Hyppää sisältöön

Rahoitetun auton myynti

Monia saattaa mietityttää rahoitetun auton myynti. Voiko auton myydä, vaikka siitä olisi vielä rahoitusta jäljellä? Vastaus on kyllä.

Moni epäröi hankkia uutta autoa, jos vanhasta autosta on vielä velkaa. Nykyinen autolaina ei kuitenkaan estä auton myymistä tai vaihtamista.

Auton myynti, kun rahoitusta on vielä jäljellä

Suosituin auton maksutapa on osamaksu eli autorahoitus. Autorahoituksessa auton omistusoikeus säilyy rahoitusyhtiöllä siihen asti, kunnes lainasumma on kokonaisuudessaan maksettu. Näin ollen monesti autoa vaihtaessa saattaa olla se tilanne, että nykyisestä autosta on vielä jäljellä velkaa rahoitusyhtiölle.

Osamaksurahoitus on voimassa ennalta sovitun ajan, kuitenkin maksimissaan 72 kuukautta. Tänä aikana laina maksetaan sopimuksen mukaan pois. Lainan lyhentäminen sovittua suuremmissa erissä tai loppuvelan kokonaan pois maksaminen ovat kuitenkin myös mahdollisia.

Lue autorahoituksesta lisää tästä.

Auton loppuvelan lunastus

Loppuvelan lunastus kaupan yhteydessä tarkoittaa sitä, että ostaessasi uuden ajoneuvon Rinta-Joupin Autoliike maksaa kyseessä olevalle rahoitusyhtiölle pois vanhan ajoneuvosi jäljellä olevan luoton, eli loppuvelan. Olemassa olevaa rahoitusta ei voi siirtää uuteen autoon, vaikka olisit ostanut vanhan autosi osamaksurahoituksella. Uuteen autoon haetaan siis aina uusi rahoituspäätös.

Esimerkki loppuvelasta:

Loppuvelan lunastus ei riipu ostetun auton arvosta, eli loppuvelka lunastetaan vaihdon yhteydessä, vaikka asiakas vaihtaisi halvempaan autoon. Tällöin asiakkaalle hyvitetään vanhan ja uuden auton erotus, josta on vähennetty rahoituksen osuus. Vastaavasti mikäli autosta on velkaa enemmän kuin auton arvo vaihtohetkellä on, tulee asiakkaan maksaa velan ja kauppahinnan erotus.

Rahoituksella olevan auton myynti onnistuu liikkeelle myös ilman, että asiakas ostaa uutta autoa tilalle. Tässä tapauksessa asiakkaalle hyvitetään auton hyvityshinnan sekä jäljellä olevan rahoituksen erotus.

Loppuvelan lunastus hoidetaan kätevästi kaupan yhteydessä asiakkaan puolesta, eikä se vaadi asiakkaalta mitään etukäteisvalmisteluja.

Myy autosi meille – pyydä tarjous

Omistatko ajoneuvon, jota et enää tarvitse? Pääset siitä nyt helposti ja nopeasti eroon myymällä sen meille! Me lunastamme tarvittaessa autosi loppuvelan ja suoritamme maksun ajoneuvosta heti. Autamme myös tarvittaessa uuden ja tarpeisiisi sopivamman auton hankinnassa. 

Ostamme autoja kaikissa myymälöissä ympäri Suomen.

Tutustu valikoimaan