Määräaikaishuolto

Alustahuolto caravan matkailuajoneuvot

Määräaikaishuolto tulee tehdä säännöllisesti

Määräaikaishuolto on valmistajan huolto-ohjelman mukaan tehtävä huolto, joka määräytyy ajokilometrien tai kuluneen ajan perusteella. Yleisin määräaikaishuollon kilometriväli on 15 000 – 30 000 kilometriä.

Toinen kriteeri määräaikaishuollolle on edellisestä huollosta kulunut aika. Useimmiten aika on 12-24 kuukautta.

Määräaikaishuoltoihin sisältyy paljon muutakin kuin pelkkä öljynvaihto. Merkkikohtaisen huolto-ohjelman noudattaminen merkkihuollossa sisältää juuri sinun autollesi suunnitellun huolto-ohjelman mukaiset toimenpiteet ja tarkastukset.

Miksi määräaikaishuolto merkkikorjaamossa?

Jos autossa kaikki toimii hyvin, tarvitseeko se määräaikaishuoltoa? Kyllä tarvitsee.

”Määräaikaishuolto on kuin säännöllinen lääkärintarkastus, jonka hyödyt näet päivittäisessä ajossa ja auton myyntitilanteessa”

Huollattamalla auton tehtaan suositusten mukaisesti varmistat, että autosi on toimintavarma ympäri vuoden. Määräaikaishuolto on kuin säännöllinen lääkärintarkastus, jonka hyödyt näet päivittäisessä ajossa ja auton myyntitilanteessa.

  • Autosi takuu pysyy voimassa, kun huollatat sen valmistajan huolto-ohjeita noudattavassa huoltoliikkeessä.
  • Saat merkkikohtaisen tiepalvelun tai ajoturvan uudelle autollesi takuun voimassaoloaikana. Jos autosi yllättäen hyytyy tien päälle, merkin tiepalvelu hoitaa autosi veloituksetta korjaamolle.
  • Saat paremman hyvityksen vaihdossa. Huoltokirjan mukaan huollettu auto menee paremmin kaupaksi – ostathan itsekin mieluummin hyvin huolletun auton!
  • Ennakointi säästää rahaa. Määräaikaishuolto varmistaa sen, ettei autoosi tule suurempia kulumisesta aiheutuvia vikoja.
  • Autosi huolto on koulutettujen merkkiosaajien käsissä. Kukaan muu ei tunne autoasi paremmin kuin mekaanikkomme, joka työskentelee päivät merkkiautojen parissa ja suorittaa valmistajan koulutukset.
  • Autosi huolletaan merkkikohtaisilla työkaluilla. Nykyajan autojen huoltaminen vaatii merkkikohtaiset testerit. Ohjelmien ja sähkötekniikan lisääntyessä autoissa ajoneuvon tärkeimpiä huollossa tehtäviä toimenpiteitä ovat päivitykset sekä vikojen hakeminen diagnostiikan avulla. Näihin toimenpiteisiin vain merkkihuollossa on oikeat välineet.
  • Saat merkkikohtaiset päivitykset ja tehtaan takaisinkutsukorjaukset samalla kertaa. Huollon yhteydessä tarkastamme aina autosi mahdolliset tehtaan kampanjat, joilla autosi turvallisuutta, käyttöikää ja energiatehokkuutta parannetaan auton valmistamisen jälkeen.

"Merkkihuollossa osaaminen, vastuu, työkalut ja koko palvelukonsepti ovat kohdillaan. En tinkisi merkkihuollosta mistään hinnasta." sanoo Tuomo Laukkanen, Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon vakioasiakas ja uskollinen Škoda-kuski. Lue Tuomon kokemuksia Rinta-Joupin Autoliikkeen määräaikaishuollosta tästä.

"Säilytän autoni arvon myös paremmin, kun se on oikein huollettu. Vaikka entisessä autossani oli kilometrejä melkein 300 000, sain hyvän välirahan vaihdossa." -Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon asiakas Pasi Lehtinen-Rinta-Joupin Autoliikkeen huollon asiakas Pasi LehtinenLue, mikä saa Pasin ajamaan Pirkanmaalta Poriin Rinta-Joupin Autoliikkeen merkkihuoltoon tästä.

Huoltosanasto haltuun

  • Muista vähintään määräaikaishuolto. Se on valmistajan määrittämä kilometri- tai aikaperusteinen kattava huolto, joka ylläpitää takuuta ja varmistaa autosi parhaan suorituskyvyn.
  • Vuosihuolto tehdään tarpeen tullen kerran vuodessa. Se on määräaikaishuoltoa suppeampi, eikä se poista määräaikaishuollon tarvetta.
  • Kausihuolto tehdään vuodenaikojen vaatiessa. Esimerkiksi renkaanvaihto, ilmastointihuolto, katsastustarkastus jne.