Rinta-Joupin Autoliike - Määräaikaishuolto ja muu huollon sanasto haltuun

Määräaikaishuolto ja muu huollon sanasto haltuun

Määräaikaishuolto

Määräaikaishuolto, vuosihuolto vai kausihuolto?

Määräaikaishuolto, vuosihuolto vai kausihuolto? Auton omistajana saatat miettiä, mitä eroa niillä on, ja milloin on oikea aika viedä autosi huoltoon.

Lue, mitä tyypilliset autohuollot sisältävät, ja miksi auto kannattaa huollattaa säännöllisesti.

Sisällysluettelo

Määräaikaishuolto tulee tehdä säännöllisesti
Miksi määräaikaishuolto merkkikorjaamossa?
Mikä on vuosihuolto?
Mikä sitten on kausihuolto?
Yhteenveto: huoltosanasto haltuun
Aja huoletta – me huollamme autosi
Näin helppoa auton huollattaminen Rinta-Joupin Autoliikkeessä on

 

Määräaikaishuolto tulee tehdä säännöllisesti

Määräaikaishuolto on valmistajan huolto-ohjelman mukaan tehtävä huolto, joka määräytyy ajokilometrien tai kuluneen ajan perusteella. Yleisin määräaikaishuollon kilometriväli on 15 000 – 30 000 kilometriä.

Toinen kriteeri määräaikaishuollolle on edellisestä huollosta kulunut aika. Useimmiten aika on 12-24 kuukautta.

Määräaikaishuoltoihin sisältyy paljon muutakin kuin pelkkä öljynvaihto. Merkkikohtaisen huolto-ohjelman noudattaminen merkkihuollossa sisältää juuri sinun autollesi suunnitellun huolto-ohjelman mukaiset toimenpiteet ja tarkastukset.

 

Miksi määräaikaishuolto merkkikorjaamossa

Jos autossa kaikki toimii hyvin, tarvitseeko se määräaikaishuoltoa? Kyllä tarvitsee.

”Määräaikaishuolto on kuin säännöllinen lääkärintarkastus, jonka hyödyt näet päivittäisessä ajossa ja auton myyntitilanteessa”

Huollattamalla auton tehtaan suositusten mukaisesti varmistat, että autosi on toimintavarma ympäri vuoden. Määräaikaishuolto on kuin säännöllinen lääkärintarkastus, jonka hyödyt näet päivittäisessä ajossa ja auton myyntitilanteessa.

Autosi takuu pysyy voimassa, kun huollatat sen valmistajan huolto-ohjeita noudattavassa huoltoliikkeessä.

Saat merkkikohtaisen tiepalvelun tai ajoturvan uudelle autollesi takuun voimassaoloaikana. Jos autosi yllättäen hyytyy tien päälle, merkin tiepalvelu hoitaa autosi veloituksetta korjaamolle.

Saat paremman hyvityksen vaihdossa. Huoltokirjan mukaan huollettu auto menee paremmin kaupaksi – ostathan itsekin mielummin hyvin huolletun auton!

Ennakointi säästää rahaa. Määräaikaishuolto varmistaa sen, ettei autoosi tule suurempia kulumisesta aiheutuvia vikoja.

Autosi huolto on koulutettujen merkkiosaajien käsissä. Kukaan muu ei tunne autoasi paremmin kuin mekaanikkomme, joka työskentelee päivät merkkiautojen parissa ja suorittaa valmistajan koulutukset.

Autosi huolletaan merkkikohtaisilla työkaluilla. Nykyajan autojen huoltaminen vaatii merkkikohtaiset testerit. Ohjelmien ja sähkötekniikan lisääntyessä autoissa ajoneuvon tärkeimpiä huollossa tehtäviä toimenpiteitä ovat päivitykset sekä vikojen hakeminen diagnostiikan avulla. Näihin toimenpiteisiin vain merkkihuollossa on oikeat välineet.

Saat merkkikohtaiset päivitykset ja tehtaan takaisinkutsukorjaukset samalla kertaa. Huollon yhteydessä tarkastamme aina autosi mahdolliset tehtaan kampanjat, joilla autosi turvallisuutta, käyttöikää ja energiatehokkuutta parannetaan auton valmistamisen jälkeen.

”Merkkihuollossa osaaminen, vastuu, työkalut ja koko palvelukonsepti ovat kohdillaan. En tinkisi merkkihuollosta mistään hinnasta”

-Tuomo laukkanen, Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon vakioasiakas ja uskollinen Škoda-kuski.

Lue Tuomon kokemuksia Rinta-Joupin Autoliikkeen määräaikaishuollosta

”Säilytän autoni arvon myös paremmin, kun se on oikein huollettu. Vaikka entisessä autossani oli kilometrejä melkein 300 000, sain hyvän välirahan vaihdossa”

-Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon asiakas Pasi Lehtinen.

Lue, mikä saa Pasin ajamaan Pirkanmaalta Poriin Rinta-Joupin merkkihuoltoon

 

Mikä on vuosihuolto?

Vuosihuollosta puhutaan usein, kun tarkoitetaan auton määräaikaishuoltoa. Yleisimmin autojen huoltovälinä on pidetty 12 kuukauden aikaa, ja tästä syystä vuosihuoltokäsite on jäänyt puhekieleen.

Uusien autojen huoltovälejä on pidennetty esimerkiksi moottoriöljyjen kehittymisen myötä. Toisaalta liian pitkiksi venyneet huoltovälit aiheuttavat sen, että et huomaa autosi kulumista ennakkoon, ennen kuin jotain rikkoutuu.

Pidemmät huoltovälit koskevat vain uusia autoja. Huoltoväli lyhenee sitä mukaan, mitä enemmän kilometrejä ja ikää autollasi on takana.

Jos ajat vanhemmalla autolla, nyrkkisääntö sen huoltamiseen on yhä 12 kuukauden välein.

 

Mikä sitten on kausihuolto

Kausihuollosta puhutaan silloin, kun puhutaan vuodenaikojen tuomista muutoksista autoiluun. Kausihuolto on ennakoiva, sillä autosi kunto tarkastetaan tulevaa vuodenaikaa silmällä pitäen.

Syksyllä talvitarkastus:

Syksyllä varmistetaan, että autosi toimii talven pakkasissa. Tarkastamme esim. nesteiden pakkaskestävyyden, akun kunnon ja talvirenkaiden kulutuspinnan.

Lue lisää Rinta-Joupin Autoliikkeen talvitarkastuksesta

Keväällä kesätarkistus:

Keväällä autohuollossa keskitytään etenkin auton ilmastointiin ja renkaisiin.

Ilmastoinnin huollolla varmistamme, että autosi pysyy viileänä kesähelteillä. Raitisilmasuoddatimen vaihto vaikuttaa puolestaan suoraan siihen, millaista ilmaa hengität autossa. Keväällä siitepölyt voivat haitata sinua autoillessa, mikäli suodattimia ei ole vaihdettu.

Renkaiden tarkistus on tärkeää myös keväällä, kun vaihdetaan kesärenkaita alle. Jäisten teiden jälkeen vesiliirron riski on suuri kovilla sateilla, jos renkaan kulutuspintaa ei ole tarpeeksi.

 

Yhteenveto: huoltosanasto haltuun

-Muista vähintään määräaikaishuolto. Se on valmistajan määrittämä kilometri- tai aikaperusteinen kattava huolto, joka ylläpitää takuuta ja varmistaa autosi parhaan suorituskyvyn.

-Vuosihuolto tehdään tarpeen tullen kerran vuodessa. Se on määräaikaishuoltoa suppeampi, eikä se poista määräaikaishuollon tarvetta.

-Kausihuolto tehdään vuodenaikojen vaatiessa. Esimerkiksi renkaanvaihto, ilmastointihuolto, katsastustarkastus jne.

 

Aja huoletta – me huollamme autosi

Kun huollatat autosi meillä, voit keskittyä olennaiseen, eli huolettomaan matkantekoon.

Tiedämme autollesi sopivan huollon, kun ilmoitat varausvaiheessa rekisterinumeron ja ajetut kilometrit.

Merkkihuollon lisäksi kaikissa huolloissamme on mys monimerkkihuolto, joten yleishuollot ja korjaukset onnistuvat meiltä kaikkiin merkkeihin! Saat meiltä kaikkien automerkkien huollot, varaosat ja myös tuulilasien vaihdot. Olemme valtuutettu merkkihuoltamo 12 automerkille ympäri Suomen, ja matkailuautojen merkkihuoltomme löytyy Kempeleestä.

Rinta-Jouppi Huolto on yli 6 vuotta vanhoille autoille 149 eruoa. Kattavan huoltotarkastuksen ohella vaihdamme autosi moottoriöljyn ja suodattimen, mittaamme jäähdytysnesteen pakkaskestoin, jarrunesteen vesipitoisuuden ja tarkastamme myös akkusi kunnon.

Lue lisää tarjouksesta

 

Näin helppoa auton huollattaminen on Rinta-Joupin Autoliikkeessä

  1. Varaa aika huollolle miten sinulle parhaiten sopii: rinta-jouppi.comissa nettilomakkeella, chatissä, jättämällä soittopyynnön, soittamalla tai käymällä huollossa paikan päällä.
  2. Varaa tarvittaessa sijaisauto tai polkupyörä varauksen yhteydessä, niin pääset liikkumaan huollon aikana. Sijaisauton voit ottaa vaikka jo edellisenä iltana, jotta sinun ei tarvitse tulla aamukiireesi keskellä erikseen huoltamolle.
  3. Tuo auto liikkeeseen sovittuna ajankohtana. Voit jättää auton meille myös edellisenä iltana.
  4. Huollon aikana otamme sinuun yhteyttä, jos huollon yhteydessä löydämme jotain korjattavaa, mistä emme ole sopineet sinun kanssasi. Kysymme lisätöille aina luvan.
  5. Saat huollosta ilmoituksen, kun autosi on valmis noudettavaksi.

Varaa määräaikaishuolto tästä

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu