Rinta-Joupin Autoliike - Kampanjat - Neliveto talven haastaviin matkoihin

Neliveto talven haastaviin matkoihin

Turvallisesti liukkaissa risteyksissä ja sohjoisilla teillä

Turvallinen neliveto

Lumi, jäiset tienpinnat ja sohjoiset tiet tuovat mukanaan runsaasti haasteita ja jännittäviä tilanteita liikenteeseen.

Neliveto mielletään usein tarpeelliseksi olosuhteisiin, joissa autolla pitää päästä runsaassa lumessa ja vaikeassa maastossa. Nelivedosta on kuitenkin iso hyöty varsinkin talvella aivan normaalissa kaupunki – ja maantieajossakin.

Siinä missä etu- ja takavetoisten autojen kuskit jäävät helposti sutimaan jäiseen risteykseen, lähtee neliveto matkaan vaivatta. Nelivedosta on myös ylivertaista etua myös sohjoisella ja liukkaalla kelillä, kun kaikki neljä pyörää on vetäviä ja tartuntapintaa tiehen saa kaikista renkaista. Varovaisuus on silti muistettava liikenteessä, nelivedolla liikkeellelähtö helpottuu, mutta se ei kuitenkaan lyhennä jarrustusmatkaa.

Valikoimassamme on laaja valikoima nelivetoja, joilla ajelet turvallisesti liukkaissa risteyksissä ja sohjoisilla teillä. Valitse alta oma autotyyppisi ja tutustu monipuoliseen nelivetovalikoimaan. Kaupat teet lähimmässä toimipisteessä tai kätevästi chat-automyyjiemme kanssa.

Tutustu koko nelivetovalikoimaan

Tiesitkö tätä nelivedosta?

Auton mallimerkintä kertoo onko autossa neliveto vai ei. Tosin merkintöjen kirjo on niin laaja, että harva ymmärtää mitä ne todellisuudessa tarkoittavat.

Neliveto on yleisimmin merkitty kirjain- ja numeroyhdistelmillä: 4×4, AWD, 4WD, X-Drive, Quattro, 4Matic, Syncro tai 4Motion. Merkinnät ovat peräisin auton eri nelivetotekniikoista.

Pääsääntöisesti nelivetotekniikat voidaan jakaa kahteen; jatkuvaan nelivetoon (4WD) ja tarveperusteiseen nelivetoon (AWD). Jatkuva neliveto on tarkoittaa, että kaikissa pyörissä on veto päällä. Tarveperusteisessa nelivedossa auton kaikki renkaat vetävät mutta voimanvälitys renkaiden ja akselien välillä ei ole jatkuva, vaan järjestelmästä riippuen voimaa ohjataan eri tavoilla sinne, missä sitä kulloinkin tarvitaan.

Maasturit

Nelivetoinen maasturi on talvikeleillä lähes pysäyttämätön. Kunnon maavaralla ajat syvemmässäkin hangessa ja starttaat työpäivän aikana auraamattomalta parkkipaikalta. Valikoimastamme löydät maasturit maastoon kuin maastoon – valitse mieleisesi!

Katso kaikki nelivetomaasturit

Farmarit

Tämän suosikkikorimallin autoon neliveto tuo entisestään ajomukavuutta. Monikäyttöinen ja tilava nelivetofarmari kuljettaa koko perheen turvallisesti perille säässä kuin säässä. Valikoimasta löydät monipuolisen kattauksen niin uusia kuin vaihdossa tulleita autoja.

Tutustu nelivetofarmarien valikoimaan

Sedanit

Kätevällä nelivetosedanilla matka taittuu tasaisen turvallisesti. Neliveto lisää urheilullisen sedanin ajomukavuutta entisestään, etkä varmasti jää tien tukkeeksi jäisimpäänkään risteykseen.

Katso kaikki nelivetosedanit

Avolavat

Järeä pick-up ei jätä pulaan. Vahvalla ja luotettavalla lava-autolla selätät jo suuremmankin kinoksen ja maastossa se on kuin kotonaa. Nelivetoisella pick-upilla autat myös lumeen juuttuneen kaverin pulasta käden käänteessä.

Tutustu nelivetoisten lava-autojen valikoimaan

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu