Hyppää sisältöön

Kaasuautot

Kaasuauto on ympäristöystävällinen valinta. Kun ekologisuus ja ekonomisuus yhdistyvät, valinta on kaasuauto.

Puhtaammat liikkumisen ratkaisut ovat edellytys ympäristöhaasteiden ratkaisemiselle. Liikenne tuottaa noin viidenneksen maailman kasvihuonekaasupäästöistä, jotka ovat merkittävin syy ihmisen aiheuttamalle ilmaston lämpenemiselle. Kaasuauto on askel kohti tulevaisuutta!

Tehokas tapa vähentää liikenteen päästöjä sekä säästää autoilun aiheuttamissa kustannuksissa, on valita kulkuneuvoksi kaasuauto. Lisäksi kaasuautot säilyttävät jälleenmyyntiarvonsa erinomaisesti.

Hinta ei ole este

Tiesitkö, että kaasuauton hankintahinta ei myöskään eroa merkittävästi vastaavan bensiini- tai dieselkäyttöisen auton hinnasta. Lisäksi maakaasu on markkinoiden edullisin polttoaine. Monet kaasuautoilijoista kertovat, kuinka kaasuauton myötä autoilu on muuttunut miellyttävämmäksi, kun tietää autoilun olevan kestävämpää ympäristölle.

Ei huolta kaasutankkausasemista

Tiesithän, että kaasuautoissa on kaasutankin lisäksi myös normaali bensiinitankki? Vaikka Suomessa onkin jo useita kymmeniä kaasutankkausasemia, voi autoilija tulla tilanteeseen, jossa sitä ei ole saatavilla. Tällöin voit huoletta tankata bensiiniä ja jatkaa matkaa. Liikennekäyttöön tarkoitettu bio- ja maakaasu ovat samaa kemiallista ainetta eli metaania. Voit siis lisäksi vaihdella kaasusta toiseen juuri silloin kuin haluat.

Lue myös

Niko Henrik kaasuauto

Henrik Hermansson jatkaa matkaa kaasuautolla

Täysin uusiutuva biokaasu on monelle autoilijalle vaivattomin ja edullisin vaihtoehto liikkumiseen. Rinta-Joupin Autoliikkeessä on tarjolla kaasuautomalleja kompakteista kaupunkiautoista aina suuriin perheautoihin.

– Valintaani vaikuttivat ympäristöarvot ja taloudelliset seikat. Kaasuautolla ajan sata kilometriä kuudella eurolla. Ja tankkiin menee ehdottomasti vain biokaasua, Hermansson korostaa.

Petri kaasuauto Skoda

Petri vaihtoi Bemarin kaasu-Skodaan

Edullisuus ja ekologisuus saivat Petri Valtalan kokeilemaan kaasuautoa. Rinta-Joupin Autoliikkeellä oli käynnissä tarjous, jossa kaasu-Skodan ostaja sai vuoden kaasut kaupan päälle.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että onko se varmasti hyvä auto. Mutta vielä saman päivän aikana minusta tuli Skoda-kuski ja ostin elämäni ensimmäisen kaasuauton – mutta en varmasti viimeistä, Valtala kertoo.