Hyppää sisältöön

Uudet ja käytetyt ASUNTOVAUNUT

Asuntovaunut ovat erikoiskäyttöön tarkoitettuja perävaunuja, joista matkailuautojen tapaan löytyy makuupaikkoja, istuimia ja pöytä, sekä keittomahdollisuus ja säilytystiloja.

Tutustu asuntovaunujen valikoimaan

Matkailuvaunut ja asuntovaunut

Asuntovaunut ovat perävaunuja, jotka voidaan kiinnittää peräkoukkuun ja vetää perässä ajoneuvolla, yleisimmin autolla. Tämä antaa matkailijoille vapauden liikkua minne tahansa, tieverkoston ulottuvilla. Asuntovaunut ovat kuin liikkuva koti. Vaunuista löytyy kaikki perusmukavuudet, jotka tarvitaan päivittäiseen elämään. Tyypillisiä asuntovaunun sisätiloja ovat nukkumatilat, pieni keittiö, kylpyhuone ja oleskelutila. Asuntovaunut ovat loistavia harrastusvälineitä esimerkiksi leirintään, kalastukseen, metsästykseen ja retkeilyyn. Ne tarjoavat mukavuudet ja suojaavat sääolosuhteilta.

Valikoimastamme löydät Hobbyn, LMC:n, Polarin ja Fendtin asuntovaunuja.

Heräsikö sinulla kysymyksiä tai haluatko lisätietoja?

Asuntovaunujen ominaisuudet vaihtelevat eri mallien ja valmistajien välillä. Ne tarjoavat nukkumatilat, keittiön, kylpyhuoneen ja oleskelutilan. Nukkumatiloja voi olla yhdestä useaan, ja ne tarjoavat mukavat vuoteet matkaajille. Keittiöt ovat varustettuja kaasuliedellä tai sähköliesillä, jääkaapilla, pesualtaalla ja säilytystiloilla ruoille ja astioille. Kylpyhuoneissa on WC, joka voi olla joko tavallinen istuin tai kemiallinen WC, sekä suihku ja pesuallas. Oleskelutilat ovat mukavasti sisustettuja sohvilla tai istuinryhmillä, ja niihin voi kuulua viihdelaitteita, kuten televisioita ja äänentoistolaitteita.

Kompakti tilankäyttö

Asuntovaunujen suunnittelijat ovat mestareita tilankäytössä, ja jokainen neliömetri on tarkkaan harkittu. Vuoteet, pöydät ja istuimet voivat usein olla taittuvia tai muuntautuvia. Tämä tarkoittaa, että päivän aikana voit vapauttaa tilaa liikkumiselle ja toimille, kun taas yöksi voit taittaa vuoteen alas. Säilytystila on kultaakin arvokkaampaa asuntovaunuissa. Usein huonekalujen takana on piilossa monikäyttöisiä säilytysratkaisuja, kuten vetolaatikoita ja hyllyjä. Keittiössä ja kylpyhuoneessa käytetään usein pienempiä ja kompakteja laitteita ja kalusteita. Keittiössä esimerkiksi kaksilevyinen liesi ja kompakti jääkaappi, ja kylpyhuoneessa taas tilaa säästävät pesualtaat ja suihkut.

Keittiön varustelu

Asuntovaunun keittiö on usein pieni mutta tehokas. Se on suunniteltu niin, että voit valmistaa ruokaa mukavasti ja helposti matkallasi. Asuntovaunujen liedet voivat vaihdella yksilevyisistä kahteen levyyn tai jopa kaasugrilliin. Ne mahdollistavat perusruoanlaiton, kuten paistamisen ja keittämisen. Vaikka jääkaappi on yleensä pieni, se tarjoaa silti mahdollisuuden säilyttää ruokaa ja juomia kylminä. Monissa asuntovaunuissa on myös uuni tai mikroaaltouuni, joka nopeuttaa ruoan valmistusta ja lämmittämistä.

Toimiva kylpyhuone

Asuntovaunujen kylpyhuoneet ovat olennainen osa matkustusmukavuutta ja -itsenäisyyttä. Asuntovaunujen kylpyhuoneet on suunniteltu tehokkaasti tilaa käyttäen. Usein nämä kylpyhuoneet sijaitsevat keskiosassa asuntovaunua, ja tarjoavat kaikki perustarpeet WC:n ja suihkun suhteen. WC-istuin voi olla joko tavallinen tai kemiallinen. Kylpyhuoneessa on yleensä suihku, pesuallas ja peili. Lisäksi suihkutiloissa on yleensä lämmitysjärjestelmä, joka mahdollistaa lämpimän suihkun. Tämä on erityisen tärkeää, jos matkustat viileämmillä säillä tai kohteisiin, joissa säät ovat epävakaampia.