Rinta-Joupin Autoliike - Artikkelit - Ajankohtaista - Rinta-Joupin Autoliikkeessä jopa 40 vuoden työsuhteita

Rinta-Joupin Autoliikkeessä jopa 40 vuoden työsuhteita

|

Muistimme vuosittaiseen tapaan Rinta-Joupin Autoliikkeessä yli 10 vuotta työsuhteessa olleita henkilöitä joulukuussa. Pyöreitä vuosia tuli täyteen todella monella. Heidän työkokemuksensa ja hiljainen tieto on tärkeä voimavara työyhteisöllemme. Olemme kiitollisia saadessamme työskennellä yhdessä rautaisten ammattilaisten kanssa.

Kunnianosoituksen 10 vuoden työurasta saivat Niko Hauta-aho, Göran Lindell, Niko Kari, Reijo Kuusijärvi, Riku Kuismanen, Kai Jäntti, Jukka Ihanamäki ja Vesa Pääkkönen.

20 vuotta tuli täyteen Seppo Kyyrällä, Kari Kaijasella, Olli Arnivaaralla, Jari Arnivaaralla, Jari Mattilalla ja Keijo Vuolteenaholla.

30 vuotta tuli täyteen Jukka Ollikkalalla  ja huikeat 40 vuotta Timo Pajasella.

Haastattelimme neljää yli 20 vuotta yrityksessä ollutta henkilöä ja kysyimme, millaisia ajatuksia heillä on pitkästä työurastaan ja tulevaisuudestaan Rinta-Joupin Autoliikkeessä.

 

Seppo Kyyrä on toiminut mekaanikkona Turun toimipisteessä 90-luvulta asti. Talo on pysynyt, vaikka omistaja onkin ehtinyt vaihtumaan jo kolmesti. Viimeisin omistaja on ollut 20 vuoden ajan Turussa toiminut Rinta-Joupin Autoliike.

– Työssäni on parasta, kun saa ratkaista ongelmia ja laittaa asiat toimimaan, Seppo kertoo.

Pitkä ura vaatii Sepon mukaan kärsivällisyyttä, mielekkyyttä ja uuden opettelua. Maailma menee jatkuvasti eteenpäin ja mukana on pysyttävä. Tärkeää on antaa työhön se, mitä vain itse pystyy.

– Kukaan ei pysty aivan kaikkeen, siksi töitä on tärkeä jakaa. Hyvät työkaverit kantavat pitkälle. Töissä on pystyttävä juttelemaan ja ylläpitämään hyvää henkeä työporukan kesken. Yksin ei tarvitse vääntää, koska pulmatilanteissa tietoa jaetaan avoimesti, Seppo kuvailee.

– Toivon, että nuorempi asentajasukupolvi jatkaa samaa tahtia ja ottaa oppeja vastaan meiltä konkareiltakin. Tärkeää on uskaltaa kysyä apua, jos jotain ei ole ennen tehnyt tai on muuten epävarma. Apua meillä saa aina, Seppo lisää.

 

Olli Arnivaara ja Jari Arnivaara ovat olleet Rinta-Joupin Autoliikkessä 20 vuotta. Veljekset siirtyivät talon kirjoille yrityskaupan myötä. Olli toimii tällä hetkellä Turun toimipisteen myyntijohtajana, kun Jari puolestaan on pitkän linjan automyyjä.

– Tärkeää on pysyä itse vireessä ja olla kiinnostunut omasta työstä. Esimiehenä toimiessa olen kiinnostunut myös työntekijöiden asioista ja työhyvinvoinnin edistämisestä, Olli kertoo.

Sekä Ollia että Jaria kiinnostavat toimiminen asiakaspinnassa ja työn parhaimpiin puoliin kuuluukin asiakkaiden tapaaminen ja hyvä myyntitiimi. Molempien mielestä on hienoa olla jatkuvasti muuttuvassa alassa mukana.

–  Pitkä työura vaatii pitkäjänteisyyttä, kärsivällisyyttä ja hyvän työnantajan, jotta töissä jaksaa olla. Rinta-Joupin Autoliike on työnantajana monipuolinen ja suoraviivainen, Jari kuvailee.

Molempien toiveena on jatkaa töitä eläkeikään asti ja pysyä mukana muutoksessa. Hyvää työkuntoa Olli kertoo ylläpitävänsä kalastamalla ja puuhastelemalla kotitalonsa pihalla. Talvella etenkin lumityöt ovat hyvää arkiliikuntaa. Sekä Ollin että Jarin sydäntä lähellä on veneily saaristossa.

– Terveisiä kaikille. Tämä on kiinnostava ala ja sen jatkuvaa kehitystä on hienoa päästä seuraamaan, Olli toivottaa.

 

Oulun toimipisteessä viime vuonna 20 vuotta viihtynyt Keijo Vuolteenaho on ehtinyt näkemään autoalan muutoksen kotiin tapahtuvista asiakaskäynneistä sihteereiden tuloon ja nettikaupankäyntiin. Hänen mukaansa kaupanteon pääperiaate on edelleen samanlainen: asiakkaan kanssa ollaan vuorovaikutuksessa ja sovituista asioista pidetään kiinni.

– Paljon on myös muuttunut. Hinnoista on tullut läpinäkyvämpiä ja nykyään asiakkaat tuntevat tuotteet paremmin. Myös palvelu on parantunut nykyaikaisten digipalvelumahdollisuuksien ansiosta, Keijo kertoo.

Keijo on ehtinyt Rinta-Joupin Autoliikkeessä ollessaan toimimaan myyntipäällikkönä ja nyt yritysmyynnissä tuotepäällikkönä.

– Parasta työssä on asiakkaiden kanssa toimiminen. Asiakkaat kyllä aistivat toimipisteen ilmapiirin ja sen, auttavatko työntekijät toisiaan ja ratkaisevatko he aidosta halusta ja kiinnostuksesta asiakkaiden ongelmia, Keijo kertoo.

Autoliikkeessä Keijon on pitänyt intohimo autojen ja asiakkaiden kanssa toimimiseen. Pitkän työuran aikana vakioasiakkaita on kertynyt ja hän tuntee monia perheitä, joissa perheen lapset ja tutut ovat ostaneet Oulun myymälästä autoja.

– Hyvä asiakaspalvelu kantaa pitkälle ja siitä saa itselle hyvän fiiliksen, kun asiakkaat ovat tyytyväisiä. Uusille myyjille antaisinkin neuvoksi sen, että autojen myyminen on suurilta osin fiilismyymistä. Oma tunnetila vaikuttaa parhaan myyntiosaamisen antamiseen asiakkaalle ja lisää onnistumisia, hän neuvoo.

Työhyvinvointia Keijo pitää yllä monilla eri harrastuksillaan. Hänellä on seisovia lintukoiria, joiden kanssa hän harrastaa kanalintujahtia ja kenneltoimintaa. Vapaa-aikanaan hän toimii myös kanakoirakokeiden ylituomarina ja harrastaa skeet-ammuntaa ikäkausilajeissa.

– Itsestä huolehtiminen on todella tärkeää ja oma positiivisuus heijastuu myös muihin, Keijo muistuttaa.

 

Avoimet työpaikkamme sekä kesätyöntekijöidemme tarinat pääset lukemaan alla olevista linkeistä.

Lue myös nämä

Uutta autoa harkinneelle Maxille hankittiin vähän ajettu auto ulkomailta nopealla aikataululla: ”Suosittelen muillekin”

Uusien autojen pitkät toimitusajat ovat saaneet monet harkitsemaan käytetyn...

Moottoripyörän osto tehdään fiiliksellä, mutta harkiten – Moottoripyörämyyjien vinkit ensipyörän ostajalle

Moottoripyöräkuume on yhtä varma kevään merkki kuin lumen alta...

Toyota Hiace on passeli suurperheelle

Hyvärisen yhdeksänpaikkainen Toyota Hiace pysyy menokunnossa Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin...

Sähköauton hankintatuki

Uuden sähköauton ostaja voi saada 2000 euroa valtion hankintatukea...

Salossa Suomen parasta Skoda-huoltoa

Škoda palkitsi jälleen vuoden onnistuneimmat huollon työntekijät. Kaksi voittosijaa...

Kevät on haasteellisinta aikaa autojen tuulilaseille

Tuulilasivahinkoja sattuu keskimäärin useita kymmeniä päivittäin ja otollisinta aikaa...

Autosihteeri Laura Eskelinen pohjusti Oulussa kaupat kymmenestä 80 000 euron Jeep Wranglerista – kaikki myytiin ennen kuin autot saapuivat Suomeen

Oulussa Rinta-Joupin Autoliikkeessä autosihteerinä työskentelevä Laura Eskelinen, 32, oli...

Hyvään huoltoon kannattaa ajaa kaukaa

Kymenlaaksossa asuva Sanna Pukkila on ostanut Rinta-Joupin Autoliikkeen Mikkelin...

Matkailuajoneuvon vuosihuollolla varmistat huolettomat lomamatkat

Kevät on täällä ja matkailuajoneuvojen suurin käyttökausi on alkamassa. ...

Antti Skarp arvostaa autohuollossa vaivattomuutta

Koski Tl:ssä asuva Antti Skarp huollattaa leasingautoaan Rinta-Joupin Autoliikkeen...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu