Jäätelötarjoilu koko kesän ajan! Jäätelötarjoilu koko kesän!
Rinta-Joupin Autoliike - Artikkelit - Matkailuajoneuvon omistaminen - Näin laitat matkailuajoneuvon talvisäilöön

Näin laitat matkailuajoneuvon talvisäilöön

|
miksi matkailuajoneuvo

Ajoneuvomatkailijat voi Suomessa jakaa kahteen käyttäjäkuntaan: kesämatkustelijoihin ja ympäri vuoden ajoneuvomatkailusta nauttiviin karavaanareihin. Jos kuulut kesämatkailijoiden joukkoon, näin laitat matkailuajoneuvosi talvisäilöön.

Alla olevan muistilistan avulla varmistat, että matkailuajoneuvosi on valmis siirtymään talviunille.

  • Tyhjennä ja siivoa vaunu perusteellisesti. Vie ruokatarvikkeet ja kaikki vaunusta löytyvä irtotavara säilykkeistä saippuaan ja istuintyynyistä vuodevaatteisiin sisätiloihin säilytykseen.
  • Imuroi sisätilat ja jätä ilmanvaihtoventtiilit auki varmistaen samalla, etteivät ne peity esimerkiksi pressuilla.
  • Tyhjennä jätevesisäiliöt niille tarkoitetulle paikalle joko leirintäalueella tai huoltamolla, ja varmista, että myös raikasvesijärjestelmä on tyhjä.

Kun auto tai vaunu on kauttaaltaan tyhjennetty ja siivottu, on aika laittaa se parkkiin. Säästyäksesi lumi- ja jäävaurioilta ajoneuvon ihanteellinen säilytyspaikka on katetussa varastotilassa esimerkiksi autokatoksen alla. Jos ei tällaista kuitenkaan löydy, kannattaa ajoneuvo pysäköidä vähän vinoon, mikä mahdollistaa veden ja lumen valumisen pois katolta. Jos lumen kertyminen katolle kuitenkin syystä tai toisesta on todennäköistä, on tilannetta hyvä seurata aina tasaisin väliajoin ajoneuvon ollessa pois käytöstä.

Ajokausi käyntiin huollolla

Kevään koittaessa matkailuajoneuvon kunto ja toimivuus on hyvä tarkistuttaa ammattilaishuollossa ennen ajokauden alkua. Me hoidamme puolestasi edustamiemme merkkien, eli Caradon, Hymerin, Hobbyn, LMC:n, Pössl:n ja RoadCarin vuosittain tehtävän, valmistajan vaatiman tiiveystakuutarkastuksen, jossa käydään läpi matkailuajoneuvon rakenteet kosteusvaurioiden varalta. Tiiveystakuuhuollon lisäksi suosittelemme matkailuajoneuvoille tehtävää vuosihuoltoa, jossa käydään läpi ajoneuvon asuintilat ja tarkistetaan mm. sähkö-, kaasu- ja vesijärjestelmän toimivuus ennen käyttöönottoa.

Matkailuautojen ajo-osan huolto määrittyy ajoneuvon pohjan mukaan ja onnistuu kyseisen merkin merkkihuollossa. Suomessa käytetyt matkailuautot on valtaosaltaan rakennettu Fiatin, Fordin tai Mercedeksen pohjalle, jolloinka ajo-osan huollosta vastaa heidän merkkihuoltonsa.

Myös ympäri vuoden käytössä oleva ajoneuvo on järkevä käyttää huoltoammattilaisilla vuosittain esimerkiksi siirryttäessä talvipaikalta kesäpaikalle. Mikäli haluat välttyä huoltojonoilta, kannattaa matkailuajoneuvo huoltaa hyvissä ajoin ennen sesongin alkua. Mitä paremmin ajoneuvosta huolehtii, sen pidempään siitä on mahdollista nauttia moitteettomassa kunnossa.

Lue myös nämä

Matkailuajoneuvoille soveltuvat ajokorttiluokat

Matkailuajoneuvoilla on omat vaatimuksensa ajokorttiluokkien suhteen. Useimpiin matkailuautoihin soveltuu...

Millainen auto matkailuvaunun vetämiseen?

Henkilöautonvalmistaja on tarkkaan määritellyt kunkin auton perään kytkettävän vaunun...

Ajoneuvomatkailijan muistilista

Karavaanimatkailu on helppo ja kätevä tapa tutustua maailmaan niin...

Matkailuajoneuvon verotus

Kartoittaessa juuri sinulle oikeanlaista matkailuajoneuvoa on hyvä ottaa huomioon...

Täydet pisteet palvelulle Salon ŠKODA-merkkihuollossa

Tuomo Laukkaselle ŠKODA Service -merkkihuolto on ykkösvalinta. Octavia pääsi...

Kannattaako ostaa dieselauto?

Jos ajat pitkiä matkoja ja arvostat auton moottorissa tehoa...

Renkaiden vaihto

Milloin on sopiva aika vaihtaa kesärenkaat alle? Entä talvirenkaat?...

Tiedote: Rinta-Joupin Autoliike varautuu koronavirukseen

Tiedote 15.3.2020 Rinta-Joupin Autoliike seuraa aktiivisesti koronavirukseen (COVID-19) liittyvää uutisointia ja viranomaisten ohjeistusta.  Päivitämme...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen