Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Kolme turvaistuinta takapenkillä
– mitä se vaatii autolta?

Kolme turvaistuinta

Kolme turvaistuinta

Anna-Kaisa Luoma on opetellut kaavan, jolla saa pakattua 5-vuotiaat kaksospoikansa ja 2,5-vuotiaan tyttärensä auton takapenkille.

Lapsen saaminen muuttaa aina elämää jonkin verran, ja vaatii usein myös uusia hankintoja. Kun Luoman kaksospojat syntyivät viisi vuotta sitten, meni ensimmäisten joukossa vaihtoon perheen auto.

– Kaksosten vaunut veivät niin paljon tilaa, että ne eivät mahtuneet vanhan auton takakonttiin. Silloin meillä oli lisäksi koira, joka myös piti saada mahtumaan autoon.

Luoma ja hänen miehensä ottivat yhteyttä puolituttuun automyyjään Rinta-Joupin Autoliikkeen Vaasan toimipisteeseen ja kertoivat, millaista autoa etsivät.

– Meille auto on ennen kaikkea siirtymäväline ja käytössä päivittäin. Tilava takakontti oli oikeastaan ainoa kriteeri, sekä toki se, että kolme turvaistuinta saa kiinnitettyä helposti. Lisäksi en halunnut missään nimessä punaista tai vihreää autoa, Luoma nauraa.

Myyjä esitteli pari hyvää vaihtoehtoa, joista päädyttiin Toyota Corolla Versoon.

– Tykkään siitä, että asiat tapahtuvat mahdollisimman nopeasti ja vaivattomasti. Tämä auto löytyi heiltä valmiina myymälästä ja veljenikin oli suositellut sitä minulle, Luoma kertoo.

Aina saman kaavan mukaan

2,5 vuotta sitten perheeseen syntyi vielä tytär, ja silloin oltiin taas uuden haasteen edessä: auton takapenkille piti saada kolme turvaistuinta.

– Saamme kaikki kolme mahtumaan takapenkille, mutta se on aivan senttipeliä. Pojille piti ostaa uudet istuimet, sillä vanhat olivat liian leveät. Selasin verkkokauppojen valikoimia ja etsin kaikkein kapeinta istuinta, Luoma kertoo.

Lasten ”pakkaaminen” autoon menee aina saman kaavan mukaan. Tytär laitetaan ensin istumaan toiseen reunaan istuimen omiin vöihin. Poikien istuimissa puolestaan käytetään auton turvavöitä.

Seuraavaksi toinen pojista kiipeää keskelle. Jotta turvavyö saadaan kiinni, pitää reunimmainen poikien istuin vetää puoliksi pois autosta. Sitten istuin työnnetään takaisin paikoilleen ja toinenkin pojista pääsee istumaan.

– Tämä on ainoa tapa ja järjestys, miten he mahtuvat autoon. Päätimme kuitenkin, että emme lähde tämän takia enää vaihtamaan autoa, sillä vuoden päästä pojat voivat jo istua korokkeilla.

Luoman tutut ovat tottuneet siihen, että häneltä ei kannata pummia kyytiä, jos etupenkki on jo täynnä.

– Jos ei ole ihan pakko, niin en mielellään rupea irrottamaan istuimia, kun olen ne kerran saanut paikoilleen, hän nauraa.

Samojen ongelmien kanssa painiskeleville usean pienen lapsen perheille Luomalla on yksi neuvo:

– Kannattaa turvaistuimet tai vaunut mukaan autokaupoille, tai vähintäänkin ottaa auto koeajoon kotiin ja kokeilla, mahtuuko kaikki varmasti.

Alkuperäinen Iltalehden artikkeli löytyy täältä.

Löydä perheellesi sopiva auto täältä