Huolto

Huollamme kaikki automerkit sekä matkailuautot ja asuntovaunut reilusti, luotettavasti ja ammattitaidolla.

Pikahuolto

Teemme pienet huollot Porissa ja Raumalla ilman ajanvarausta. Voit jäädä odottelemaan paikan päälle.

Huollon rahoitus

Voit maksaa huollonkin erissä.

Merkkihuolto

Tarjoamme 14 automerkin ja 6 matkailuajoneuvomerkin merkkihuollot aina laadukkailla ja alkuperäisillä varaosilla.

Huoltosopimus

Kysy liikkeestämme lisää uusille autoille tehtävistä, merkkikohtaisista huoltosopimuksista tai mahdollisuudesta sisällyttää huollot autosi kuukausierään.

Varaa aika huoltoon

Ajanvaraus verkossa 24/7 tai puhelimitse suoraan lähimmästä
toimipisteestäsi.

Ajanvaraukseen

Kolarikorjaamo

Kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymät kolarikorjaamot auttavat sinua kaikessa tuulilasin vaihdosta, peltikolhujen oikomiseen ja isompiin vahinkokorjauksiin.

Varaosat

Meiltä löydät kattavan valikoiman varaosia ja lisävarusteita. Saat alkuperäiset varaosat ja lisävarusteet kaikkiin edustamiimme merkkeihin tai korkealaatuiset tarvikeosat niin halutessasi.

Rinta-Joupin Autoliike - Blogi - Blogi - Vieraskynä: PARIPYÖRÄMONSTERI – KOEAJOSSA DODGE RAM 3500

Vieraskynä: PARIPYÖRÄMONSTERI – KOEAJOSSA DODGE RAM 3500

Dodge Ram

15.8.2018

Rehti ja rehellinen paripyöräjenkki on jotakin, mikä itseltäni on jäänyt tähän asti kokematta. Nyt sellaisen koeajomahdollisuus tuli. Extrana tähän autoon on loppuvuodesta 2015 asennettu jäykempi kytkin, sekä vaihdelaatikkoa on vahvistettu uusilla osilla. Vaihdelaatikon osalta remontti oli täydellinen. Jäykempi kytkin ja vahvistettu vaihdelaatikko ovat sitä, mitä tämmöisen auton ostaja arvostaa. Kaikki alustan puslat ja nivelet sekä ilmastoinnin kompura on vaihdettu samalla kertaa. Sain käsiini koko listan mitä tälle autolle on kaikkineen tehty, ja se todellakin on syntilistaakin pidempi.

Auton vuosimalli on 1996, mutta se ei tunnu juuri missään, koska uutta palikkaa on asennettu autoon todella paljon. Asennushallin puolella on urakoitu ja kunnolla. Katsastettukin auto on keväällä 2018. Katsastusmies tykkäsi tuolloin näkemästään, ja päästi läpi.

Dodge RAM 3500 – minkälainen?

Varustetasona tässä monsterissa on Laramie SLT.

 

RAM on Dodgen suosittu lava-auto, järeä sellainen. Chevroletilla esimerkiksi vastaavat mallit ovat Silverado ja Avalanche, Fordilla taas F-sarja. Myös Japanilaisvalmistajilla on Jenkkimallin lavureita, Toyotalla Tundra ja Nissanilla Titan. Tundranhan toi tänne Jyväskylään paikallinen Toyotan liike showmielessä, mutta eivät kuitenkin varsinaisesti myy sellaisia.

Tämä koeajettu auto pitää sisällään 5,9 litraisen Cumminsin koneen, jossa tehoa ja vääntöä tuntuu olevan. Ainakin myynti-ilmoitus tämän vahvistaa. Mutta mikä kuitenkin tärkeintä, kone käy terveen oloisesti.

Kytkimen osalta lienee muistettava, että se on joko auki tai kiinni, eli veto joko on päällä, tai sitten ei. Kyseessä on tämän auton ominaisuus. Myös tehty kytkinremppa pitää huolen siitä, että kytkin ei taatusti luista, vaikka ehkä ottikin kiinni karvan ylempää verrattuna siihen, mihin yleensä olen tottunut.

Auto siis todellakin on manuaalivaihteinen, ja aluevaihteisto löytyy. Automaatin ongelmat loistavat tanakasti poissaolollaan, ja tarvittaessa nelivedon saa kytkettyä pois. Koska kyse on aluevaihteistosta, löytyy nelivedolle nopea ja hidas puoli.

 

Rengastus on taatusti kohdillaan.

 

Paripyörät on tässä autossa mahdollista laittaa myös eturenkaille, jolloin ei upota pehmeässäkään paikassa – esimerkiksi lumella. Koeajon aikana etupään paripyörät olivat lavalla tarvikkeineen odottamassa käyttöä, jos vaikka seuraava omistaja haluaisi käyttää autoa myös etupään paripyörillä. Nyt oli edessä vain singlepyörät.

Kantavuutta lavalla on lähemmäs 2000kg, ja kärriä saa vetää 3500kg painoisena. Auto on lisäksi rekisteröity kuudelle hengelle. Kokonaispaino on autolla 4990kg, omapaino 3150kg. Ajokorttivaade on siten vähintään BC1, ja yli 750kg painavaa kärryä vetäessä C1E.

Mitä muuta sitten tälle autolle on tehty? Autoa on korotettu 2″, sekä kaikki iskarit on vaihdettu 11/2015. Lämppärikenno on vaihdettu uuteen, ja kaikki jarrut uusittu. Tässäkään ei vielä edes ole kaikki, mitä uutta tämä auto on saanut osakseen.

Dodge RAM näin muuten?

Dodge RAM:ista on saatavilla myös pienempiä malliversioita, joiden malliversioiden numerosarjat ovat 2500 ja 1500. Jos numerosarja on 1500, silloin riittää autoon myös sihteerikortti B.

Jos manuaaliaski ei miellytä, voi silloin myyntipalstoilta etsiä miellyttävän automaattivaihteisen RAM:in. Tämmöiseen maastohenkiseen menoon saattaa manuaali olla varsinkin vanhalle koulukunnalle se perusteltu ratkaisu, mihinkä moni on tottunut meikäläisten Suomessa. Jenkkimarkkinat on sitten eri, missä herrasväki ajaa automaattivaihteisella autolla.

Koeajo – Mukavaa kyytiä

Dodge Ram

Papereiden mukaan tältä autolta voi odottaa jo paljon. Kyllä vain. Jenkkikone tulille ja liikenteeseen. Autossa on mailimittari, kilometrilukema on pienemmällä maililukeman alla. Vaihteet menevät kiltisti pesään. Autolla pärjää hyvin, kunhan vain ison koon lisäksi tottuu mailimittarin läsnäoloon ja kytkimen toimintaan.

Vaihdekepeistä pienempi on aluevaihteistolle, eikä sitä normitilanteissa tarvitse ajaessa säätää. Kunhan katsoo, ettei se ole asennossa N, sekä hitaalla puolella 4L vain tarvittaessa. 2H tarkoittaa takavetoa normaaleilla välityksillä,  4H ei suinkaan tarkoita harrastekerhoa, vaan nelivetoa normivälityksillä.

Takapenkkitilat. Etupenkilläkin mahtuu kolme vierekkäin.

 

Moottoritiellä meno on huimaa, joskin syytä muistaa 80km/h rajoitus tällä autolla. Tuon rajoituksen kuitenkin kestää, kun miettii auton veroedullisutta kuorma-autoksi rekisteröinnin johdosta.

Moottoriäänet ovat jo vakuuttavat. Taajamassakin tämän auton kanssa pärjää, joskin parkkipaikalla on syytä muistaa, että auto mahtuu parkkiruutuun juuri ja juuri. Paripyörät takana nimittäin levittäytyvät niin leveälle. Ja pitkä – sellainen tämä auto myös tuntuu olevan. Kun paripyörät asentaa myös eteen, kannattaa tottumattoman kuljettajan skarpata.

Peruutuksissa helpottaa huomattavasti myös peruutuskamera, jollainen tästä autosta myös löytyy. Peruutuskameran saa päälle erillisen katkaisimen kautta, se ei siis automaattisesti ole päällä samaan aikaan peruutusvaihteen kanssa. Plussaa on annettava myös mukavan kokoisista peileistä. Niistä on taatusti hyötyä tämän auton kanssa.

Tietyissä paikoissa tämä auto tuntui ihmisiä kiinnostavan – päät kääntyivät. Katseenkääntäjällä jos tykkää ajaa, tässä olisi sellainen. Onhan tämä ajolleen varsin leppoisa ja miellyttävä tapaus. Itseäkin tämmöinen paripyörätapaus voisi kiinnostaa.

Lopputulema – Dodge RAM 3500 on katseenkääntäjä

Dodge Ram

Millekkään huonommille teille en poikennut parin tunnin koeajolenkillä. Koneen ajoin toki lämpimäksi, kuten vaihtoauton koeajolla kannattaakin tehdä. Osa mahdollisista vioista kun voi ilmetä vain koneen ollessa kylmä, osa taas kone lämpöisenä. Vikoja en ainakaan minä löytänyt.

Hinnaksi on ilmoitettu 17 880 euroa, ja kyllä, uskaltaisin ostaa tämän auton.

Autolla maastokyky on jo selvä, sen kertoo mukana tulevat varusteet. Käyttötarkoitus tämmöisellä autolla varmasti joko harrastajalla, tai sitten yritykselle maskotiksi showmielessä. Ja harrastekäyttö voi olla sitten joko fiilistelyajoa, tai offroadia järeällä autolla. Miksei myös vaikkapa venetrailerin vetoa, jos siihenkin tarvitsee harrastekalustoa, eikä halua kärryveturiksi arkiautoa. Tai villi heitto, perusta taksifirma. Chevrolet Corvettekin on nähty jo taksina, ja AMG Mercedes, Tampereella jopa Can-Am Spyder. Miksei sitten taksikäytössä Dodge RAM?

Aiemmat kokemukseni Dodgesta ovat vain eurojenkki Avengerista, joten lähes kerralla pääsin Dodgen osalta KUNNON Jenkkiauton makuun. Dodge Avengeria kävin koeajamassa joskus bloggaajahistoriani alkuaikoina. Mielenkiintoista olisi koeajolenkki heittää myös Chevrolet Silveradolla, jotta saa vertailukohtaa tähän autoon.

Dodge Ram

Koeajoauto myynnissä: Jyväskylän Rinta-Jouppi, Matti Hytönen, 050 917 8750 /https://www.rinta-jouppi.com/vaihtoautot/dodge/ram/256324

Koeajoauton speksit: Dodge RAM 3500 vm1996 4×4, manuaalivaihteisto, jäykempi kytkin, vahvistettu vaihteisto, paljon uutta osaa: Energy Suspension täydellinen puslasarja eteen 7/17. Kaikki jarrut uusittu, samoin kaikki valot, ilmastoinnin täyttöhuolto 5/2018, renkaat merkattu rekisteriotteeseen. Pakoputkisto myös uusittu. Sisusta on pesty ja otsonoitu.

Kuvat ja teksti: Mikko Kilkki

Lue myös nämä

Matkailuajoneuvomyymälästä tehtiin täyden palvelun autokauppa – ”Edelleen joku yllättyy”

Kun Hannu Latvala kolme vuotta sitten aloitti myyjänä Espoon...

Ahvenanmaalla asuva Dan osti auton Lempäälästä – kuljetettiin kotiovelle

Kaupoista sovittiin puhelimessa ja pian Engblomilla oli uusi auto...

Auton voi ostaa nyt myös kauppakeskuksesta – ”Helppo poiketa ostosreissun yhteydessä”

Uudenlainen autokauppakonsepti on jo houkutellut uteliaita ihmisiä tutustumaan kauppakeskuksen...

TruckMasters OX on järeä kulkupeli, joka jyrää autoveronkin

TruckMasters OX on auto, josta ei peritä autoveroa ollenkaan....

Aluksi oli vain autio halli – Vantaan uusi vaihtoautomyymälä rakennettiin tyhjästä

Rinta-Joupin Autoliike on saapunut Vantaalle. Petikon myymälä täydentää koko...

Näin teet auton pesemisestä helpompaa

3.12.2019 Vappu Vehmala ja Markku Pyrrö aikovat ehdottomasti ottaa...

Yrittäjä arvostaa autokaupoilla luotettavaa palvelua

26.11.2019 Heikki Torniainen on tyytyväinen Rinta-Joupin Autoliikkeen palvelun ripeyteen....

Äiti ja tytär hankkivat yhteisen auton – ”Mersu oli molempien haave”

19.11.2019 Maiju Hoikkala ja Oulun Rinta-Joupin Autoliikkeen myyntipäällikkö Valtteri...

Rinta-Joupin henkilökunnan vuosijuhla 2019

Tänä vuonna marraskuun ensimmäisenä päivänä saapui noin 350 #rjtiimiläistä...

Tomin auto hajosi muutama viikko kauppojen jälkeen – ”Korjattiin seuraavana päivänä ilman ylimääräisiä kuluja”

12.11.2019 Tomi Somppi hankki nykyisen autonsa Rinta-Joupin Autoliikkeen Tervajoen...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 3000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Ajanvaraus verkossa 24/7 tai puhelimitse suoraan lähimmästä toimipisteestäsi.

Ajanvaraukseen