Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Pyöräkauppias tarvitsi tietynlaisen pakettiauton – Rinta-Joupin Autoliike metsästi sellaisen

Vaasassa ja Seinäjoella toimivalla pyöräilyn huolto- ja erikoisliike Cyclillä oli Rinta-Joupin Autoliikkeelle tehtävä: piti löytää vaihtoautoista sopivan korkea, mutta riittävän lyhyt pakettiauto sopivilla mausteilla. Haasteen vastaanotti Vaasan toimipisteen myyntijohtaja Niko Puska.

Seinäjokelainen yrittäjä Tapio Roiha tuskaili aikansa pakettiautossa, jonka sisällä pyöriä liikutellessa ei saanut selkää suoristettua. Sitten hän otti yhteyttä pyöräilyharrastuksesta tuttuun Rinta-Joupin Autoliikkeen Vaasan toimipisteen myyntijohtaja Niko Puskaan.

– Kerroin Nikolle, että tarvitsisin uudemman vaihtoauton tietyillä kriteereillä. Merkkinä miellytti Mercedes-Benz Sprinter, logoon sopiva musta väri ja tärkeintä olisi, että sisätilassa pystyy siirtelemään pyöriä pystyssä. Pakettiauton ei saanut olla kuitenkaan liian pitkä, sillä sellainen ei mahdu halliimme, Roiha luettelee.

Puska pisti verkot vesille ja sopivan pakettiauton metsästys alkoi. Suomessa suuri osa pakettiautoista on valkoisia, ja musta väri karsi ulos monta hyvää vaihtoehtoa. Kesti pari viikkoa, kunnes juuri oikeanlainen ajoneuvo ilmestyi myyntimarkkinoille.

– Auton myyjä oli laittanut illalla sen nettiin ja ostimme sen heti seuraavana aamuna. Tällainen auton etsintä on meille tuttua puuhaa, vastaavanlaisia pyyntöjä tulee meille viikoittain. Tämä on välillä vähän kuin salapoliisityötä, monesti on haussa joku erikoisauto, kuten urheiluauto tai avoauto, Puska selvittää.

Roiha on tyytyväinen pakettiautoon, jossa oli ostohetkellä vasta satatuhatta ajokilometriä mittarissa. Hän kertoo, että kivana yllätyksenä tuli kaupan päälle automaattivaihteisto. Myös palvelukokemus oli hyvä, asiat sujuivat ja tieto kulki nopeasti.

Pyörä kulkee kätevästi auton mukana

Rinta-Joupin Autoliikkeestä ostettu pakettiauto tulee olemaan kovassa käytössä, sillä pyöräilykauppa käy nyt kuumana.

Vuonna 2015 perustettu Cycli Oy on kolmen maastopyöräilyä pitkään harrastaneen miehen yhteinen unelma. Hessu Kulmala, Tuukka Kuosmanen ja Tapio Roiha yllättyivät yrityksen nousukiidosta, sillä Seinäjoen liikkeen rinnalle tuli pian tarve omalle kivijalkaliikkeelle myös Vaasaan.

– Meillä on aika paljon pientä kaupunkiajoa ja lisäksi suhaamme Vaasan ja Seinäjoen väliä, kun siirrämme pyöriä liikkeestä toiseen. Olemme muuttamassa uusiin toimitiloihin futisstadionin viereen Seinäjoella, joten autolla ja meillä pitää kiirettä, Roiha kertoo.

Monet alan harrastajat hankkivat maastopyörän lisäksi sähköpyörän tai läskipyörän.

– Jotkut pyöräilijät ovat itsekin hankkineet pakettiauton, se on kaikkein paras ja turvallisin tapa kuljettaa arvokkaita pyöriä. Lisäksi siinä on se etu, että pyörät säilyvät puhtaana, hän lisää.

Roiha korostaa, että kannattaa laittaa kuntoon myös auton lisävarusteet, joilla pyöriä kuljetetaan. Toisilla pyörät matkaavat mukana katolla, toisilla taas perässä.

Vaasan toimipisteen myyntijohtaja Niko Puska toteaa, että auton etsiminen asiakkaalle vaatii välillä salapoliisityötä.

Unelmien auto etsitään asiakkaalle tarvittaessa vaikka ulkomailta

4000 ajoneuvon varastossa autot ja muut kulkuvälineet vaihtuvat päivittäin. Valikoimaa kannattaa seurata jatkuvasti, jos on etsimässä tietynlaista autoa. Hakuvahti on hyvä väline seurantaan, sillä sen avulla asiakas saa viestin sähköpostiin, kun hakuehdot täyttävä ajoneuvo ilmestyy varastoon.

Myyjät tietenkin myös etsivät asiakkaan tarpeisiin sopivia autoja. Autoja tarjotaan jatkuvasti ostettavaksi ja sopiva saattaa olla jollain toisella juuri myynnissä.

Jos nämäkään eivät kohtaa, niin autoja tuodaan jatkuvasti asiakkaille myös täsmäostona ulkomailta. Autoja tuodaan varsinkin Ruotsista ja Saksasta, joissa on tarjolla paljon vähän ajettuja ja hyvin varusteltuja autoja. Asiakkaalle tuontiauton osto on yksinkertaista ja turvallista, sillä Rinta-Joupin Autoliike hoitaa kaikki käytännön asiat asiakkaan puolesta ja auto luovutetaan asiakkaalle Suomeen rekisteröitynä.

Autamme sinua auton etsinnässä!

Ota yhteyttä, niin etsitään sinulle sopiva auto Suomesta tai ulkomailta.

Tutustu yli 4000 ajoneuvon valikoimaan