Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Tarpeeton auto kannattaa myydä autoliikkeelle – Tuomo kertoo oman kokemuksensa

Tarpeeton auto kannattaa myydä autoliikkeelle – Tuomo kertoo oman kokemuksensa

|
Ostetaan autoja

Jos olet myymässä autoasi, kaupat voidaan vahvistaa lähimmässä Rinta-Joupin Autoliikkeen toimipisteessä, joita löytyy Helsingistä Rovaniemelle. Eemeli Laitinen palvelee Rinta-Joupin Autoliikkeen Keuruun toimipisteessä.

Helpoin ja huolettomin tapa saada käytetty auto kaupaksi on ottaa yhteyttä autoliikkeeseen.

Tuomo Vanhatalo hankki vuonna 2013 perheensä kakkosautoksi Kia Rion. Viime vuoden lopulla alkoi kuitenkin tuntua siltä, että Kialle ei ollut enää käyttöä, ja siksi Vanhatalo päätti myydä sen. Hän laittoi poikansa kanssa ilmoituksen netin automyyntipalstalle.

– Autolla oli ajettu seitsemän vuoden aikana vain 51 000 kilometriä, joten se oli ikäänsä nähden todella vähän ajettu. Otimme etukäteen vähän selvää, että mitä tällaisesta autosta kannattaisi pyytää, Vanhatalo kertoo.

Aluksi yhteydenottoja ei juuri tullut, mutta sitten Vanhatalo sai puhelun Rinta-Joupin Autoliikkeen Keuruun myymälän myyjältä Eemeli Laitiselta, joka oli kiinnostunut ostamaan auton myymälän vaihtoautovalikoimiin.

Luottamus puolin ja toisin

Aikaisemmin Vanhatalo ei ole myynyt autoaan suoraan autoliikkeelle. Autoliikkeelle myymisen etuna hän pitää kaupanteon helppoutta ja nopeutta. Kaupat saa sovittua nopeasti vaikka kotisohvalta käsin, eikä tarvitse esitellä autoa useille mahdollisille ostajaehdokkaille.

– Luottamus oli molemmin puolin kova. Sovimme kaupoista puhelimitse, mutta minulle jäi Eemelistä todella positiivinen kuva. En kokenut, että siinä olisi ollut minkäänlaista painostusta tai pakkokauppaa, Vanhatalo arvioi.

Autokaupoilla ostajaehdokkaat saattavat kysellä tietoja siitä, miksi auto on myynnissä ja käyttää esimerkiksi myyjän akuuttia rahapulaa hyväkseen hilatakseen hintaa alaspäin.

– Omalla kohdallani ei ollut mitään pakottavaa tarvetta saada auto kaupaksi, mutta ei minulle myöskään tullut missään vaiheessa tunnetta, että yritettäisiin udella tietoja elämäntilanteestani tai siitä, miksi haluan auton myydä, Vanhatalo arvioi.

Kaupanteon helppoutta lisäsi myös se, että kun ostavana osapuolena on autoliike, hoidetaan kauppapaperit siellä valmiiksi kuntoon ammattilaisten toimesta. Yksityiselle myydessä myyjän on itse huolehdittava paperitöistä.

– Se helpottaa paljon, että voi luottaa täysin toiseen osapuoleen, että kaikki on hoidettu oikein.

Ei huolta rahasta

Kun kaupoista oli sovittu, järjesti Eemeli Laitinen asiat niin, että pääkaupunkiseudulla asuva Vanhatalo sai viedä auton Rinta-Joupin Autoliikkeen Espoon myymälään, jossa tehtiin myös lopulliset kauppapaperit.

– Siellä oli sovitusti hänen kollegansa vastassa, joka vielä tarkasti, että kaikki oli kuten puhelimessa oli puhuttu. Sieltä auto vietiin sitten Keuruulle ja Eemelikin soitti vielä perään, että auto oli juuri sellainen kuin pitikin, Vanhatalo kertoo.

Rinta-Joupin Autoliikkeellä on yli 4 000 vaihtoauton valikoima ympäri Suomen. Jos auton myynti on ajankohtaista, voi hinta-arvion pyytää suoraan kertomalla perustiedot ja mittarilukeman.

Koska toisena osapuolena oli autoliike, pystyi hän luottamaan siihen, että kaupat hoidettaisiin asianmukaisesti ja että rahat tulisivat tilille sovitusti auton luovuttamisen jälkeen.

– Yksityisen ostajan kanssa ei tietenkään voisi koskaan sopia niin, että rahat tulevat tilille vasta auton luovutuksen jälkeen. Mutta ison perheyrityksen kanssa pystyin luottamaan siihen, että kaikki tehdään sopimuksen mukaan, Vanhatalo selittää.

– Tämä oli ensimmäinen kerta, kun asioin Rinta-Joupin Autoliikkeen kanssa. Meille jäi Eemelin kanssa todella hyvät välit ja hän on soitellut kauppojen jälkeenkin ja kiitellyt. Välillä jutut menevät meillä huumorinkin puolelle.

Helpoin tapa myydä käytetty auto

Rinta-Joupin Autoliike etsii jatkuvasti alle 180 000 kilometriä ajettuja, hyväkuntoisia autoja pitääkseen yllä kattavaa vaihtoautovalikoimaansa. Yrityksellä on yli 4 000 auton valikoima ympäri Suomen.

Vanhatalon kohdalla auto löytyi myynti-ilmoituksen kautta, mutta jos auton myynti on ajankohtaista, voi Rinta-Joupin Autoliikkeltä pyytää suoraan hinta-arvion kertomalla perustiedot ja mittarilukeman.

Kaupat vahvistetaan lähimmässä Rinta-Joupin Autoliikkeen toimipisteessä, joita löytyy Helsingistä Rovaniemelle, ja paperityöt tehdään aina myyjän puolesta. Rinta-Joupin Autoliike lunastaa tarvittaessa auton loppuvelan ja maksaa rahat tilille heti.

Ostetaan autoja – lue lisää tästä

Ei kommentteja

Kommentoi

Kommentit lähetetään hyväksyttäväksi ennen julkaisua. Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia. Lue lisää henkilötietojen käsittelystä sekä evästeistä.

Lue myös nämä

Autojen keräily on monelle pitkäaikainen harrastus – Marko Nikkasen viimeisin helmi löytyi Rinta-Joupin Autoliikkeestä

Saabismi elää vahvana autojen keräilijöiden sydämissä. Yksi heistä on...

Neliveto ja hevosvoimat kuljettavat eläintenhoitaja Saana Nygreniä

Saana Nygrenin mitta täyttyi, kun hän jäi saman päivän...

Matkailuauto sopii liikkuviin lomiin läpi vuoden – talvi tuo omanlaista reissutunnelmaa

Matkailuajoneuvot ovat nykyään hyvin varusteltuja ja mukavuus on talvellakin...

Lähdössä automatkalle Lappiin? Varmista sujuva matkanteko näillä vinkeillä

Rinta-Joupin Autoliikkeen Rovaniemen huollossa tiedetään, että etukäteen valmistautumalla matkanteko...

Automyyjiä kolmessa sukupolvessa – miten autokauppa on muuttunut sukupolvien vaihtuessa

– Ennen nettiä autovalikoima oli asiakkaille huomattavasti pienempi ja...

Ammattikäyttöön nyt myös täyssähköisiä pakettiautoja tarjolla

Näppärä Mercedes-Benz eVito kuljettaa sähköllä paketit kaupunkialueella ja kertoo...

Matkailuajoneuvo vaihtuu tarpeen mukaan – Utriaisten perhe on reissannut jo 20 vuotta pohjoisessa

Utriaiset matkaavat melkein joka viikonloppu 250 kilometrin matkan vaunupaikalleen...

Milena lähti paitaostoksille Lempäälän Ideaparkiin – Paita jäi kauppaan, mutta Mersu lähti mukaan

- Saavuimme kauppakeskukseen ja ajattelimme käydä ensin ihan muuten...

Huolettomia kilometrejä vaihtoautolla – Rinta-Jouppi Turva kattaa yllättävät korjaukset

Matti Lamberg Vampulasta autoilee paljon vaimonsa kanssa. Yhdessä autoilu...

Romutuspalkkio ja sähköauton tuki ratkaisivat uuden auton hankintapäätöksen

Merkittävät tuet auton hankintaan kannustivat Markku Kujalaa sähköauton ostoon....

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen