Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Matkailuautoilu on nauttimista matkalla olemisesta

Matkailuautoilu

– Matkailuautoilu on mun mielestä semmoista, että sitä ei kannata tappaa sillä, että ajaa liikaa. Pitää nauttia siitä matkalla olemisesta, vapaudesta, ulkoilmasta ja grillistä – ne kuuluvat siihen juttuun, kuvailee mikkeliläinen Jarno Laatikainen suosittua kesämatkailumuotoa.

– Pieniä siirtymiä – katsoo ympärilleen, pistää auton parkkiin ja nauttii olemisesta.

Satunnaiseenkin matkailuun sopiva Carado

Jarno Laatikainen hankki yritykselleen matkailuauton Carado A461 uutena automyyjä Pekka Vesangalta Mikkelin Rinta-Joupilta keväällä 2018. Jarno itse tekee autolla kesäisin viikon tai kahden viikon lomareissun viisihenkisen perheensä kanssa. Saksa, Puola, Legoland – siinä muutamia perheen kesäreissukohteita. Muut kesäviikot Carado on vuokralla.

– Se on sopivan yksinkertainen käyttää. Sellainenkin, joka ajaa satunnaisesti tai kerran vuodessa, oppii käyttämään sitä. Se on semmoinen perusauto, kertoo Jarno tyytyväisenä.

Kokenut reissaaja arvostaa käytännöllisyyttä

Jarno on hankkinut kokemusta matkailuautosta jo vuodesta 2013 alkaen. Hän kävi tutustumassa Carado–merkkiin etukäteen Lahdessa pidettävillä Caravan-messuilla. Valintaan vaikutti erityisesti avara pohjaratkaisu.

– Siinä on leveät käytävät; siihen mahtuu ihan aidosti kaksi aikuista kävelemään toisistaan ohi ilman, että joutuu vetämään hieman yli kasvanutta vatsaansa sisään ihan äärettömästi.

Alkovimallisessa Caradossa on Jarnon mielestä hyvää myös se, että makuupaikkojen lisäksi ruokailuryhmänkin istuinpaikkoja on kuudelle.

Karavaanarit, mikä on tärkeää matkailuautossa? 

– Jääkaappi – semmoinen, että siihen mahtuu muutakin kuin maitopurkki, vastasi minulle eräs eteläsuomalainen rouva Helsingin Caravan-messuilla alkuvuodesta.

– Koska minulla on keliakia, on melkein oltava niissä omissa eväissä, kun lähtee jonnekin. Ja kun kielitaito on huono, on turha lähteä ostamaan ruokaa jostakin ravintolasta ulkomailla, kun ei Suomestakaan ihan tahdo saada, kertoi miehensä kanssa useita kertoja Saksassa, Ruotsissa ja Norjassa kokemusta kartuttanut matkaaja.

– Ja sitten sellainen ovi, ettei sitä tarvitse rysäyttää kiinni niin, että koko kulmakunta herää!

Eräs pariskunta puolestaan pohti, vaihtaisiko retkeilyauton jälleen matkailuautoon. Retkeilyautoksi kutsutaan pakettiauton koriin rakennettua matkailuautoa.

– Jos vaihdetaan, korkeuden pitää olla alle 280 senttiä, mieluummin alle 275 senttiä, jotta auto mahtuu talliin, kertoi mies.

Pariskunta oli kyllä tyytyväinen autoonsa, joka on ollut heillä jo kolme vuotta, mutta nyt katseltiin vaihtoehtoja sillä silmällä, löytyisikö nykyistä mukavampaa vuoderatkaisua.

– Tärkeää on, että pääsee sopivasti sängystä, ettei tarvitse tulla toisen yli, rouva totesi.

– Ensimmäisenä vuotena meinasi tulla avioero. Nyt ollaan totuttu sekä toisiimme että autoonkin, avasi asiaa mies pilke silmäkulmassa.

Anna-Maija

Tutustu matkailuajoneuvojen valikoimaan