Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Pariskunnille matkailuajoneuvo tarjoaa yhdessäoloa ja loputtomia mahdollisuuksia

Onko sinun ja kumppanisi yhteisenä haaveena matkustaminen matkailuautolla tai -vaunulla, muttet ole varma, mikä olisi teille paras vaihtoehto?

Kauniit maisemat ja hyvä seura – mikäpä olisi sen parempaa! Matkailuajoneuvolla kulkeminen tarjoaa teille mahdollisuuden kokea yhdessä elämyksiä ja seikkailuita. Rinta-Joupin Autoliikkeen automyyjä Satu Nevala antaa vinkit onnistuneeseen reissuun.

Sellainen matkailuajoneuvo kuin on omistajatkin

Matkailuajoneuvoa valitessa kannattaa aloittaa miettimällä, millainen matkailuauto tai -vaunu sopisi juuri teille. Erilaisia mieltymyksiä ja tarpeita on joka lähtöön, eikä makuasioista käy kiisteleminen.

— Kaikilla on hieman erilainen maku, mutta yleensä vuoderatkaisut ovat pariskunnilla se ratkaisevin asia matkailuajoneuvon ostossa, Satu arvioi.

Vaihtoehtoja riittää joka lähtöön niin parivuoteissa kuin muissakin petiratkaisuissa. Ranskalainen parivuode on hyvä ratkaisu tilankäytön kannalta, kun taas saarekevuode tuo matkailuun hieman ylellisyyttä kokonsa ja keskeisen sijoittelunsa puolesta. Myös kätevän erillisvuoteen erilleen sijoitetut pedit saadaan usein patjapalojen avulla yhdistettyä leveäksi parivuoteeksi. Itselle parhaimman ratkaisun löytää varmimmin testaamalla.

Yleisesti ottaen puoli-integroidut korimallit ovat olleet matkailuautojen joukosta kysytyimpiä, sillä niistä löytyy usein kätevä alas laskeutuva sänkymekanismi. Puoli-integroitu matkailuauto erottuu alkovimallista siten, että ohjaamon päältä puuttuu makuualkovi, eli ulkoapäin näkyvä “kyttyrä”. Integroitu matkailuauto puolestaan muistuttaa muodoltaan linja-autoa ja on tilana yhtenäinen edestä taakse.

Kun vuode- ja tilaratkaisut ovat toimivia, tulee pidemmällekin matkalle lähdettyä mielellään. Matkailuajoneuvot ovat reissaamisen ohella käteviä myös harrastuksiin liikuttaessa, kun yöpaikka on aina mukana ja voitte huoletta matkata pidemmän matkan päähän komeiden golfkenttien äärelle tai vaikkapa vaeltamaan tunnelmallisia luontopolkuja.

— On tärkeää, että ajoneuvon takatalli on riittävän iso. Näin kaikki tarvittava erilaisiin aktiviteetteihin mahtuu helposti mukaan, oli kyseessä sitten retkivarusteet, lasketteluvälineet, grilli tai vaikkapa retkiryhmä.

Mitkä asiat tekevät reissusta onnistuneen?

Matkailuajoneuvoista saa tehtyä omiin tarpeisiin sopivan erilaisilla lisävarusteilla. Ne ovat myös helppo tapa tehdä niin ajamisesta kuin leiriytymisestä entistä mukavampaa.

— Usein ostettuja varusteita ovat muun muassa markiisi ja matkustusosan ilmastointi. Kannattaa varustaa ajoneuvo ainakin pyörätelineellä, sillä polkupyörillä on kätevä liikkua esimerkiksi leirintäalueella, vinkkaa Satu.

Näiden lisäksi matkantekoa helpottavia lisävarusteita löytyy rutkasti lisää. Peruutuskamera on pidempää ajoneuvoa ajaessa aina kätevä lisä. Jos taas matkustat ympäri vuoden, kannattaa hankkia lämmön sisällä pitävät peitteet talvea varten. Matkustamoon mukavuutta tuovat muun muassa tv-antenni, audiolaitteet sekä lukuvalot.

Se kuinka suunnitelmalliseen reissuun lähtee, on oikeastaan mielipidekysymys. Jotkut tykkäävät ennakoida ja suunnitella, kun taas jotkut haluavat mennä ilman tarkkaa suunnitelmaa. On kuitenkin yksi asia, mitä Satun mukaan kannattaa aina olla mukana — nimittäin seikkailumieltä.

— Kerran lähdimme reissuun hetken mielijohteesta ja kaasupullojen täyttämisen jälkeen oltiinkin jo menossa. Haimme matkalla pitsaa ja vasta sen jälkeen tajuttiin, ettei mukaan tullut ruokailuvälineitä ollenkaan, hän muistelee nauraen, – tekemällä oppii!

Mikä tekee matkailuajoneuvolla matkailusta erityistä?

Matkailuajoneuvolla reissaamisen hyvien puolien lista on loputon. Jos haluat matkata ulkomailla, säästyt yöpaikkojen järjestämiseltä. Jos taas haluat matkustaa Suomessa, tarjoaa matkailuajoneuvo ikään kuin liikkuvan mökin, jonka takapihan maisema on mitä tahansa haluat sen olevan.

Kun ei tarvitse varailla hotelleja tai noudattaa ehdottomia aikatauluja, voi matkalle lähteä vapaammin milloin ja minne tahansa. Mikäpä olisi sen rennompaa kun herätä luonnon helmassa ja päättää aamukahvia juodessaan mihin suuntaan jatkaa matkaa!

Matkailuajoneuvon käyttö ei rajoitu tiettyyn vuodenaikaan tai edes reissaamiseen. Matkailuauto toimii hyvin myös ainoana autona ja esimerkiksi kyläily on helppoa, kun yöpaikka kulkee aina mukana.

— Aivan ehdoton etu matkailuajoneuvoilla reissaamisessa on se, että vain taivas on rajana. Sillä pääsee yhdessä nauttimaan Suomen kauneudesta omavaraisesti ja vapaasti, mutta ennen kaikkea se on hauskaa hommaa, kehuu Satu.

Kannattaa siis kokeilla edes kerran – kunhan on varautunut siihen, että matkailuajoneuvot vievät mennessään.

Tutustu matkailuajoneuvojen valikoimaan