Rinta-Joupin Autoliike - Artikkelit - Ajankohtaista - Salossa Suomen parasta Skoda-huoltoa

Salossa Suomen parasta Skoda-huoltoa

|
Skoda-huolto Salo

Škoda palkitsi jälleen vuoden onnistuneimmat huollon työntekijät. Kaksi voittosijaa osui asiakaspalvelussaan erinomaisesti onnistuneeseen Salon toimipisteeseen.

Škoda palkitsi Salon toimipisteen työntekijöitä menestyksekkäästä työstä merkin eteen. Vuoden Huoltopäällikkö 2021 -tunnustuksen sai toimipisteen huoltopäällikkö Sakari Rauha ja parhaana huoltoneuvojana palkittiin huoltomyyjä Mona Haakanen.

Salon huolto ja sen työntekijät keräävät asiakkailtamme valtavasti hyvää palautetta. Asiakkaat arvostavat pitäviä aikatauluja ja hintoja, työntekijöiden palveluhenkisyyttä, huollon läheltä löytyviä kauppoja ja palveluita, joissa voi kuluttaa aikaa lyhyemmän huollon aikana sekä työntekijöiden kykyä aidosti kuunnella asiakasta ja huolehtia tämän tarpeista.

Helsingissä asuva Tuomo Laukkanen huollattaa Octaviansa kätevästi Salossa matkalla mökilleen. Hän arvostaa merkkihuollossa etenkin osaamista ja palvelukonseptia. Laukkasen mukaan Salon toimipisteessä palvelu on parempaa kuin muissa hänen käyttämissään merkkihuolloissa.

– Heti ensikontaktista välittyi luonnollisen ystävällinen ja vilpittömän välitön palvelu. Huollon ajan tein töitä mukavassa odotustilassa kahvia siemaillen, ja huollon päätteeksi sain videon tehdyistä töistä sekä vinkkejä auton tulevista tarpeista. Tuli hyvä tunne siitä, että huollossa autoa ajateltiin minun puolestani. Voin antaa palvelusta vain täydet pisteet, Laukkanen summaa.

Lue lisää: Täydet pisteet palvelulle Salon ŠKODA-merkkihuollossa

Škoda palkitsi onnistuneesta huoltotyöstä

Salon toimipisteen huoltopäällikkö Sakari Rauha sai Škodalta Vuoden Huoltopäällikkö 2021 -palkinnon lisäksi kiitosta pitkäaikaisesta työstä Škodan parissa, toimipisteen esimerkillisestä tiimiyttämisestä sekä määrätietoisesta toiminnan kehityksestä.

Salon asiakaspalautteista ilmenee, että luotettavuuden ja sujuvan palvelun lisäksi asiakkaat arvostavat työntekijöiden taitoa kuunnella ja löytää ratkaisuja asiakkaiden ongelmiin.

– Jokainen työntekijä on tärkeässä roolissa, jotta huoltotapahtuma menee mahdollisimman mutkattomasti. Meillä täällä Salossa on loistava porukka ja osaavat mekaanikot. Mekaanikoiden puolella on laaja ammattitaito ja sen taidon kehittäminen on yksi työn peruspilareista. Meillä jokaisen on osattava hoitaa jokainen työ, jotta voimme tarvittaessa vastata asiakkaiden kysyntään, Rauha kertoo.

Rauhan mukaan erinomaisen huoltotoiminnan salaisuus on toimivassa tiimityöskentelyssä. Tärkeää onnistuneen asiakaspalvelukokemuksen kannalta on yhteinen ajatus siitä, että asiakkaasta ollaan aidosti kiinnostuneita ja asiakkaalle löydetään paras ratkaisu asiassa kuin asiassa. Tämä toteutuu Salon toimipisteessä.

– Maailma ja ala muuttuvat koko ajan, ja siksi meidän on jatkossakin muovattava tapoja ja palveluita, jotka istuvat parhaimmalla mahdollisella tavalla asiakkaan tarpeeseen, Rauha toteaa.

Mona Haakanen
Huoltomyyjä Mona Haakanen

Erinomaista asiakaspalautetta

Salon toimipisteessä huoltomyyjänä toimivan Mona Haakasen esimerkillinen työnteko toi hänelle Suomen Škoda-huoltomyyjien rankingin ykkössijan. Sijoitus perustuu huoltomyyjien asiakaspalvelutyytyväisyydessä onnistumiseen, jota Škoda mittaa asiakaspalautteiden perusteella. Saloon tuleva asiakaspalaute on erinomaista.

Haakasen mukaan asiakkaat tulevat Salon toimipisteen Škoda-huoltoon, koska he tietävät saavansa sieltä hyvää ja yksilöllistä palvelua sekä vastinetta rahoilleen. Salossa huollon toiminta pidetään läpinäkyvänä ja sovituista töistä pidetään kiinni.

– Reagoimme asiakkaiden palautteisiin ja otamme niistä oppia. Tuomme päivittäiseen toimintaamme asioita, jotka palvelevat asiakasta parhaalla mahdollisella tavalla. Muistamme myös kiittää asiakkaita palautteista, hyvistä ja huonoista. Näin osoitamme asiakkaalle, että häntä todella on kuunneltu, Haakanen kertoo.

– Parasta työssäni on onnistumisen tunne, kun jokin asiakkaan autossa oleva ongelma saadaan maaliin niin, että kaikki osapuolet ovat tyytyväisiä, hän sanoo.

Onko autosi huollon tarpeessa?

Varaa huolto tästä

Lue myös:

Sirpan Skodan luottohuolto on mökkimatkan varrella Salossa

Ongelmanratkaisukyky on loistavaa merkkihuollossa

Lue myös nämä

Uutta autoa harkinneelle Maxille hankittiin vähän ajettu auto ulkomailta nopealla aikataululla: ”Suosittelen muillekin”

Uusien autojen pitkät toimitusajat ovat saaneet monet harkitsemaan käytetyn...

Moottoripyörän osto tehdään fiiliksellä, mutta harkiten – Moottoripyörämyyjien vinkit ensipyörän ostajalle

Moottoripyöräkuume on yhtä varma kevään merkki kuin lumen alta...

Toyota Hiace on passeli suurperheelle

Hyvärisen yhdeksänpaikkainen Toyota Hiace pysyy menokunnossa Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin...

Sähköauton hankintatuki

Uuden sähköauton ostaja voi saada 2000 euroa valtion hankintatukea...

Kevät on haasteellisinta aikaa autojen tuulilaseille

Tuulilasivahinkoja sattuu keskimäärin useita kymmeniä päivittäin ja otollisinta aikaa...

Autosihteeri Laura Eskelinen pohjusti Oulussa kaupat kymmenestä 80 000 euron Jeep Wranglerista – kaikki myytiin ennen kuin autot saapuivat Suomeen

Oulussa Rinta-Joupin Autoliikkeessä autosihteerinä työskentelevä Laura Eskelinen, 32, oli...

Hyvään huoltoon kannattaa ajaa kaukaa

Kymenlaaksossa asuva Sanna Pukkila on ostanut Rinta-Joupin Autoliikkeen Mikkelin...

Matkailuajoneuvon vuosihuollolla varmistat huolettomat lomamatkat

Kevät on täällä ja matkailuajoneuvojen suurin käyttökausi on alkamassa. ...

Antti Skarp arvostaa autohuollossa vaivattomuutta

Koski Tl:ssä asuva Antti Skarp huollattaa leasingautoaan Rinta-Joupin Autoliikkeen...

Sähköauton lataus onnistuu helposti kotona ja matkan varrella – Vinkit sujuvaan lataukseen

Sähköauton lataus on yhtä helppo toimenpide kuin bensan tankkaus,...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu