Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Raikas ilma on hyväksi myös autolle

Rinta-Joupin Autoliike muistuttaa ilmastointihuollon tärkeydestä. Ajoneuvon ilmastointihuolto ei kuulu määräaikaishuollon ohjelmaan, siksi se saattaa unohtua autoilijalta. Kun auton ilmastointilaite on säännöllisesti huollettu, se ehkäisee kalliin kompressorin rikkoontumista.

Autossa tunkkainen haju ja ikkunat huurtuvat? Rinta-Joupin Autoliikkeen huolto muistuttaa autoilijoita ilmastointihuollosta. Rovaniemen toimipisteen huolto- ja varaosamyyjä Eve Aho kertoo, että sitä tarjotaan aina tarpeen mukaan määräaikaishuollon yhteydessä.

– Auton ilmastointihuolto olisi hyvä teettää vähintään joka toinen vuosi ja jos ajaa paljon, niin useammin. Määräaikaishuollon yhteydessä se on edullisempi kuin omana huoltotoimenpiteenä.

Ilmastointilaitteen huollossa tarkistetaan kylmä- ja voiteluaineiden määrät sekä järjestelmän yleinen toimintakunto. Huoltaminen on aina edullisempaa kuin rikkoutuneen ilmastoinnin korjaaminen.

– Ilmastointihuolto maksaa määräaikaishuollon yhteydessä vain 89 euroa, plus hävikin takia lisätty kylmäaine. Jos huollon tekee erikseen, se on kymmenen euroa kalliimpi, Eve selvittää.

Ilmastointihuollossa järjestelmästä poistetaan ensin vanhat kylmäaineet. Sen jälkeen järjestelmä kuivataan alipaineella ja tarkistetaan mahdolliset vuotokohdat. Kun kuivaus on tehty, vanha kylmäaine palautetaan järjestelmään ja sekaan lisätään riittävä määrä uutta kylmäainetta.

Ilmastointi kuntoon myös talviajoon

Kun auton ilmastointilaite on huollettu asianmukaisesti ja ilmansuodatin vaihdettu, se pitää auton raikkaana ja kesällä viileänä. Even mukaan laiminlyönnit tulevat usein esille ensimmäisten kesähelteiden aikaan, kun huoltotiskille ilmaantuu auton kuumuuteen tuskastuneita asiakkaita.

Vaikka auton ilmastoinnin merkitys on suurin lämpimällä kesäilmalla, ei sen kunnosta kannata tinkiä talvellakaan.

– Talviajossa ilmastointi pitää auton sisäilman kuivempana, siksi ilmastointilaitteet on hyvä pitää kunnossa läpi vuoden. Säännöllisillä huolloilla se on helppoa.

Ilmastointia kannattaa käyttää talvisaikaan varsinkin nollakeleillä, sillä se poistaa kosteaa huurua ikkunalasien sisäpinnoilta. Sen on myös hyvä olla päällä, kun ajetaan kylmästä sisään lämpimään pysäköintihalliin. Ilmastointilaite ehkäisee tuolloin ikkunoiden huuruuntumista.

Raitisilmasuodattimen vaihto olisi hyvä tehdä kerran vuodessa tai aina 15 000 kilometrin välein.

Kun auton ilmastointilaite on huollettu asianmukaisesti ja raitisilmansuodatin vaihdettu, se pitää auton raikkaana ja kesällä viileänä.

Autosi kaipaa ilmastointihuoltoa: