Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Supermarjojen tuottaja vaihtoi Kia e-Niroon – vastuullinen täyssähköauto sopii luomuviljelijän brändiin

Supermarjojen tuottaja vaihtoi Kia e-Niroon – vastuullinen täyssähköauto sopii luomuviljelijän brändiin

|

Suomalaisia supermarjoja kasvattava Jan-Ole Sandås innostui sähköautoista, jotka sopivat erinomaisesti vastuullisen yrityksen brändiin. Nykyään hän ajelee vaimonsa Gallinan kanssa ympäristöystävällisesti Kia eNirolla.

Pohjanmaalla marja-aroniaa viljelevän Ab Finnish Superberries Oy:n kasvusuunnitelmat ovat suuret, omaa ja sopimusviljelyalaa on nyt yhteensä yli sata hehtaaria. Ensi vuonna pinta-ala tuplaantuu ja tavoitteena on tuottaa 200 000 kiloa supermarjoja.

– Jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, viiden vuoden päästä yrityksemme tuottaa kaksi miljoonaa kiloa marja-aroniaa vuodessa, Jan-Ole Sandås visioi.

Ympäristötietoisen yrittäjän työmatkat kotoa Vaasasta marjatilalle Uuteenkaarlepyyhyn sujuvat edullisesti Rinta-Joupin Autoliikkeen Vaasan toimipisteestä ostetulla Kia eNirolla. Täyssähköautossa on moni seikka yllättänyt positiivisesti Jan-Olen, joka on koulutukseltaan sähköinsinööri.

– Laskin yhteiskustannukset 1800 kilometriltä, sain loppusummaksi 9,23 euroa. Tuo sisältää kaikki verot ja maksut. Olen käyttänyt pörssisähköä, jolloin voin ladata auton siihen aikaan vuorokaudesta, kun sähkön hinta on alhaisimmillaan, hän hehkuttaa.

Laskelmat toivat kannattavan lopputuloksen myös osamaksuerien muodossa.

– Meillä meni aikaisemmin saman verran rahaa polttoaineeseen kuin mitä maksamme nyt auton osamaksueriä. Uuteen autoon ei tule hetkeen korjaustarpeita, ja takuukin on Kialla seitsemän vuotta, hän listaa.

Nälkä kasvoi lataushybridistä sähköautoon

Sandåsin tie sähköautojen maailmaan alkoi reilu vuosi sitten, kun uskollisesti palvellut Mazda 6 sai toisen auton peräänsä. Kolarissa pahoin kärsinyt Mazda oli ostettu aikanaan Rinta-Joupin Autoliikkeestä Vaasasta, joten tuttuun paikkaan olikin helppo palata hakemaan apua akuuttiin auto-ongelmaan.

– Olin ajatellut ostaa vaihtoauton, mutta kun myyjä ehdotti vuoden leasingsopimuksella ladattavaa hybridiä Skoda Superb PHEV:iä, innostuin asiasta. Jos vähänkin kiinnostaa sähköauto, niin suosittelen kokeilemaan leasingia.

Kun sopimus tuli katkolle, Sandåsin nälkä oli kasvanut täyssähköautoon. Sopivaksi valikoitui Kian eNiro, jossa kaikki tuntui olevan kohdallaan. Sandås ajaa työmatkaa 70 kilometriä suuntaansa, ja siksi hänelle oli tärkeä seikka, että yhdellä latauksella pääsee yli 400 kilometriä. Yrittäjäpariskunnan täyssähköauto vahvistaa myös luomuviljelyllä superfoodia tuottavan vastuullisen yrityksen brändiä.

– Hinta suhteessa laatuun, hiljainen käyttöääni ja kaasuttaessa kierrokset kasvavat tasaisesti. Tämä on osoittautunut niin hyväksi ajaa, että en tiedä maltanko edes vaihtaa uuteen Kian EV6-malliin, josta olen jo pyytänyt tarjouksen, hän pohtii hymyillen.

Kia eNiron yrittäjälle myynyt Rickard Åkerlund kertoo, että ympäristöystävällisyyden lisäksi tämä malli on ystävällinen myös kukkarolle. Edullisimman Kia eNiron hinta jää alle 40 000 euron. Vaasan toimipisteessä Kia-automyyjänä työskentelevä Åkerlund on myös huomannut, että sähköautot vievät helposti kuljettajan mennessään. Kun kerran kokeilee ajaa sellaista, paluuta ei ole entiseen.

– Niro-mallista löytyy myös itselataava bensahybridi, jossa ei tarvita latauspaikkaa, mutta kulutus on pieni. Sitten on ladattava plug-in-hybridi, jolle Kia lupaa jopa 58 kilometriä ajoa sähköllä. Tämä soveltuu erinomaisesti, jos voi ladata kotona ja ajaa suurimmaksi osaksi lyhyitä matkoja sähköllä, hän selvittää.

Markkinaovi auki Kiinaan

Finnish Superberries -yrityksen potentiaalinen markkina-alue sijaitsee Kiinassa, jossa on valmiina vientiyhteistyökumppani.

– Valttinamme on yksi maailman puhtaimmista maista, jossa marjat kypsyvät valoisina kesinä raikkaassa ilmassa. Keräämme, käsittelemme ja pakkaamme marjat niin, että raaka-aineiden antioksidantit ja vitamiinit säilyvät parhaalla mahdollisella tavalla, yrittäjäpuoliso Gallina Sandås kertoo.

Marja-aroniasta tuotetaan mehuja ja jauheita, joita voi käyttää monin tavoin leivonnassa ja ruoanlaitossa. Tuotteita on myynnissä muun muassa K-ketjun kaupoissa ja omassa verkkokaupassa. Kiinnostus marja-aronian tuottajia kohtaan on suurta, siitä on osoituksena vierailukutsu Ylen suosittuun Strömsö-makasiiniohjelmaan.

– Asiat ovat viime aikoina menneet kuin Strömsössä, hyväntuulinen yritysjohtaja veistelee.

 

Tutustu Kia eNiro-mallistoon alla olevasta linkistä.

Kia eNiro-mallisto

Kaikki valikoimasta löytyvät täyssähköautot löydät alla olevasta linkistä.

Täyssähköautot

Kommentit (5)

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Juho Laukkanenkirjoittaa:

9e ja 1800 km ihan naurettava väite. 1,5 – 2 e menee sähköön 100km, kukaan ei myy halvemmalla sähköä kotiliittymään.

Jussi Valtanenkirjoittaa:

Erinomainen teko, erinomainen valinta ja loistava auto 💪🏻💪🏻👍🏻

Jan-Ole Sandåskirjoittaa:

Nyt menee niin kuin Strömsössä!
He testasivat tuotteitamme viimeisimmässä jaksossa.
Finnish Superberries – tutustu sinäkin!

https://areena.yle.fi/1-50646144

Marja-aroniaa ei käytetä kovinkaan paljon, vaikka se on maukas marja. Loppusyksy on paras aika sen korjaamiseen, sillä silloin marjat sopivat käytettäväksi niin ruoanlaittoon kuin mehuksi.

Pasikirjoittaa:

Jos noin halpaa sähköä jostain saa niin se on jo varastamista. Todellinen lienee siellä 1.7-2.8e/100km (1800km ~45e+ monen monta lataustaukoa, niille jotka mittaa hukatun ajan rahassa). Toki siihen fiksuna laskee mukaan vielä osan kuukausimaksuista, vaikka ne nyt muutenkin menee.

Lue myös nämä

”Tilaisin sähkötaksin, kiitos” – Taksiala panostaa vähäpäästöiseen autoiluun

Sähköautot ovat viime vuosina yleistyneet yksityisautoilijoiden keskuudessa hurjaa vauhtia....

Sähköinen koeajopäivä Savonlinnassa 

Konesaimaan ovi avautui ahkerasti kevään kauppapäivässämme Savonlinnassa. Halukkaita koeajolle lähtijöitä...

Ennakkoluuloja sähköautoilusta: aloittelevan sähköautoilijan matkassa

Rinta-Joupin Autoliikkeen digitaalisen liiketoiminnan johtaja Susa Niemelä päätti testata...

Rinta-Joupin Autoliike pelasti karavaanarit pulasta Kempeleessä

Kiannon perheellä on ollut yllätyksiä matkailuauton kanssa. Onneksi niistä...

Kari suuntaa huoltoon ja autokaupoille mökkimatkalla

Kari Rännäli on asioinut Rinta-Joupin Autoliikkeessä Mikkelissä jo noin...

Yhteistyöllä parasta mahdollista palvelua

Rinta-Joupin Autoliikkeessä Rovaniemellä panostetaan siihen, että asiakkaat saavat parasta...

Henrik Hermansson jatkaa matkaa kaasuautolla

Täysin uusiutuva biokaasu on monelle autoilijalle vaivattomin ja edullisin...

Jaajo talvimatkalla perheen kanssa

Jaajo päätti lähteä talviselle reissulle perheen kanssa. Menopeliksi valikoitui...

Ystävykset Henna ja Mia kävivät yhdessä autokaupoilla: mukaan tarttuivat molemmille uudet autot

Hennan ja Mian kymmenen vuotta sitten alkanut ystävyys on...

KIA-koeajotarinoita Savonlinnasta

Olimme mukana kauppapäivässä Savonlinnan Konesaimaalla esittelemässä uusia Kian malleja...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu