareille Rinta-Joupin Autoliikkeen Hymer Exsis -matkailuautolla....

Autonkin voi hankkia verkosta – näin teki e-urheilun ammattilainen Sami ”xseveN” Laasanen

Havu Gaming -joukkueessa pelaava Sami ”xseveN” Laasanen etsi itselleen...

Jenni pisti elämänsä uusiksi – muutti retkeilyautoon ja nauttii nyt vapaudesta

Viime syksynä yllättäen tyhjän päälle tipahtanut Jenni Ali-Keskikylä päätti...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen