Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Retkeilyauto tarjoaa seikkailun makua, vapautta ja ennen kaikkea helppoutta

Retkeilyautolla pääset matkustamaan harrastuksesi perässä helposti ja kätevästi mitä hienoimpiin paikkoihin ilman stressiä majoittumisesta. Lähde siis huoletta matkaan ja nauti vapaasta sekä monipuolisesta retkeilystä luonnon helmassa.

Juho Kivelä on tehnyt reissuja ympäri Suomea ja neuvoo nyt, miten onnistut, kun matkustat ja yövyt leirintäalueiden ulkopuolella.

Haaveiletko pidemmästä reissusta retkeilyharrastusten, kuten kalastuksen, melonnan tai pyöräilyn perässä? Mutta miten reissu onnistuu kun kyytiin pitää mahtua paljon välineitä ja päämäärät voivat olla vaikeissakin paikoissa metsän siimeksessä? Rinta-Joupin Autoliikkeen automyyjänä työskentelevä Juho Kivelä on tehnyt reissuja ympäri Suomea ja neuvoo nyt, miten onnistut, kun matkustat ja yövyt leirintäalueiden ulkopuolella.

Ketterä ja kompakti retkeilyauto mahdollistaa joustavan reissaamisen

Kenelle tahansa matkailijalle on tärkeää, ettei käytössä oleva auto aseta rajoitteita matkan suhteen vaan sen sijaan mahdollistaa villimpienkin unelmien toteuttamisen. Retkeilijälle tämä on erityisen tärkeää, sillä ajoneuvolla on päästävä harrastusten perässä välillä vaikeisiinkin paikkoihin.

Matkailuajoneuvotyypin valinnassa kannattaa siis miettiä tarkkaan sitä, mitä ajoneuvolta vaaditaan ja mitkä ominaisuudet toimivat parhaiten juuri omiin tarpeisiin. Yleisesti ottaen yksi vaihtoehto on kuitenkin retkeilyssä ylitse muiden — nimittäin retkeilyautot.

— Retkeilyauto on näppärän kokoinen niin pituudeltaan kuin leveydeltään ja siksi se on asuntoautoihin ja -vaunuihin verrattuna ehdoton valinta retkeilijälle, Juho kehuu.

Retkeilyautolla tarkoitetaan pienempää matkailuautoa, joka muistuttaa enemmän pakettiautoa ja onkin yleensä sen pohjalle tehty. Kompaktimman kokonsa ansiosta sen pysäköinti käy helposti niin luonnon helmassa kuin kaupungin parkkiruuduissa ja nimensä mukaisesti se onkin täydellinen kumppani retkeilijälle.

Juhon reissussa mukana kulkee talvisin moottorikelkka.

Lisävarusteilla teet omavaraisesta matkustamisesta helppoa

Vaikka tavoitteena olisi reissata vaikeissa maastoissa, ei itse matkanteon tarvitse onneksi olla vaikeaa. Pystyt halutessasi helpottamaan matkaasi erilaisilla lisävarusteilla, joiden joukosta voit valita omille reissuillesi sopivimmat. Vaikka haluaisit kokea tunnelmallista retkeilyfiilistä ilman kodinomaisia mukavuuksia, on kuitenkin muutama lisävaruste, jotka ovat hyvä lisä jokaisen retkeilijän reissuun.

— Kun matkustaa leirintäalueiden ulkopuolella, kannattaa varautua hankkimalla aurinkopaneelit. Ne mahdollistavat omavaraisen, itsenäisemmän ja vapaamman matkustamisen, kun voi mennä monipuolisemmin minne vain ilman huolta verkkovirran saatavuudesta, neuvoo Juho.

Invertteri puolestaan muuttaa akkujännitteen vaihtojännitteeksi ja mahdollistaa sähkölaitteiden käyttämisen autossa. Kun yhdistät aurinkopaneelin ja invertterin, keität tuoreet aamukahvit kätevästi puskaparkissa vaikka järven rannalla.

Kätevä ja helppo tapa retkeillä ympäri vuoden

Matkailuajoneuvot tuovat matkustamiseen vapautta ympäri vuoden, eikä retkeilyautoa tarvitse jättää autotalliin kovillakaan pakkasilla. Autossa yöpyminen onnistuu mukavasti muutamalla talvivarusteella ja hyvällä varautumisella. Retkeilyauto toimii harrastelijalle myös hyvänä tukikohtana, jossa voi käydä välillä levähtämässä ja lämmittelemässä.

— Kylmillä keleillä kannattaa satsata ikkunoiden eristepeitteisiin ja tarkistaa kaasupullot illalla, ettei lämmitys lopu yllättäen keskellä yötä. Sen opin kantapään kautta, Juho muistelee nauraen.

Retkeilyauto on erinomainen vaihtoehto myös silloin, kun matkustat paljon tilaa vievien harrastusvälineiden kanssa — ne kulkevat mukana kätevästi eikä niitä tarvitse siirtää majoituspaikasta toiseen. Aktiiviharrastajalle se onkin erinomainen, ellei jopa ainoa järkevä vaihtoehto reissuun lähdettäessä.

— Matkailuajoneuvoilla matkaaminen on tosi kätevä ja helppo tapa retkeillä. Suosittelen jokaista kokeilemaan rohkeasti, se voi yllättää helppoudellaan!

Juho esittelee Caravan-messuilla Hymer ML-T -retkeilyautoa.