Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Autokaupassa tärkeintä on rehellisyys – ”Olen erinomaisen tyytyväinen”

Pekka Siikala hankki hiljattain vuoden 2012 Kia Sorento -maastoauton Rinta-Joupin Autoliikkeen Lahden myymälästä. Hän arvosti autokaupassa ennen kaikkea automyyjän rehellisyyttä.

Leevi Rauhala-automyyja-lahti-vaihtoautot
Asiakas arvosti Lahden automyyjän Leevi Rauhalan rehellistä otetta ja suoraviivaista kaupantekoa.

Orimattilalainen Siikala oli metsästänyt korkeampaa autoa, jossa olisi hieman isommat ovet sekä riittävästi vetokykyä perävaunujen vetämiseen. Ostamaansa Kiaan hän kiinnitti ensimmäisen kerran huomiota Rinta-Joupin Autoliikkeen kotisivuilla.

– Tämä oli ensimmäinen auto, jonka ostin Rinta-Joupin Autoliikkeestä. Auto kiinnitti sattumalta huomion, kun se oli likipitäen puolet halvempi kuin muut vastaavat, Siikala kertoo.

Trailerikeskus Siikala Oy:ssä työskentelevä Siikala osti auton paitsi henkilökohtaiseksi kulkuneuvokseen, myös työkäyttöön.

– Vedän työkseni paljon isojakin perävaunuja ja toimitan niitä asiakkaille. Välillä tulee 1000 kilometrin päiväkeikkoja, joskus vielä pidempiäkin.

Asioimisen helppoutta

Siikala asioi Lahden myymälässä automyyjä Leevi Rauhalan kanssa. Hän arvosti Rauhalan rehellistä otetta ja suoraviivaista kaupantekoa.

– Ei ollut turhaa myyntipuhetta, vaan pysyttiin koko ajan faktoissa. Myyjä muisti kysyä minulta, että olenhan tietoinen siitä, että kyseessä on kolaroitu auto. Palvelu oli asiallista, eikä siinä haaskattu turhaan aikaa.

Kian Siikalalle myynyt Rauhala itse uskoo, että hyvä autokauppa syntyy ystävällisestä ja rehdistä asenteesta asiakkaita kohtaan.

– Kerroin heti asiakkaalle rehellisesti kaiken, mitä autosta tiesin. Teimme myös auton noudon helpoksi asiakkaalle, kun hän ei saanut kaupanteon yhteydessä otettua vielä autoa mukaansa, Rauhala avaa.

Myyjän kannattaa aina saman tien kertoa kaikki, mitä autosta tietää.

Faktat faktoina

Rauhala on sitä mieltä, että asiakkaalle on aina parempi olla rehellinen. Asiakkaat eivät välttämättä lue tarkasti tai sisäistä kaikkia auton ilmoituksen tietoja, joten asia on hyvä varmistaa vielä myyjän toimesta.

– Vaikka meillä luki ilmoituksessa isolla heti ensimmäisissä varusteissa, että auto on kolaroitu, kysyin kuitenkin heti asiakkaalta puhelimessa asiasta. Asiakas vastasi, että oli huomannut tämän, kertaa Rauhala.

Asioiden kaunistelu ei Rauhalan mukaan ikinä kanna autokaupassa hedelmää.

– Myyjän kannattaa aina saman tien kertoa kaikki, mitä autosta tietää. Tällöin asiakas on tyytyväisempi ja mikäli hän ei jotakin asiaa autossa hyväksyisi, niin säästetään silloin kaikkien aikaa.

Siikalan kohdalla Kia Sorento oli juuri sitä, mitä oli haettu. Positiivisena yllätyksenä autosta löytyi vielä plussana sisätilapistoke ja lämmitin.

– Olen erinomaisen tyytyväinen niin kaupantekoon kuin autoonkin, Siikala summaa.

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan