Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Jarmo rakastaa vanhoja autoja: ”Rinta-Joupin Autoliikkeestä löytyy tietämystä myös klassikkoautoista”

Rinta-Joupin Autoliikkeen laajasta valikoimasta löytyy myös vanhoja klassikkoautoja. Perjantaisin sosiaalisessa mediassa esitellään viikon retrolöydöt.

Vanhat autot kiinnostavat JS-Motorsin yrittäjä Jarmo Siiraa ja Rinta-Joupin Autoliikkeen Pekka Vesankaa.

Pekka Vesanka toimii automyyjänä Rinta-Joupin Autoliikkeen Mikkelin toimipisteessä. Miehen mielestä työpaikalla on aina ollut hyvä tunnelma.

– Meillä on täällä sekä nuoria että kokeneempia myyjiä ja me kaikki opimme toisiltamme kaupankäynnin ja asiakaspalvelun hyviä puolia.

Intohimoinen vanhojen autojen harrastaja

Myös Vesangan vapaa-ajan kiinnostuksen kohteet löytyvät autoharrastuspuolelta.

– Suhtaudun intohimoisesti vanhoihin autoihin. Niissä viehättävät tarinat. On mukava pohtia, kenellä vanha auto on ollut. Milloin se on ollut käytössä ja missä kaikkialla sillä on ajeltu. Minusta tuntuu myös hyvälle, että pystyn hyödyntämään omaa ammattiosaamistani sekä harrastuneisuuttani työssäni päivittäin.

Perjantaisin esittelemme sosiaalisessa mediassa viikon retroautot

Rinta-Joupin Autoliikkeen retroautovalikoima on Vesangan mukaan monipuolinen.

– Vanhoja klassikkoautoja löytyy tosiaan laidasta laitaan. Meillä on ajopelejä Moskovitshistä Mersuun. Vanhin myynnissä ollut auto on ollut T Fordi vuodelta 1925, kertoo Vesanka ylpeänä ja jatkaa.

– Rinta-Joupin Autoliikkeen erikoisuus on perjantaisin järjestettävä Retroperjantai. Eli perjantaisin esittelemme somessa retroautoja. Nyt talvea kohden retroautot ovat liikkuneet mainiosti. Uusia kohteita tulee ja menee reippaasti viikoittain.

Rinta-Joupin Autoliikkeen automyyjä Pekka Vesangan mukaan vanhempia autoja ostetaan useimmiten tunnepohjaisesti. Klassikkoauto voi olla myös hyvä sijoitus.

Vanha auto voidaan hankkia syntymävuoden, muistojen tai fiiliksen pohjalta

Vesanka kuvailee retroauton hankintaa fiilispohjaiseksi prosessiksi.

– Joku etsii itselleen retroautoa oman syntymävuotensa mukaan. Jollekin toiselle vastaan tuleva vanha auto herättää muistoja lapsuudesta tai nuoruudesta. Vanhempia autoja ostetaan siis useimmiten tunnepohjaisesti, ja uudempia, päivittäiseen käyttöön tulevia tarpeen mukaan.

Vanha auto voi Vesangan mukaan olla myös hyvä sijoitus.

– Kun hankkii oikean auton, oikeaan aikaan, voi arvonnousu olla jopa parempi kuin pörssissä.

Tärkeintä on asiakkaan tarkka kuuntelu

Olipa auton ostoprosessi millainen tahansa, vaatii se Vesangan mukaan asiakkaan tarkkaa kuuntelemista.

– Tarkan kuuntelemisen ja asiakkaan tarpeiden kartoituksen pohjalta saamme aikaan avoimen keskustelun asiakkaan kanssa. Silloin sopiva ratkaisu varmasti löytyy. Tälläkin hetkellä meiltä tosiaan löytyy varastosta autoja harvinaisista retroautoista aina Lamborghiiniin saakka. Tunnelma meillä on aina hyvin rento sekä asiakkaan että myyjän näkökulmasta.

Rinta-Joupin Autoliikkeen erikoisuus on perjantaisin sosiaalisessa mediassa järjestettävä Retroperjantai, jossa esitellään viikon aikana Rinta-Joupin Autoliikkeeseen tulleita retroautoja.

Retroautojen harrastajat ystävystyvät helposti

Vanhojen autojen harrastajana Vesanka on toki tutustunut työn ohessa myös muihin vanhojen autojen harrastajiin. Yksi retroautoista kiinnostunut asiakas ja ystävä on Jarmo Siira.

– Jarmoon olen tutustunut kymmenen vuotta sitten, kun myin hänelle uuden auton. Sen jälkeen olemme tehneet jo useita muitakin autokauppoja Jarmon kanssa. Kauppaa on tehty niin uusista kuin vanhoistakin autoista.

Siira on harrastanut vanhoja autoja jo yli 25 vuotta ja Vesanka kuvailee Siiran olevan muutenkin moottorimies henkeen ja vereen.

– Hän on harrastanut moottorikelkkailua ja motocrossia koko ikänsä. Meillä on Jarmon kanssa aina ollut samanhenkiset kiinnostuksen kohteet ja siksi olemmekin tutustuneet niin vaivattomasti.

Pitkän linjan moottoriajoneuvoharrastaja Jarmo Siira on aina ollut kiinnostunut myös vanhoista autoista. Hän käy välillä Rinta-Joupin Autoliikkeessä lemmikkikoiransa kanssa tervehtimässä tutuksi tulleita automyyjiä.

Asiakkaana aktiivinen moottorilajien harrastaja

Jarmo Siira toimii Mikkelissä yrittäjänä. Hänen yrityksensä JS-Motors on toiminut paikkakunnalla jo vuodesta 1996.

– Perheeseeni kuuluvat avopuoliso ja kaksi reipasta autoilevaa koiraa. Olemme koko porukka aina valmiina autoretkelle!

Siira on harrastanut aktiivisesti motocrossia vuosina 1981-2004 ja kelkkailua vuosina 1992-2012. Hän myös kilpaili lajeissa vuosina 1981-2005.

– Edelleen nämä lajit kuuluvat harrastuksiini yhdessä hyvien ystävieni kanssa. Olen nykyisin myös kannustamassa ja sparraamassa uusia nousevia alan harrastajia aktiivisen moottorikerhomme kautta.

Asiakkaan tarpeista lähtevää asiantuntevaa palvelua

Rinta-Joupin Autoliikkeen Mikkelin toimipisteeseen on Siiran mukaan aina ollut mukava ja helppo mennä asioimaan.

– Henkilökunnan reipas ja ystävällinen vastaanotto heti ovella ei ole koskaan jättänyt minua kylmäksi. Aina olen saanut omista tarpeistani lähtevää asiantuntevaa palvelua. Vuosien varrella olen hankkinut Rinta-Joupin Autoliikkeestä jo useita autoja, niin käyttöautoiksi kuin harrasteautoiksi. Jokainen autohankinta on ollut omanlaisensa prosessi ja palvelu on ollut joka kerta asiantuntevaa ja henkilökohtaista.

Rinta-Joupin Autoliikkeestä löytyy vanhoja ajopelejä Moskovitshistä Mersuun. Vanhin myynnissä ollut auto on ollut T Fordi vuodelta 1925.

Vankkaa tietämystä ja asiakastyytyväisyydestä huolehtimista

Useimmiten Siira on tehnyt autokaupat Rinta-Joupin Autoliikkeen Mikkelin toimipisteen automyyjä Pekka Vesangan kanssa.

– Pekan kanssa asiointi on savolaisittain hyvin lupsakkaa ja jouhevaa. Rinta-Joupin Autoliikkeestä löytyy tietämystä myös klassikkoautoista, Siira kiittelee.

– Pekan palvelu ei lopu pelkästään auton myyntiin, vaan hän huolehtii asiakastyytyväisyydestäni soittamalla perään ja kyselee palautetta autosta sekä prosessista. Pekka todellakin huolehtii asiakkaistaan mahtavasti.

Rinta-Joupin Autoliikkeessä on todella monipuolinen valikoima erikoisempiakin ajoneuvoja. Espoon toimipisteestä löytyy tällä hetkellä esimerkiksi vanha kaksikerroksinen linja-auto.

Klassikkoautot on kasvava trendi

Siira on aina ollut erittäin kiinnostunut myös vanhoista autoista. Erityisesti klassikko- ja museoautot ovat aina kiehtoneet miestä ainutlaatuisuudellaan ja kauneudellaan.

– Klassikkoautot edustavat aivan omalaatuista maailmaansa. Maallikon silmissä ne herättävät jopa hämmennystä ja ihmetystä historiallaan, jossa perinteiset lainalaisuudet eivät korreloi.

Klassikkoautojen harrastaminen on ollut jo vuosia kasvava trendi ja joitakin helmiä on vuosien varrella jäänyt myös Siiran kokoelmiin.

JS-Motorsin yrittäjä Jarmo Siira kiittelee yhdessä koiransa kanssa Rinta-Joupin Autoliikkeen joustavaa ja asiantuntevaa palvelua.

– Ensimmäisen Mercedez-Benz -merkkisen klassikkoautoni hankin vuonna 2001. Auto on edelleen omistuksessani. Kun olin pikkupoika, oli isälläni ajokkina Renault R 16 TS ja se jäi nuorelle pojalle unelmana vahvasti mieleen. Viime kesänä eteeni tarjoutui juuri samanlainen auto myyntiin. En epäröinyt hetkeäkään sen ostamista. Silloin lapsuuden unelmani toteutui uudelleen konkreettisena elämyksenä. Autossa on täysin sama tuoksu ja olemus, kuin isäni autossa oli.

Vuosien saatossa Siiran rakkaus vanhoja autoja kohtaan on vain syventynyt ja hän kertoo, että vapaa-aikana erilaiset harrasteautotapahtumat ja -retket ovat erittäin hienoja elämyksiä.

Joustava ja sanojensa mukainen – koko kansan autokauppa

Rinta-Joupin Autoliikkeestä Siira tahtoo vielä sanoa sen olevan hyvin monipuolinen ja joustava autoliike.

– Se on sanansa mukainen – koko kansan autokauppa! Vaihtoautovalikoima on erittäin monipuolinen ja liikkeessä ollaan joustavia vaihtolaitteiden suhteen. Kauppaa voi käydä hevosenkuljetusvaunusta kuorma-autoon ja kaikista moottoriajoneuvoista siltä väliltä.

Siira kehuu myös Rinta-Joupin Autoliikkeen useita toimipisteteitä ympäri Suomen, hyviä rahoituspalveluja, sekä ennen kaikkea rehtiä ja reipasta asiakaspalvelua.

– Täällä jos missä, autoasiakasta kuunnellaan!

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan