Huolto

Huollamme kaikki automerkit sekä matkailuautot ja asuntovaunut reilusti, luotettavasti ja ammattitaidolla.

Pikahuolto

Teemme pienet huollot Porissa ja Raumalla ilman ajanvarausta. Voit jäädä odottelemaan paikan päälle.

Huollon rahoitus

Voit maksaa huollonkin erissä.

Merkkihuolto

Tarjoamme 14 automerkin ja 6 matkailuajoneuvomerkin merkkihuollot aina laadukkailla ja alkuperäisillä varaosilla.

Huoltosopimus

Kysy liikkeestämme lisää uusille autoille tehtävistä, merkkikohtaisista huoltosopimuksista tai mahdollisuudesta sisällyttää huollot autosi kuukausierään.

Varaa aika huoltoon

Ajanvaraus verkossa 24/7 tai puhelimitse suoraan lähimmästä
toimipisteestäsi.

Ajanvaraukseen

Kolarikorjaamo

Kaikkien vakuutusyhtiöiden hyväksymät kolarikorjaamot auttavat sinua kaikessa tuulilasin vaihdosta, peltikolhujen oikomiseen ja isompiin vahinkokorjauksiin.

Varaosat

Meiltä löydät kattavan valikoiman varaosia ja lisävarusteita. Saat alkuperäiset varaosat ja lisävarusteet kaikkiin edustamiimme merkkeihin tai korkealaatuiset tarvikeosat niin halutessasi.

Tiedote: Rinta-Joupin Autoliike varautuu koronavirukseen Lue lisää
Rinta-Joupin Autoliike - Artikkelit - Matkailuajoneuvon ostaminen - Matkailuajoneuvojen ABC

Matkailuajoneuvojen ABC

miksi matkailuajoneuvo

Me Rinta-Joupilla myymme, edustamme ja huollamme kuuden eri valmistajan matkailuajoneuvoja. Matkailuajoneuvoja löytyy pääasiassa kolmea erilaista: matkailuautoja, matkailuvaunuja ja retkeilyautoja.

Matkailuautot

Kansankielellä asuntoautoksikin kutsuttu matkailuauto on erikoiskäyttöön valmistettu M-luokan ajoneuvo, josta löytyy makuupaikkoja, istuimia ja pöytä, sekä keittomahdollisuus ja säilytystiloja. Valikoimastamme löytyy korirakenteeltaan neljä eri mallista matkailuautoa: täysintegroitu, puoli-integroitu, alkovimalli ja retkeilyauto. Retkeilyautot käsitellään tässä artikkelissa omana kokonaisuutenaan.

Täysintegroidulla korimallilla viitataan ulkoapäin katsottuna linja-auton näköiseen autonvalmistajan autoon, jonka päälle on rakennettu matkailuajoneuvo. Integroiduissa autoissa ajo- ja asuinosa ovat nimensä mukaan integroitu yhdeksi mahdollisimman avaraksi tilaksi aina etupuskurista takapuskuriin asti.

Puoli-integroitu malli on nimensä mukaan puoliksi integroitu, mikä tarkoittaa, että autosta tunnistaa autonvalmistajan ohjaamon, jonka voi halutessaan joko yhdistää asuintilaan tai erottaa siitä. Alkovimallilla puolestaan viitataan matkailuautoon, jonka ohjaamon päälle on rakennettu makuualkovi. Korimallien osalta matkailuajoneuvojen äidiksikin kutsutun alkovimallin tunnistaa ulkoapäin katseltuna ohjaamon päältä löytyvästä ns. lipasta.

Valikoimastamme löydät Caradon, Hymerin ja LMC:n matkailuautoja sekä RoadCarin ja Pössl:n retkeilyautoja.

Retkeilyautot

Retkeilyauto, kansankielellä retkiauto, on yleensä pakettiauton pohjalle tehty pienempi asuntoauto. Pienemmän kokonsa vuoksi se on isoa matkailuautoa kätevämpi ja ketterämpi liikenteessä ja siksi erittäin hyvä vaihtoehto matkailuajoneuvoksi, jos sitä haluaa käyttää myös muuhun kuin matkailuun. Kokonsa ansiosta sillä on pienempi polttoaineen kulutus, jonka lisäksi se mahtuu helposti parkkiruutuun, mikä voi olla isommalle matkailuautolle ongelmallista.

Retkeilyautossa on usein matkailuautoa kevyempi varustelu ja eristykset, mutta se lasketaan silti lakiteknisesti matkailuautoksi, mikä tarkoittaa, että se kuuluu matalampaan autoveroluokkaan. Se on usein vain neljälle, eli kuskin lisäksi kolmelle, matkustajalle rekisteröity. Usein siinä on kuitenkin vain kolme, parhaimmassa tapauksessa viisi, makuupaikkaa.

Valikoimastamme löydät Suomen myydyimmän, saksalaislähtöisen RoadCarin sekä Pössl:n retkeilyautoja.

Matkailuvaunut

Kansankielellä asuntovaunuksi kutsutut matkailuperävaunut tai matkailuvaunut ovat erikoiskäyttöön tarkoitettuja perävaunuja, joista matkailuautojen tapaan löytyy makuupaikkoja, istuimia ja pöytä, sekä keittomahdollisuus ja säilytystiloja. Vaunuissa ei ole matkailuautojen tapaan eri korimalleja, mutta ne ovat painostaan riippuen joko 1- tai 2-akselisia. Kun vaunun kokonaismassa kasvaa, vaatii se enemmän kantavuutta eli kaksi akselia (ts. neljä rengasta; kaksi per puoli). Pienempi vaunu sen sijaa pärjää vain yhdellä akselilla (ts. kaksi rengasta; yksi per puoli).

Valikoimastamme löydät Hobbyn ja LMC:n matkailuvaunuja.

Paitsi soveltuvuudeltaan eri käyttötarkoituksiin, matkailu- ja retkeilyautot eroavat matkailuvaunuista myös verotuksen osalta.

Matkailuajoneuvoihin pääset tästä

Lue myös nämä

Näin ostat käytetyn matkailuajoneuvon

Jos olet aina unelmoinut karavaanimatkailusta, mutta uuden matkailuajoneuvon ostaminen...

Matkailuajoneuvojen lisävarusteet

Matkailuajoneuvot ovat laadukkaampia ja paremmin varusteltuja kuin koskaan ennen....

Mökki vai matkailuajoneuvo?

Yhä useampi suomalainen vaihtaa mökin matkailuautoon. Vuonna 2016 matkailuautojen...

Näin valitset itsellesi sopivan matkailuajoneuvon

Tuleeko ajoneuvo ympärivuotiseen käyttöön harrastusten parissa vai kenties kesämatkailuun...

Miksi matkailuajoneuvo?

Aktiivisen elämäntavan yleistyttyä matkailuajoneuvoista on tullut Suomessa varteenotettava liikkumis-...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 3000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Ajanvaraus verkossa 24/7 tai puhelimitse suoraan lähimmästä toimipisteestäsi.

Ajanvaraukseen