Rinta-Joupin Autoliike - Yritys - Tarinamme

Tarinamme

Rinta-Joupin kolme sukupolvea

Rinta-Joupin kolme sukupolvea: Rauno, Tarleena, Katriina ja Ari Rinta-Jouppi. (Kuva: Juha Harju)

Rinta-Joupin Autoliikkeen lähes 70-vuotinen historia alkaa sodan jälkeisestä Suomesta ja jatkuu tänä päivänä menestyksekkäämpänä kuin koskaan.

Teemme autokauppaa yhtenä alan suurimpana toimijana Suomessa: edustamme 19 automerkkiä, teemme vaihtoautokauppaa ja huollamme autoja nyt jo yhteensä 24 paikkakunnalla. Perheyrityksemme palveluksessa on yli 600 ammattilaista. Autoliikkeemme arvoista – rehdistä, reilusta ja konstailemattomasta kaupankäynnistä – on kuitenkin kiittäminen Rinta-Joupin suvun ensimmäistä todellista kauppiasta, Toivo Rinta-Jouppia, joka aloitti kaupankäynnin jo 40-luvulla.

Perheyritys monessa polvessa

Tervajoen kotitilalla varttunut Toivo Rinta-Jouppi ryhtyi maanviljelyn ohella liikemieheksi, ja alkoi harjoittaa poikkeuksellisen reilua hevoskauppaa: hän myönsi asiakkailleen palautusoikeuden. Maatalous- ja työkoneiden kaupalla Toivo auttoi pohjalaiskylien isännät osallisiksi tekniikan kehityksestä. Autokauppa tuli kuvaan 50-luvulla ja muuttui nopeasti ammattimaiseksi. Tämän jälkeen liiketoiminta on siirtynyt Rinta-Joupin suvussa katkeamatta sukupolvelta toiselle, ja jokainen polvi on jättänyt historiaan oman kädenjälkensä. Toivon pojista Reijo ja Rauno perustivat isänsä kuoltua toiminimen tilalle Rinta-Joupin Autoliikkeen, laajensivat Tervajoen autohallia ja avasivat toimipisteen myös Vaasaan. Nykyinen toimitusjohtajamme, omistaja Ari Rinta-Jouppi, on Raunon pojista toinen ja johtaa perheyritystä Tervajoen toimipisteestä käsin.

Nopeaa kasvua ja merkkiedustuksia

Ari Rinta-Joupin siirryttyä johtoon 90-luvulla toimintamme on laajentunut Pohjanmaalta koko Suomeen. Isoja uusia toimipisteitä avattiin aluksi muun muassa Poriin, Jyväskylään, Ouluun ja Turkuun. Toiminnan kasvua ovat vuosien aikana siivittäneet onnistuneet uusien autojen merkkiedustukset ympäri Suomen ja oman huoltoverkoston samanaikainen laajeneminen. Välillä voimakas kasvu on aiheuttanut myös haasteita, mutta epäkohtiin on tartuttu ja ne on käännetty menestykseksi. Olemme myös alusta asti panostaneet henkilökunnan hyvinvointiin ja sitouttamiseen, sillä vain se takaa laadukkaan palvelun ja saa asiakkaan palaamaan meille seuraavallakin kerralla.

Viimeisimmät toimipisteisteemme on avattu Porvooseen, Joensuuhun, Järvenpäähän (2018), Saloon, KouvolaanVantaan Petikkoon (2019)  ja Vantaan Airportiin (2020) ja kehitys jatkuu. Tulossa on investointeja nykyisten toimipisteiden laajennuksiin, mutta myös uuteen toimintaan suurissa kasvukeskuksissa.

Tulevaisuuteen innovoiden ja mukautuen

Pitkä historiamme on tuonut mukanaan paljon arvokasta tietoa ja osaamista, mutta edes suuren ja kokeneen autoliikkeen menestys ei voi perustua yksinomaan perinteisiin. Menestyksemme salaisuus on avoimuus uusia innovaatioita kohtaan ja nopea mukautumiskyky. Kehitämme ennakkoluulottomasti palveluita asiakkaiden hyväksi panostamalla asioinnin helppouteen ja palvelun laatuun. Samalla tiellä tulee jonain päivänä jatkamaan myös perheyrityksen seuraava polvi, Ari Rinta-Joupin tyttäret. He ovat jo mukana autoliikkeen hallituksessa ja saavat epäilemättä hoitoonsa hyvinvoivan ja uusiin innovaatioihin valmiin yrityksen.

Rinta-Jouppi myymälät

Yli 4000 ajoneuvoa sinua lähimmästä myymälästä.

Etsi lähin toimipiste

Varaa aika huoltoon

Varaa aika netissä, chatissä tai soittamalla lähimpään huoltoon.

Ajanvaraukseen

Tervetuloa Rinta-Joupin Autoliikkeen chattiin

Valitse palvelu