Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Nooralotta Neziri vietti juhannuksen asuntoautossa: ”Tämä oli mukava kokemus!”

Millaista on suunnata juhannuksen viettoon matkailuautoilun ensikertalaisena? Kysyimme kokemuksia 100 metrin aitajuoksija Nooralotta Neziriltä, joka vietti keskikesän juhlaa ensimmäistä kertaa asuntoauton kyydissä.

Nooralotta Neziri matkailuauto

Nooralotta Neziri suuntasi juhannukseksi Merikarvian maisemiin yhdessä puolisonsa kanssa. Yöttömän yön juhla oli kaksikolle tällä kertaa poikkeuksellinen, sillä he lähtivät elämänsä ensimmäistä kertaa reissuun matkailuautolla.

– Tämä oli mukava kokemus! Yövyimme koko juhannuksen asuntoautossa ja siinä oli yllättävän hyvä nukkua. Lämpimästä säästä huolimatta auto pysyi varjossa myös mukavan viileänä.

Kaksikko matkasi vuoden 2020 Bürstner Lyseo 660 -matkailuautolla, joka on integroitu Mercedes-Benzin alustalle. Kyseistä matkailuautoa saa ajaa B-ajokortilla.

– Auto oli isosta koostaan huolimatta todella hyvä ajaa ja täytti kaikki reissutarpeemme. Emme jääneet kaipaamaan mitään ja saimme kaikki tavaratkin mahtumaan hyvin mukaan.

Bürstner matkailuauto matkailuajoneuvot
Nooralotta Neziri vietti puolisonsa kanssa juhannuksen vuoden 2020 Bürstner Lyseo 660 -matkailuautossa. Kuva: Jere Mäkelä

Hyvät unet asuntoautossa

Matkailuauton käyttö kaikkine varusteineen voi aiheuttaa ensikertalaiselle hieman opiskelua, jotta pääsee tutuksi järjestelmien ja ominaisuuksien kanssa. Nooralotta sai ennen reissuun lähtöä miehensä kanssa kattavan opastuksen auton käyttöön Rinta-Joupin Autoliikkeen matkailuajoneuvomyyjältä.

– Kuuntelimme neuvoja ja olihan siinä aika paljon sellaista pientä muistettavaa, kuten miten lisätään vettä autoon tai miten sähköjä käytetään. Käyttö onnistui kuitenkin lopulta oikein sujuvasti.

Burstner matkailuauto matkailuajoneuvot
Nooralotta ja hänen puolisonsa arvostivat Bürstnerin mukavaa sänkyä, isoa jääkaappia ja lukuisia ikkunoita.

Tietyt matkailuauton ominaisuudet osoittautuivat pariskunnan mielestä erityisen käteviksi reissun päällä.

– Autossa oli todella iso jääkaappi ja myös pieni pakasteluukku, mikä oli erittäin iso plussa. Pystyimme laittamaan paljon ruokaa kylmään.

– Autossa oli myös paljon avattavia ikkunoita, mutta tilan sai nukkumista varten täysin pilkkopimeäksi. Hyvä patja ja hyvä sänky olivat lisäksi meille tärkeitä.

Bürstner matkailuauto matkailuajoneuvot
”Haluttaisiin ehdottomasti jatkossakin kokeilla matkailuautoilua enemmän”, totesi Nooralotta reissun jälkeen. Kuva: Jere Mäkelä

Oma koti aina mukana

Nooralotan mielestä parasta matkailuautoilussa on ajatus siitä, että oma koti kulkee aina mukana.

– Voit mennä minne vain, vaikka kierrellä ympäri Suomea, ja sinulla on aina oma pieni koti mukana. Ei tarvitsisi majoittua eri hotelleissa ja viedä tavaroita edestakaisin.

Ensipuraisu matkailuautoilusta oli molemmille sen verran miellyttävä kokemus, että kokeilu tuskin jää heidän viimeisekseen.

– Elämäntilanne ei tällä hetkellä anna periksi lähteä esimerkiksi kiertämään Suomea, mutta jos sellainen tilanne tulisi, niin haluttaisiin ehdottomasti jatkossakin kokeilla matkailuautoilua enemmän.

Tutustu matkailuautojen valikoimaan