Rinta-Joupin Autoliike - Artikkelit - Ajankohtaista - Kevät on haasteellisinta aikaa autojen tuulilaseille

Kevät on haasteellisinta aikaa autojen tuulilaseille

|
Tuulilasin korjaus

Tuulilasivahinkoja sattuu keskimäärin useita kymmeniä päivittäin ja otollisinta aikaa kiveniskemille on lumeton ja kivinen alkukevät. Vaurioitunut tuulilasi kannattaakin korjauttaa ensi tilassa jos haluaa pidentää tuulilasinsa käyttöikää ja säästyä suuremmilta kustannuksilta. 

Maalis-huhtikuu on auton tuulilasille haastavaa aikaa lentelevien pikkukivien ja nastojen vuoksi. Tuulilasiin ropiseviin kiviin vaikuttaa teiden kunto, kun taas lenteleviin nastoihin ovat syynä vaihtelevat ajokelit. Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon johtaja Heikki Tanner kertoo, miten tuulilasit ovat vuosien saatossa muuttuneet ja kuinka kiveniskemiä voidaan ehkäistä.

Modernit tuulilasit sisältävät paljon tekniikkaa

Tuulilasien muutos on ollut nopeaa viimeisen 15 vuoden aikana. Uusien autojen kehitys näkyy myös uusissa tuulilaseissa, jotka sisältävät yhä enemmän turvallisuus- ja mukavuuslaitteisiin liittyvää teknologiaa. Sadetunnistimen lisäksi monesta ajoneuvosta löytyy esimerkiksi tuulilasin läpi toimivia tutka- ja kamerajärjestelmiä.

–  Etenkin turvatekniikka ja tuulilasien paksuus on muuttunut. Nykyään tuulilasi ei ole vain tuulilasi vaan merkittävä turvallisuustekijä, joka voi sisältää monia avustavia toimintoja, kuten adaptiivisen vakionopeudensäätimen, kaista-avustimen ja hätäjarrujärjestelmän. Tuulilasiin osunut kiveniskemä voi  jopa häiritä avustavien järjestelmien ja turvajärjestelmien toimintaa alkaessaan säröilemään. Haljennut tuulilasi voi menettää myös turvallisuusominaisuutensa. Tästä syystä tuulilasin vaurioituessa kannattaa toimia nopeasti, Tanner ohjeistaa.

Korjauttamalla heti voit säästää kuluissa

Tuulilasin vahingoittuessa kannattaa varata välittömästi aika korjaamolle, jossa kiveniskemä voidaan korjata tai tarvittaessa tuulilasi vaihtaa uuteen. Usein nopea toiminta riittää ehkäisemään särön leviämisen isommaksi halkeamaksi, joka johtaisi koko tuulilasin vaihtamiseen.

– Kiveniskemä on usein pysäytettävissä heti kättelyssä. Vahingoittunut tuulilasi on hyvä viedä korjattavaksi osaavaan liikkeeseen, jossa tunnetaan ja osataan ottaa huomioon tuulilasissa oleva tekniikka. Myös vakuutusyhtiöt suosittelevat osaavia korjaamoita, joissa laitteet ja järjestelmät osataan kalibroida oikein tuulilasin vaihdon jälkeen. Monissa laajoissa tuulilasivakuutuksissa tuulilasin korjaus on asiakkaalle täysin maksutonta, vain tuulilasin vaihto sisältää omavastuuosuuden, Tanner kertoo.

Tannerin mukaan tuulilasivakuutus on aina järkevä valinta. Kun vaihdat lasisi Rinta-Joupin Autoliikkeessä ja sinulla on lasivakuutus, maksat ainoastaan omavastuuosuuden ja loppuveloitus hoidetaan puolestasi vakuutusyhtiösi kanssa. Lasivaurioista ei aiheudu sinulle bonusmenetyksiä.

Lasivahinkoja voi myös ehkäistä

Vaikka lasivahingoissa on usein kyse huonosta tuurista, on silti muutamia seikkoja jotka autoilija voi itse ottaa huomioon. Esimerkiksi riittävä turvaväli edessä ajavaan saattaa estää kiven iskeytymisen tuulilasiin, kun lentelevät kivet ehtivät laskeutua takaisin tien pintaan. Vastaavasti ohitustilanteessa omalle kaistalle kannattaa palata vasta siinä vaiheessa, kun ohitettu ajoneuvo näkyy kokonaan taustapeilistä. Näin voidaan suojella myös toisten autojen tuulilaseja. Muita tapoja sinkoilevien kivien ehkäisemiseksi on välttää rajuja kiihdytyksiä ja ohjausliikkeitä, jotka voivat levittää renkaiden lamelleja ja näin lennättää kiviä.

Yksi ennaltaehkäisevä vaihtoehto on asennuttaa autoon roiskeläpät. Ne suojaavat auton maalipinnan lisäksi myös muita autoilijoita pysäyttämällä kivien hallitsemattoman lentelyn, Heikki kertoo.

Jos lasivahinko kuitenkin pääsee yllättämään, kannattaa kiveniskemä suojata läpinäkyvällä teipillä. Teippi estää lian ja kosteuden pääsemisen vaurioon ja pitää näin vaurion suojattuna korjaamolle asti. Tuulilasin korjauttaminen kannattaakin hoitaa mahdollisimman nopeasti, koska alle kahden euron kokoiset säröt ovat usein vielä korjattavissa ilman tuulilasin vaihtoa. Rikkinäinen tuulilasi on aina myös turvallisuusriski.

Tarvitseeko tuulilasisi korjausta? 

Varaa huolto

Lue myös nämä

Uutta autoa harkinneelle Maxille hankittiin vähän ajettu auto ulkomailta nopealla aikataululla: ”Suosittelen muillekin”

Uusien autojen pitkät toimitusajat ovat saaneet monet harkitsemaan käytetyn...

Moottoripyörän osto tehdään fiiliksellä, mutta harkiten – Moottoripyörämyyjien vinkit ensipyörän ostajalle

Moottoripyöräkuume on yhtä varma kevään merkki kuin lumen alta...

Toyota Hiace on passeli suurperheelle

Hyvärisen yhdeksänpaikkainen Toyota Hiace pysyy menokunnossa Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin...

Sähköauton hankintatuki

Uuden sähköauton ostaja voi saada 2000 euroa valtion hankintatukea...

Salossa Suomen parasta Skoda-huoltoa

Škoda palkitsi jälleen vuoden onnistuneimmat huollon työntekijät. Kaksi voittosijaa...

Autosihteeri Laura Eskelinen pohjusti Oulussa kaupat kymmenestä 80 000 euron Jeep Wranglerista – kaikki myytiin ennen kuin autot saapuivat Suomeen

Oulussa Rinta-Joupin Autoliikkeessä autosihteerinä työskentelevä Laura Eskelinen, 32, oli...

Hyvään huoltoon kannattaa ajaa kaukaa

Kymenlaaksossa asuva Sanna Pukkila on ostanut Rinta-Joupin Autoliikkeen Mikkelin...

Matkailuajoneuvon vuosihuollolla varmistat huolettomat lomamatkat

Kevät on täällä ja matkailuajoneuvojen suurin käyttökausi on alkamassa. ...

Antti Skarp arvostaa autohuollossa vaivattomuutta

Koski Tl:ssä asuva Antti Skarp huollattaa leasingautoaan Rinta-Joupin Autoliikkeen...

Sähköauton lataus onnistuu helposti kotona ja matkan varrella – Vinkit sujuvaan lataukseen

Sähköauton lataus on yhtä helppo toimenpide kuin bensan tankkaus,...

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu