Hyppää sisältöön

Määräaikaishuolto

Miksi ja milloin määräaikaishuoltoon?

Auton määräaikaishuoltoon tulee mennä auton valmistajan suosittelemana ajankohtana tai tietyn kilometrimäärän täyttyessä. Yleisesti suositeltu huoltoväli on noin 15 000 – 30 000 kilometriä tai kerran vuodessa. Tarkemmat tiedot määräaikaishuollon ajankohdasta löytyvät auton huoltokirjasta, valmistajan verkkosivuilta tai voit kysyä meiltä. Määräaikaishuollon hinta riippuu auton useista tekijöistä, kuten auton merkistä, mallista, kilometreistä sekä huollon laajuudesta. Ota yhteyttä ja kysy hinta.

Määräaikaishuollon avulla voidaan havaita ja korjata pienet ongelmat ennen kuin ne kasvavat suuremmiksi ja johtavat kalliimpiin korjauksiin tai jopa ajoneuvon käyttökelvottomuuteen. Lisäksi huolto-ohjelman noudattaminen voi pidentää laitteen käyttöikää ja parantaa sen suorituskykyä.

Määräaikaishuolto vai vuosihuolto?

Määräaikaishuolto ja vuosihuolto ovat käytännössä sama asia, sillä ne tarkoittavat auton säännöllistä huoltoa, joka tehdään joko tietyn kilometrimäärän täyttyessä tai vuosittain.

Määräaikaishuollot perustuvat auton valmistajan antamiin huolto-ohjeisiin, joissa määritellään tietty huoltoväli ja huoltotoimenpiteet, jotka tulee suorittaa tietyn ajanjakson tai kilometrimäärän jälkeen. Vuosihuolto taas on yleisnimitys auton säännölliselle huollolle, joka tehdään yleensä kerran vuodessa.

Rinta-Jouppi huolto huoltomyyjä
Alustahuolto caravan matkailuajoneuvot

Auton määräaikaishuolto merkkikorjaamossa

Meillä voit huollattaa tai korjauttaa minkä tahansa automerkin. Toimimme myös merkkihuoltona useille eri automerkeille ja matkailuajoneuvoille.

Auton merkkihuolto tarkoittaa auton huoltoa ja korjaamista valtuutetussa merkkihuollossa, joka on auton valmistajan virallinen huoltopiste. Merkkihuollossa käytetään alkuperäisosia, jotka on suunniteltu ja testattu auton valmistajan toimesta.

Merkkihuollossa tehty huolto myös säilyttää auton takuun voimassaolon, mikäli autolla on vielä takuu voimassa.

Miksi auton määräaikaishuolto kannattaa merkkikorjaamossa?

  • Autosi takuu pysyy voimassa, kun huollatat sen valmistajan huolto-ohjeita noudattavassa huoltoliikkeessä.
  • Saat merkkikohtaisen tiepalvelun tai ajoturvan uudelle autollesi takuun voimassaoloaikana. Jos autosi yllättäen hyytyy tien päälle, merkin tiepalvelu hoitaa autosi veloituksetta korjaamolle.
  • Saat paremman hyvityksen vaihdossa. Huoltokirjan mukaan huollettu auto menee paremmin kaupaksi – ostathan itsekin mieluummin hyvin huolletun auton!
  • Ennakointi säästää rahaa. Määräaikaishuolto varmistaa sen, ettei autoosi tule suurempia kulumisesta aiheutuvia vikoja.
  • Autosi huolto on koulutettujen merkkiosaajien käsissä. Kukaan muu ei tunne autoasi paremmin kuin mekaanikkomme, joka työskentelee päivät merkkiautojen parissa ja suorittaa valmistajan koulutukset.
  • Autosi huolletaan merkkikohtaisilla työkaluilla. Nykyajan autojen huoltaminen vaatii merkkikohtaiset testerit. Ohjelmien ja sähkötekniikan lisääntyessä autoissa ajoneuvon tärkeimpiä huollossa tehtäviä toimenpiteitä ovat päivitykset sekä vikojen hakeminen diagnostiikan avulla. Näihin toimenpiteisiin vain merkkihuollossa on oikeat välineet.
  • Saat merkkikohtaiset päivitykset ja tehtaan takaisinkutsukorjaukset samalla kertaa. Huollon yhteydessä tarkastamme aina autosi mahdolliset tehtaan kampanjat, joilla autosi turvallisuutta, käyttöikää ja energiatehokkuutta parannetaan auton valmistamisen jälkeen.

Merkkihuollossa osaaminen, vastuu, työkalut ja koko palvelukonsepti ovat kohdillaan. En tinkisi merkkihuollosta mistään hinnasta.

Tuomo Laukkanen, huollon vakioasiakas. Lue Tuomon kokemuksia määräaikaishuollostamme tästä.

Säilytän autoni arvon myös paremmin, kun se on oikein huollettu. Vaikka entisessä autossani oli kilometrejä melkein 300 000, sain hyvän välirahan vaihdossa.

Pasi Lehtinen, huollon asiakas. Lue, mikä saa Pasin ajamaan Pirkanmaalta Poriin merkkihuoltoomme tästä.