Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Näin säilytät renkaita oikein – rengashotellin avulla säästät aikaa ja vaivaa

Tiesitkö, että renkaiden säilytys voi vaikuttaa paljon siihen, kuinka kauan rengas pysyy hyvänä? Rengashotellistamme saat kaiken renkaiden vaihtoon, huoltoon ja säilytykseen liittyvät asiat ilman turhaa vaivannäköä.

Renkaiden säilyttäminen parhaimmassa mahdollisessa paikassa on tärkeää, mutta saattaa monesti unohtua – usein ne laitetaan sinne, missä tilaa sattuu riittämään. Jotta renkaat pysyisivät hyvinä mahdollisimman pitkään, kannattaa kuitenkin varmistaa, ettei niiden käyttöikää lyhennä turhaan vääränlaisella säilytyksellä.  

– Renkaita on tärkeä säilyttää oikein, sillä se vaikuttaa niiden käyttöikään ja ominaisuuksiin, muistuttaa Rinta-Joupin Autoliikkeen huoltomyyjä Ilkka Rokka Turusta.

Tärkeintä on säilyttää renkaat kuivassa ja auringolta suojattuna.

Mikä on paras säilytyspaikka?

Renkaiden kulumiseen vaikuttaa vino pino erilaisia tekijöitä, kuten esimerkiksi altistuminen lämpötilan vaihteluille, lämmölle, pakkaselle, valolle, kosteudelle ja kemikaaleille. Kunhan muistat pitää renkaat suojassa ulkoilman sääolosuhteilta, pääset onneksi jo pitkälle.

– Tärkeintä on säilyttää renkaat kuivassa ja auringolta suojattuna, Rokka tiivistää

Yleisesti ottaen paras säilytyspaikka on siis viileä ja pimeä. Usein autotalli on tästä syystä melko hyvä vaihtoehto, mutta tarkista kuitenkin, ettei tila ole liian kostea.

– Yleisimpiä virheitä on renkaiden säilyttäminen kylmässä ja kosteassa varastossa tai liian kuumassa pannuhuoneessa.

Monella ei kuitenkaan välttämättä ole autotallia tai muuta sopivaa varastotilaa. Jos asut kerrostalossa, renkaiden varastoiminen esimerkiksi häkkivarastoon saattaa tuntua houkuttelevalta. Renkaiden säilytys kellarissa voi kuitenkin paloturvallisuuden vuoksi olla taloyhtiössä kiellettyä.

Ota rennosti rengashotellin avulla

Renkaiden säilytys voi siis olla yllättävän monimutkaista ja aiheuttaa päänvaivaa, mutta onneksi tähän löytyy myös helpompi vaihtoehto – tuo renkaasi meille. Rengashotelli on turvallinen, edullinen ja ennen kaikkea helppo ratkaisu. Siellä kesä- ja talvikelejä odottavat renkaasi ovat vakuutettuna asianmukaisessa säilytyksessä kuivassa sisätilassa niille erikseen tarkoitetulla hyllyllä.

Meillä Rinta-Joupin Autoliikkeen rengashotellin palveluihin kuuluu optimaalisen säilytyksen lisäksi renkaiden vaihtaminen, peseminen sekä rengaspaineiden ja yleisen kunnon tarkastaminen. Mikä olisikaan sen helpompaa kuin hoitaa kaikki renkaiden vaihtoon, tarkastukseen, huoltoon ja säilytykseen liittyvät asiat yhdellä kertaa!

Kun ammattilainen tarkistaa renkaasi, saat uusittua ne helposti tarvittaessa jo säilytyksen aikana. Samalla säästyt paitsi työläältä renkaiden vaihtamiselta, mutta myös siihen liittyviltä riskeiltä.

– Renkaiden koot ovat nykyään kasvaneet, mistä syystä ne ovat painavia ja hankalat vaihtaa. Sähkö- ja hybridiautojen renkaanvaihdossa pitää myös olla tarkkana, sillä akku voi rikkoutua, jos autoa nostetaan väärin, Ilkka varoittaa.

Voit varata paikkasi näppärästi joko netin kautta tai soittamalla meille. Rengashotellimme löydät Vaasan, Tervajoen, Salon, Rauman, Oulun, Kempeleen, Turun ja Porin toimipisteistä.

Kysy lisää Rengashotellista!