Koko Kansan Automessut Koko Kansan Automessut Katso tarjoukset
Rinta-Joupin Autoliike - Artikkelit - Matkailuajoneuvon ostaminen - Näin valitset itsellesi sopivan matkailuajoneuvon

Näin valitset itsellesi sopivan matkailuajoneuvon

|
matkailuajoneuvon ostaminen

Tuleeko ajoneuvo ympärivuotiseen käyttöön harrastusten parissa vai kenties kesämatkailuun Suomessa tai ulkomailla? Oletko lähdössä matkaan koko perheen voimin, puolisosi kanssa vai kaveriporukalla? Nämä ovat asioita, joita on hyvä pohtia matkailuajoneuvoa ostaessa.

Suomessa varsinkin matkailuautojen suosio on kasvanut huimaa vauhtia viime vuosien aikana. Autoja käytetään sekä liikkumiseen että asumiseen, kun taas vaunuista on tullut suositumpi vaihtoehto seisovaan käyttöön vaikkapa kausipaikalla. Loma-asunnon korviketta etsivälle vaunu on oiva valinta, sillä ajoneuvon tilat ovat autoa tehokkaamman käytössä ajo-osan jäätyä pois. Vaihtelua kaipaavalle ikiliikkujalle sen sijaan matkailuauto on erinomainen valinta, sillä se käy asumisvaihtoehtona lomamatkojen lisäksi myös lasten harrastusmatkoilla ja työmatkoilla.

Matkailuvaunulla alkuun

Uuden käyttäjän näkökulmasta matkailuajoneuvojen pariin löydetään usein käytetyn matkailuvaunun kautta. Lapsiperheistä löytyy usein henkilöauto matkailuvaunua vetämään, ja vaunumatkailua voi kokeilla yllättävänkin pienellä budjetilla, jopa muutamalla tuhannella eurolla. Vuotuista liikennevakuutusta lukuun ottamatta matkailuvaunusta ei koidu muita kustannuksia, mikä tekee siitä huomattavasti matkailuautoa edullisemman. Lasten kasvun myötä siirrytään sitten myöhemmässä vaiheessa vaunusta autoon.

Retkeilyautojen suosio kasvussa

Voimakkaimmin kasvava segmentti sekä Suomessa että Euroopassa on tällä hetkellä sekä työhön että vapaa-aikaan soveltuvat retkeilyautot. Retkeilyautojen osuus matkailuajoneuvojen uusmyynnistä Suomessa oli kokonaiset 18 prosenttia vuonna 2017. Ne ovat kooltaan matkailuautoja pienempiä, mutta sitäkin kätevämpiä ja monikäyttöisiä. Ketteryytensä ansiosta ne soveltuvat kaupunkikäytöstä marjastus- ja metsästysretkille ja vaikkapa lastensa ja lastenlastensa luona kyläilevien eläkeläispariskunnan majapaikaksi, jos he kaipaavat omaa rauhaa.

Minkä ajokortin tarvitsen?

Valtaosaa käytössä olevista matkailuautoista ajetaan Suomessa henkilöauto- eli B-ajokortilla. Matkailuvaunu sen sijaan vaatii lähes aina kevyen yhdistelmän eli BE-kortin, kansankielellä pikku-E:n.

Kooltaan keskivertoinen matkailuauto vastaa vain vähän isompaa henkilöautoa, mikä mahdollistaa sen, että sitä uskaltaa ajaa myös perävaunujen käyttöön tottumaton kuski. Tämä tekee matkailuautosta vaunua helpommin ohjattavan ja myös pysäköitävän, mikä voi olla ratkaiseva tekijä monelle kuskille. Ajat matkailuauton parkkipaikalle, laitat seisontajarrun päälle, käännät tuolia ja löydät itsesi asumistilasta – ja loma voi alkaa! Vaunu taas täytyy pysäköidä ja koukata, jonka jälkeen tukijalatkin on laskettava alle. Matkailuautolla on huomattavasti helpompi lähteä tien päälle, mikä madaltaa kynnystä varsinkin viikonloppumatkailun osalta.

Millainen matkailuajoneuvo sinulla on hakusessa? Tule meidän juttusille, niin autamme sinua löytämään tarpeitasi vastaavan menopelin!

Lue myös nämä

Matkailuajoneuvojen ABC

Me Rinta-Joupilla myymme, edustamme ja huollamme kuuden eri valmistajan...

Näin ostat käytetyn matkailuajoneuvon

Jos olet aina unelmoinut karavaanimatkailusta, mutta uuden matkailuajoneuvon ostaminen...

Matkailuajoneuvojen lisävarusteet

Matkailuajoneuvot ovat laadukkaampia ja paremmin varusteltuja kuin koskaan ennen....

Mökki vai matkailuajoneuvo?

Yhä useampi suomalainen vaihtaa mökin matkailuautoon. Vuonna 2016 matkailuautojen...

Miksi matkailuajoneuvo?

Aktiivisen elämäntavan yleistyttyä matkailuajoneuvoista on tullut Suomessa varteenotettava liikkumis-...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen