Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Ystävykset Henna ja Mia kävivät yhdessä autokaupoilla: mukaan tarttuivat molemmille uudet autot

Henna Kallion ja Mia Alakorteksen kymmenen vuotta sitten alkanut ystävyys on kestänyt tuhansia yhteisiä ajokilometrejä. Välillä matka sujuu henkeviä keskustellen, toisinaan taas lattarimusiikkia fiilistellen.

Teemu Lahtinen käy Mian (kuvassa vasemmalla) ja Hennan (kuvassa oikealla) kanssa autokaupan kulkua läpi.

Nuoriso-ohjaajan opinnoissa toisiinsa tutustuneet kurikkalainen Henna Kallio ja kauhajokelainen Mia Alakortes huomasivat nopeasti, että heitä yhdistää samanlainen huumori. Persoonat tuntuivat muutenkin osuvan niin yksiin, että opiskelukaveruudesta kehkeytyi tiivis ystävyys. Myöhemmin myös sosionomeiksi opiskelleet naiset ovat olleet toistensa tukena ja ilojen jakajina. Kumpikin ajaa pitkiä matkoja ja autolla ajaessa on hyvää aikaa jutella asioista.

Ystävykset sattuivat vaihtamaan myös autonsa samoihin aikoihin. Hennalla ja Mialla on oma luottomyyjä Rinta-Joupin Autoliikkeen Tervajoen toimipisteessä, vaihtoautopäällikkö Teemu Lahtinen. Teemu kertoo, että naiset ovat loistava esimerkki kahdesta täysin erilaisesta ostajapersoonasta.

– Vaikka he ovat luonteeltaan samanlaisia, mutta ostajina heissä on eroja. Henna haluaa selvittää kaiken perinpohjaisesti, hänelle on perusteltava asiat monelta kantilta ja hän haluaa käydä läpi useita vaihtoehtoja. Mia taas tykkää, että hänelle esitellään valmiiksi mietittyjä sopivia ratkaisuja, Teemu luonnehtii.

Mia osti Lexus UX -katumaasturin ja Henna Kia Proceedin.

Hennan valinta oli Kia Proceed

Ystävykset ajelevat nykyään uusilla helmiäisvalkoisilla autoilla. Ensimmäisenä autokaupoille ehti Henna pakon sanelemana, kun vanha auto hajosi eikä sitä ollut enää järkeä korjata. Teemu selvitti, millaiset kuukausikustannukset on uudella autolla rahoituksen, vakuutuksien ja verojen kanssa.

– Uuden auton ostamisen kynnys katosi saman tien, kun sain tietää faktat ja laskelmat. Tajusin, että saisin kohtuuhinnalla automaattivaihteisen ja takuuvarmasti toimivan auton, jonka käyntiinlähtöä ei tarvitsi talvipakkasilla jännittää, Henna sanoo.

Teuvan kunnan hyvinvointikoordinaattorina työskentelevä Henna ajaa päivittäin työmatkaa yhteensä sata kilometriä, siksi turvallinen ja varma auto on hänelle tärkeä arjen kumppani.
Hän vertaili eri automerkkejä ja malleja Teemun kanssa. Lopulta Kian muotoilu, varusteet sekä 7 vuoden pitkä takuu veivät voiton.

– Henna osti uuden Kia Proceedin GT-Line Business Premium varustetasolla, 1.4 T-GDI 140 hevosvoimaisella moottorilla ja DCT automaattivaihteistolla. Autosta löytyy laajan vakiovarustuksen lisäksi myös mokkanahkasisusta, jossa kuljettajan sähköisesti säädettävä istuin kahdella muistipaikalla ja avattava panoraama kattoikkuna, Teemu esittelee.

Mia osti luotettavan Lexuksen

Yrittäjänä työskentelevä Mia ajeli Teemun vuonna 2016 myymällä Hondan katumaasturilla, jonka mittarissa oli jo melkein 200 000 kilometriä. Kun Mialle tulee työ- ja koulutusajoa vuosittain noin 40 000 kilometriä, pyöri mielessä auton vaihto uudempaan. Lisäksi he olivat Hennan kanssa puhuneet auton vaihdosta jo pitkään. Lexus alkoi automerkkinä kiinnostaa lähipiirin innostamana.

– Ensimmäiseksi minulle Lexusta ehdotti 14-vuotias poikani. Sen jälkeen, kun äitinikin suositteli samaa, niin ajattelin että tämä merkki täytyy katsastaa.

Hän osti Lexus UX 250h Hybridin nelivetoisena ja Luxury-varustetasolla. Autossa on kattavan vakiovarustustelun lisäksi sähköinen kattoikkuna, upea ruskea nahkasisusta sähkösäädöillä ja kuljettajan istuimen muistipaikat.

– Halusin ympäristöystävällisen ja turvallisen auton, jossa ketteryys ja pieni koko on plussaa kaupunkiajossa. Luotan japanilaiseen autoon, koska lähipiirissä siitä hyviä kokemuksia. Vietän niin paljon aikaa autossa, että muotoilu ja lisävarusteet ovat minulle tärkeitä, hän listaa.

– Koeajossa Henna istui takapenkillä. Hän on niin tärkeä osa elämääni, että oli luonnollisesti mukana. Ainut huono puoli tässä autossa on, että aina en ole varma käykö se vai ei, sen verran hiljainen auto on, Mia naurahtaa.

Ystävykset Mia ja Henna kävivät yhdessä autokaupoilla ja mukaan tarttuivat molemmille uudet autot.

Uusilla autoilla turvallisesti reissuun

Hennalle ja Mialle auto on vapauden symboli, mahdollisuus lähteä, vaikka ex tempore -reissulle Helsinkiin. He muistelevat hymyssä suin lukemattomia kertoja, kun auton nokka on osoittanut Helsinki-Vantaan lentokentälle ja sieltä edelleen maailmalle. Automatkat sujuvat välillä henkeviä keskustellen, välillä lattarimusiikkia kuunnellen.

Monesti menoa on siivittänyt yhteinen tanssiharrastus, josta Mia on kehittänyt itselleen myös työn: hän toimii tanssinohjaajana Hola fitness -yrityksessään. Henna käy aktiivisesti ystävänsä tanssitunneilla.

– Tapaan pysähtyä kerran pari viikossa palatessani töistä Mian tunneille Kauhajoelle.

Seuraava yhteinen matka on jo näköpiirissä, suunnitelmissa on osallistua yhdessä tanssikurssille. Ystävykset odottavat jo kovasti, että pääsevät tien päälle uusilla autoillaan. Kuskivuorot on tavattu jakaa matkalla tasan. Mia kehuu, että Henna on luotettava ja kokenut kuljettaja.

– Samaa voin sanoa Miasta, luotan hänen ajotaitoonsa. Ennen kun Mialla oli parempi auto, tapasimme matkustaa hänen autollaan. Nyt voimme turvallisin mielin lähteä kummalla autolla vain, Henna toteaa.