Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Tarpeeton auto kannattaa myydä autoliikkeelle – Tuomo kertoo oman kokemuksensa

Tarpeeton auto kannattaa myydä autoliikkeelle – Tuomo kertoo oman kokemuksensa

|
Ostetaan autoja

Jos olet myymässä autoasi, kaupat voidaan vahvistaa lähimmässä Rinta-Joupin Autoliikkeen toimipisteessä, joita löytyy Helsingistä Rovaniemelle. Eemeli Laitinen palvelee Rinta-Joupin Autoliikkeen Keuruun toimipisteessä.

Helpoin ja huolettomin tapa saada käytetty auto kaupaksi on ottaa yhteyttä autoliikkeeseen.

Tuomo Vanhatalo hankki vuonna 2013 perheensä kakkosautoksi Kia Rion. Viime vuoden lopulla alkoi kuitenkin tuntua siltä, että Kialle ei ollut enää käyttöä, ja siksi Vanhatalo päätti myydä sen. Hän laittoi poikansa kanssa ilmoituksen netin automyyntipalstalle.

– Autolla oli ajettu seitsemän vuoden aikana vain 51 000 kilometriä, joten se oli ikäänsä nähden todella vähän ajettu. Otimme etukäteen vähän selvää, että mitä tällaisesta autosta kannattaisi pyytää, Vanhatalo kertoo.

Aluksi yhteydenottoja ei juuri tullut, mutta sitten Vanhatalo sai puhelun Rinta-Joupin Autoliikkeen Keuruun myymälän myyjältä Eemeli Laitiselta, joka oli kiinnostunut ostamaan auton myymälän vaihtoautovalikoimiin.

Luottamus puolin ja toisin

Aikaisemmin Vanhatalo ei ole myynyt autoaan suoraan autoliikkeelle. Autoliikkeelle myymisen etuna hän pitää kaupanteon helppoutta ja nopeutta. Kaupat saa sovittua nopeasti vaikka kotisohvalta käsin, eikä tarvitse esitellä autoa useille mahdollisille ostajaehdokkaille.

– Luottamus oli molemmin puolin kova. Sovimme kaupoista puhelimitse, mutta minulle jäi Eemelistä todella positiivinen kuva. En kokenut, että siinä olisi ollut minkäänlaista painostusta tai pakkokauppaa, Vanhatalo arvioi.

Autokaupoilla ostajaehdokkaat saattavat kysellä tietoja siitä, miksi auto on myynnissä ja käyttää esimerkiksi myyjän akuuttia rahapulaa hyväkseen hilatakseen hintaa alaspäin.

– Omalla kohdallani ei ollut mitään pakottavaa tarvetta saada auto kaupaksi, mutta ei minulle myöskään tullut missään vaiheessa tunnetta, että yritettäisiin udella tietoja elämäntilanteestani tai siitä, miksi haluan auton myydä, Vanhatalo arvioi.

Kaupanteon helppoutta lisäsi myös se, että kun ostavana osapuolena on autoliike, hoidetaan kauppapaperit siellä valmiiksi kuntoon ammattilaisten toimesta. Yksityiselle myydessä myyjän on itse huolehdittava paperitöistä.

– Se helpottaa paljon, että voi luottaa täysin toiseen osapuoleen, että kaikki on hoidettu oikein.

Ei huolta rahasta

Kun kaupoista oli sovittu, järjesti Eemeli Laitinen asiat niin, että pääkaupunkiseudulla asuva Vanhatalo sai viedä auton Rinta-Joupin Autoliikkeen Espoon myymälään, jossa tehtiin myös lopulliset kauppapaperit.

– Siellä oli sovitusti hänen kollegansa vastassa, joka vielä tarkasti, että kaikki oli kuten puhelimessa oli puhuttu. Sieltä auto vietiin sitten Keuruulle ja Eemelikin soitti vielä perään, että auto oli juuri sellainen kuin pitikin, Vanhatalo kertoo.

Rinta-Joupin Autoliikkeellä on yli 4 000 vaihtoauton valikoima ympäri Suomen. Jos auton myynti on ajankohtaista, voi hinta-arvion pyytää suoraan kertomalla perustiedot ja mittarilukeman.

Koska toisena osapuolena oli autoliike, pystyi hän luottamaan siihen, että kaupat hoidettaisiin asianmukaisesti ja että rahat tulisivat tilille sovitusti auton luovuttamisen jälkeen.

– Yksityisen ostajan kanssa ei tietenkään voisi koskaan sopia niin, että rahat tulevat tilille vasta auton luovutuksen jälkeen. Mutta ison perheyrityksen kanssa pystyin luottamaan siihen, että kaikki tehdään sopimuksen mukaan, Vanhatalo selittää.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun asioin Rinta-Joupin Autoliikkeen kanssa. Meille jäi Eemelin kanssa todella hyvät välit ja hän on soitellut kauppojen jälkeenkin ja kiitellyt. Välillä jutut menevät meillä huumorinkin puolelle.

Helpoin tapa myydä käytetty auto

Rinta-Joupin Autoliike etsii jatkuvasti alle 180 000 kilometriä ajettuja, hyväkuntoisia autoja pitääkseen yllä kattavaa vaihtoautovalikoimaansa. Yrityksellä on yli 4 000 auton valikoima ympäri Suomen.

Vanhatalon kohdalla auto löytyi myynti-ilmoituksen kautta, mutta jos auton myynti on ajankohtaista, voi Rinta-Joupin Autoliikkeltä pyytää suoraan hinta-arvion kertomalla perustiedot ja mittarilukeman.

Kaupat vahvistetaan lähimmässä Rinta-Joupin Autoliikkeen toimipisteessä, joita löytyy Helsingistä Rovaniemelle, ja paperityöt tehdään aina myyjän puolesta. Rinta-Joupin Autoliike lunastaa tarvittaessa auton loppuvelan ja maksaa rahat tilille heti.

Ostetaan autoja – lue lisää tästä

Kommentit (1)

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Leena Heinokirjoittaa:

Myin myös oman autoni liikkeeseen mistä olin ostanutkin. Kaupat sujuivat hyvin ja sain autosta paremman hinnan kuin muista kysymystäni liikkeistä.

Lue myös nämä

Sähköinen koeajopäivä Savonlinnassa 

Konesaimaan ovi avautui ahkerasti kevään kauppapäivässämme Savonlinnassa. Halukkaita koeajolle lähtijöitä...

Ennakkoluuloja sähköautoilusta: aloittelevan sähköautoilijan matkassa

Rinta-Joupin Autoliikkeen digitaalisen liiketoiminnan johtaja Susa Niemelä päätti testata...

Rinta-Joupin Autoliike pelasti karavaanarit pulasta Kempeleessä

Kiannon perheellä on ollut yllätyksiä matkailuauton kanssa. Onneksi niistä...

Kari suuntaa huoltoon ja autokaupoille mökkimatkalla

Kari Rännäli on asioinut Rinta-Joupin Autoliikkeessä Mikkelissä jo noin...

Yhteistyöllä parasta mahdollista palvelua

Rinta-Joupin Autoliikkeessä Rovaniemellä panostetaan siihen, että asiakkaat saavat parasta...

Henrik Hermansson jatkaa matkaa kaasuautolla

Täysin uusiutuva biokaasu on monelle autoilijalle vaivattomin ja edullisin...

Jaajo talvimatkalla perheen kanssa

Jaajo päätti lähteä talviselle reissulle perheen kanssa. Menopeliksi valikoitui...

Ystävykset Henna ja Mia kävivät yhdessä autokaupoilla: mukaan tarttuivat molemmille uudet autot

Hennan ja Mian kymmenen vuotta sitten alkanut ystävyys on...

KIA-koeajotarinoita Savonlinnasta

Olimme mukana kauppapäivässä Savonlinnan Konesaimaalla esittelemässä uusia Kian malleja...

Matkailuajoneuvojen maailma muuttuu – karavaanarit ovat yhä nuorempia ja matkustaminen houkuttelee vuoden ympäri

Karavaanarielämä on viime vuosina saanut uutta nostetta. Maata pitkin...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu