Koko Kansan Automessut Koko Kansan Automessut Katso tarjoukset
Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Supermarjojen tuottaja vaihtoi Kia e-Niroon – vastuullinen täyssähköauto sopii luomuviljelijän brändiin

Supermarjojen tuottaja vaihtoi Kia e-Niroon – vastuullinen täyssähköauto sopii luomuviljelijän brändiin

|

Suomalaisia supermarjoja kasvattava Jan-Ole Sandås innostui sähköautoista, jotka sopivat erinomaisesti vastuullisen yrityksen brändiin. Nykyään hän ajelee vaimonsa Gallinan kanssa ympäristöystävällisesti Kia eNirolla.

Pohjanmaalla marja-aroniaa viljelevän Ab Finnish Superberries Oy:n kasvusuunnitelmat ovat suuret, omaa ja sopimusviljelyalaa on nyt yhteensä yli sata hehtaaria. Ensi vuonna pinta-ala tuplaantuu ja tavoitteena on tuottaa 200 000 kiloa supermarjoja.

– Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, viiden vuoden päästä yrityksemme tuottaa kaksi miljoonaa kiloa marja-aroniaa vuodessa, Jan-Ole Sandås visioi.

Ympäristötietoisen yrittäjän työmatkat kotoa Vaasasta marjatilalle Uuteenkaarlepyyhyn sujuvat edullisesti Rinta-Joupin Autoliikkeen Vaasan toimipisteestä ostetulla Kia eNirolla. Täyssähköautossa on moni seikka yllättänyt positiivisesti Jan-Olen, joka on koulutukseltaan sähköinsinööri.

– Laskin yhteiskustannukset 1800 kilometriltä, sain loppusummaksi 9,23 euroa. Tuo sisältää kaikki verot ja maksut. Olen käyttänyt pörssisähköä, jolloin voin ladata auton siihen aikaan vuorokaudesta, kun sähkön hinta on alhaisimmillaan, hän hehkuttaa.

Laskelmat toivat kannattavan lopputuloksen myös osamaksuerien muodossa.

– Meillä meni aikaisemmin saman verran rahaa polttoaineeseen kuin mitä maksamme nyt auton osamaksueriä. Uuteen autoon ei tule hetkeen korjaustarpeita, ja takuukin on Kialla seitsemän vuotta, hän listaa.

Nälkä kasvoi lataushybridistä sähköautoon

Sandåsin tie sähköautojen maailmaan alkoi reilu vuosi sitten, kun uskollisesti palvellut Mazda 6 sai toisen auton peräänsä. Kolarissa pahoin kärsinyt Mazda oli ostettu aikanaan Rinta-Joupin Autoliikkeestä Vaasasta, joten tuttuun paikkaan olikin helppo palata hakemaan apua akuuttiin auto-ongelmaan.

– Olin ajatellut ostaa vaihtoauton, mutta kun myyjä ehdotti vuoden leasingsopimuksella ladattavaa hybridiä Skoda Superb PHEV:iä, innostuin asiasta. Jos vähänkin kiinnostaa sähköauto, niin suosittelen kokeilemaan leasingia.

Kun sopimus tuli katkolle, Sandåsin nälkä oli kasvanut täyssähköautoon. Sopivaksi valikoitui Kian eNiro, jossa kaikki tuntui olevan kohdallaan. Sandås ajaa työmatkaa 70 kilometriä suuntaansa, ja siksi hänelle oli tärkeä seikka, että yhdellä latauksella pääsee yli 400 kilometriä. Yrittäjäpariskunnan täyssähköauto vahvistaa myös luomuviljelyllä superfoodia tuottavan vastuullisen yrityksen brändiä.

– Hinta suhteessa laatuun, hiljainen käyttöääni ja kaasuttaessa kierrokset kasvavat tasaisesti. Tämä on osoittautunut niin hyväksi ajaa, että en tiedä maltanko edes vaihtaa uuteen Kian EV6-malliin, josta olen jo pyytänyt tarjouksen, hän pohtii hymyillen.

Kia eNiron yrittäjälle myynyt Rickard Åkerlund kertoo, että ympäristöystävällisyyden lisäksi tämä malli on ystävällinen myös kukkarolle. Edullisimman Kia eNiron hinta jää alle 40 000 euron. Vaasan toimipisteessä Kia-automyyjänä työskentelevä Åkerlund on myös huomannut, että sähköautot vievät helposti kuljettajan mennessään. Kun kerran kokeilee ajaa sellaista, paluuta ei ole entiseen.

– Niro-mallista löytyy myös itselataava bensahybridi, jossa ei tarvita latauspaikkaa, mutta kulutus on pieni. Sitten on ladattava plug-in-hybridi, jolle Kia lupaa jopa 58 kilometriä ajoa sähköllä. Tämä soveltuu erinomaisesti, jos voi ladata kotona ja ajaa suurimmaksi osaksi lyhyitä matkoja sähköllä, hän selvittää.

Markkinaovi auki Kiinaan

Finnish Superberries -yrityksen potentiaalinen markkina-alue sijaitsee Kiinassa, jossa on valmiina vientiyhteistyökumppani.

– Valttinamme on yksi maailman puhtaimmista maista, jossa marjat kypsyvät valoisina kesinä raikkaassa ilmassa. Keräämme, käsittelemme ja pakkaamme marjat niin, että raaka-aineiden antioksidantit ja vitamiinit säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla, yrittäjäpuoliso Gallina Sandås kertoo.

Marja-aroniasta tuotetaan mehuja ja jauheita, joita voi käyttää monin tavoin leivonnassa ja ruoanlaitossa. Tuotteita on myynnissä muun muassa K-ketjun kaupoissa ja omassa verkkokaupassa. Kiinnostus marja-aronian tuottajia kohtaan on suurta, siitä on osoituksena vierailukutsu Ylen suosittuun Strömsö-makasiiniohjelmaan.

– Asiat ovat viime aikoina menneet kuin Strömsössä, hyväntuulinen yritysjohtaja veistelee.

 

Tutustu Kia eNiro-mallistoon alla olevasta linkistä.

Kia eNiro-mallisto

Kaikki valikoimasta löytyvät täyssähköautot löydät alla olevasta linkistä.

Täyssähköautot

Kommentit (2)

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Jan-Ole Sandåskirjoittaa:

Nyt menee niin kuin Strömsössä!
He testasivat tuotteitamme viimeisimmässä jaksossa.
Finnish Superberries – tutustu sinäkin!

https://areena.yle.fi/1-50646144

Marja-aroniaa ei käytetä kovinkaan paljon, vaikka se on maukas marja. Loppusyksy on paras aika sen korjaamiseen, sillä silloin marjat sopivat käytettäväksi niin ruoanlaittoon kuin mehuksi.

Lue myös nämä

Kesätöissä Rinta-Joupin Autoliikkeessä

Tarjoamme joka vuosi lähes sadalle opiskelijalle mahdollisuuden tutustua autoalan...

Uudet dieselautot yllättävät vähäpäästöisyydellään

Tero Jussinmäki on törmännyt usein diesel- ja sähköautojen väliseen...

Jaajo toista kertaa reissussa matkailuautolla – sporttireissu kaveriporukalla Porvooseen

Jaajo kävi kavereineen toista kertaa reissussa matkailuautolla, tällä kertaa...

Sporttinen ja ekologinen BMW X3 sopii laskettelukeskus Tornimäen brändiin – ”Bemarista huokuu kaikessa laatu”

Yritykselle on tärkeää, että auto sopii myös sen brändiin....

Fiat 500 Lounge – hymyilyttävä pala Italiaa

Jos autossa lukee italiaksi ”ihana elämä” eli Dolce vita,...

Jaajo ensimmäistä kertaa reissussa matkailuautolla

Jaajo Linnonmaa lähti Suomipop-festareille Rinta-Joupin Autoliikkeen Hymer Exsis -matkailuautolla....

Autonkin voi hankkia verkosta – näin teki e-urheilun ammattilainen Sami ”xseveN” Laasanen

Havu Gaming -joukkueessa pelaava Sami ”xseveN” Laasanen etsi itselleen...

Jenni pisti elämänsä uusiksi – muutti retkeilyautoon ja nauttii nyt vapaudesta

Viime syksynä yllättäen tyhjän päälle tipahtanut Jenni Ali-Keskikylä päätti...

Nopeus ratkaisee autokaupassakin – Rinta-Joupin Autoliikkeessä ymmärretään yrittäjän arkea ja kiireitä

Latvalan Puutarhan yrittäjä Juha Latvala on nopealiikkeinen mies. Kun...

Jutta ja Katriina kesälomamatkalla retkeilyautolla ympäri Suomen – lue matkablogi!

Serkukset Jutta ja Katriina kiersivät kesälomallaan Suomea Rinta-Joupin Autoliikkeen...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen