Hyppää sisältöön

Auton vuosihuolto

Huollon palvelut huolto mekaanikko

Mikä on vuosihuolto?

Vuosihuollosta puhutaan usein, kun tarkoitetaan auton määräaikaishuoltoa. Yleisimmin autojen huoltovälinä on pidetty 12 kuukauden aikaa, ja tästä syystä vuosihuolto käsite on jäänyt puhekieleen.

Uusien autojen huoltovälejä on pidennetty esimerkiksi moottoriöljyjen kehittymisen myötä. Toisaalta liian pitkiksi venyneet huoltovälit aiheuttavat sen, että et huomaa autosi kulumista ennakkoon, ennen kuin jotain rikkoutuu.

Pidemmät huoltovälit koskevat vain uusia autoja. Huoltoväli lyhenee sitä mukaan, mitä enemmän kilometrejä ja ikää autollasi on takana.

Jos ajat vanhemmalla autolla, nyrkkisääntö sen huoltamiseen on yhä 12 kuukauden välein.

Mikä sitten on kausihuolto?

Kausihuollosta puhutaan silloin, kun puhutaan vuodenaikojen tuomista muutoksista autoiluun. Kausihuolto on ennakoiva, sillä autosi kunto tarkastetaan tulevaa vuodenaikaa silmällä pitäen.

Syksyllä talvitarkastus:

Syksyllä varmistetaan, että autosi toimii talven pakkasissa. Tarkastamme esim. nesteiden pakkaskestävyyden, akun kunnon ja talvirenkaiden kulutuspinnan.

Keväällä kesätarkistus:

Keväällä autohuollossa keskitytään etenkin auton ilmastointiin ja renkaisiin.

Ilmastoinnin huollolla varmistamme, että autosi pysyy viileänä kesähelteillä. Raitisilmasuodattimen vaihto vaikuttaa puolestaan suoraan siihen, millaista ilmaa hengität autossa. Keväällä siitepölyt voivat haitata sinua autoillessa, mikäli suodattimia ei ole vaihdettu.

Renkaiden tarkistus on tärkeää myös keväällä, kun vaihdetaan kesärenkaita alle. Jäisten teiden jälkeen vesiliirron riski on suuri kovilla sateilla, jos renkaan kulutuspintaa ei ole tarpeeksi.

Huoltosanasto haltuun