Hyppää sisältöön

Näin myyt autosi

Oletko myymässä autoasi? Jos haluat tehdä kaupat helposti ja varmasti tunnetun toimijan kanssa, ota rohkeasti yhteyttä meihin. Löydä lähin Rinta-Joupin Autoliikkeen toimipiste ja yhteystiedot.

Olemme kiinnostuneita kaikista ajokunnossa olevista autoista, jotka ovat mieluiten enintään 15 vuotta vanhoja. Voit tarjota meille myös katsastamatonta autoa (esim. kuolinpesät), sillä hoidamme tarvittaessa myös auton katsastuksen. Myyntiin liittyvät asiakirjat löytyvät meiltä, ja hoidamme ne kuntoon kanssasi.

Nämä tiedot kysymme 

Kun tarjoat autoasi meille, kysymme sinulta auton rekisterinumeron ja ajokilometrit. Rekisterinumeron avulla saamme ajoneuvorekisteristä tietoomme autosi merkin, mallin ja käyttöönottopäivän. Haluamme myös mielellämme kuulla auton huoltohistoriasta ja lisävarusteista. Onko autossa esimerkiksi käyttökelpoiset talvi- tai kesärenkaat ja onko siihen asennettu peräkoukku, kattoteline tai muuta vastaavaa? Kannattaa myös aina kertoa avoimesti tiedossa olevista vioista ja puutteista, sillä koeajamme autosi aina ennen luovutuskirjan tekoa.

Tämän verran maksamme autostasi

Pyrimme aina maksamaan autosta sen markkina-arvon mukaisen ostohinnan. Hintaan vaikuttavat aina kaikki tekijät yhteensä, kuten kunto, ikä, ajokilometrit ja huoltohistoria. Huolloista kannattaa aina pitää kirjaa, sillä pitkäkin huoltohistoria on aina parempi kuin se, ettei huolloista ole mitään tietoa. Hintaan vaikuttaa myös se, oletko samalla ostamassa meiltä vaihtoautoa, vai vain myymässä. Vaihtaessasi autoa saat yleensä paremman hyvityksen kuin pelkästään myymällä. Teemme kaupoista aina luovutuskirjan sekä kauppakirjan, jossa näet lupaamamme summan mustaa valkoisella.

Rahat tilille ilman ylimääräisiä kuluja

Maksamme rahat tilillesi samana päivänä. Pankista ja viikonpäivästä riippuen kuluu yleensä muutama päivä, ennen kuin rahat näkyvät tililläsi. Lupaamastamme summasta ei vähennetä mitään välikuluja, vaan saat koko summan tilillesi.

Auton toimitus liikkeeseen ja vakuutus- ja rekisteröintiasiat

Sovimme auton toimituksesta meille aina tapauskohtaisesti. Yleensä myyjä ajaa auton itse lähimpään Rinta-Joupin toimipisteeseen. Samalla hoidetaan myös auton vakuutusten katkaisu ja auton rekisteröinti uuden omistajan, eli autoliikkeen nimiin. Autosta maksamasi ajoneuvoverosi katkeaa siihen päivään, kun ajoneuvo rekisteröidään uudelle omistajalle. Verottaja huolehtii mahdollisista palautuksista.

Auton myynti yksityisesti

Kun olet myymässä autoa yksityiselle ostajalle, sinun kannattaa ladata ja tulostaa valmiiksi auton myyntiin liittyvät asiakirjat Liikenteen turvallisuusvirasto Trafin verkkosivuilta. Hyödyllisiä asiakirjoja ovat luovutuskirja ja kauppakirja. Tarvitset jokaista asiakirjaa kaksi kappaletta, yksi kaupan kummallekin osapuolelle. Muista myös, että pyydät ostajalta allekirjoituksen molempiin kappaleisiin. Luovutuskirja todistaa, milloin vastuusi autosta on siirtynyt uudelle omistajalle ja kauppakirja kannattaa tehdä maksusta ja maksutavasta sopimiseen.

Kun myyt autosi yksityisesti, sinun tulee luovuttaa ostajalle Trafin sähköisessä palvelussa luomasi varmenne tai autosi voimassaolevan rekisteröintitodistuksen ilmoitusosa (II osa). Varmenteen tai ilmoitusosan avulla uusi omistaja saa rekisteröityä auton nimiinsä. Muista myös ilmoittaa vakuutusyhtiöösi, että olet myynyt autosi, jotta mahdollinen kaskovakuutuksesi saadaan keskeytettyä. Nimissäsi oleva pakollinen liikennevakuutus päättyy automaattisesti, kun uusi omistaja rekisteröi auton nimiinsä.

Kun olet myymässä autoasi ja haluat tehdä kaupat helposti ja varmasti tunnetun toimijan kanssa, ota rohkeasti yhteyttä lähimpään Rinta-Joupin Autoliikkeeseen.