Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Retkeilyautossa voi asua ympäri vuoden

Maarit Ailio on säkyläläinen kuvataiteilija ja elämäntaparetkeilijä. Hän asuu Säkylän maaseudulla miehensä Petrin ja koiransa Nupun kanssa, mutta hänen toinen kotinsa on Pösslin retkeilyauto. 

Retkeilyauto Pössl Maarit Ailio talvi

Koko ikänsä retkeilyä harrastanut Maarit viettää kaiken vapaa-aikansa metsässä ja luonnossa. 

– Mikä olisi sen ihanampaa kuin herätä metsästä, keitellä kahvit ja kuunnella luonnon ääniä, Maarit kuvailee. 

Maaritin työ on samalla hänen harrastuksensa. Maalaaminen onnistuu helposti retkeilyautossa. Töihin tuo taukoa kaksivuotiaan lapsenlapsen hoitaminen. Nuoresta iästään huolimatta taapero on kokenut retkeilijä. 

– Lapsenlapsen kanssa nukutaan retkillä teltassa muutaman kymmenen metrin päässä autosta. Auto on kuitenkin hyvä hätävara, sillä siellä on aina ruokaa ja lämmin. On turvallinen olo, kun koti on aina vähän matkan päässä, Maarit hymyää. 

Retkeilyautosta on ollut Maaritille hurjasti iloa. Jopa niin paljon, että hän olisi valmis muuttamaan vakituisesti asumaan autoon. 

– Voisin lastata vaikka kaikki tavarat sinne ja asua kokonaan siellä, Maarit nauraa. 

Maaritin mukaan auto on erityisen kätevä kyläillessä ja työmatkoilla. 

– Jos lähden vaikka kyläilemään tai messuille, ei tarvitse nukkua muiden luona, kun on aina oma koti mukana, hän kertoo. 

Retkeilyauto Pössl Maarit Ailio talvi

Talvella voi retkeillä samoin kuin kesälläkin

Vaihdettuaan matkailuautonsa retkeilyautoon Rinta-Joupin Autoliikkeessä Kempeleessä, Maarit ja Petri viettivät koko kesän ja talven retkeillen. 

– Seikkailimme autolla koko kesän ja talven joka ainoa hetki ja viikonloppu. 

Maaritin mukaan retkeilyautossa voi asua vaikka ympäri vuoden. 

– Talvimatkailu ei oikeastaan eroa kesästä muuten, kuin että kaasua kuluu enemmän, koska retkeilyauto tulee pitää aika lämpimällä, Maarit neuvoo. 

Oman haasteensa talviretkeilyyn voi tuoda se, ettei retkeilyautoon tule eikä mene vettä. Maarit ja Petri ovat ratkaisseet tilanteen pitämällä pellettivessaa mukana talvisin.  

– Astiat voi tiskata hangessa tai kanisterissa voi ottaa vettä mukaan. 

Talvimatkailu on Maaritin mukaan lähinnä tottumiskysymys. Kun koko syksyn viettää autossa, tulevat talvirutiinit mukaan omalla painollaan. 

– Talvella voi retkeillä ihan samalla tavalla kuin kesälläkin, Maarit hymyilee. 

Reissuun yksin tai muiden kanssa

Retkeilyauto on kokonsa puolesta niin kätevä, että sillä reissaa helposti niin yksin kuin muidenkin kanssa. Maaritin kanssa autossa ovat asuneet Petrin lisäksi myös lapsi ja lapsenlapsi. 

– Aina kaverit eivät pääse mukaan, mutta silloin lähden yksin. Esimerkiksi viime talvena olin kokonaisen viikon yksin Riisitunturilla ja oli tosi kivaa, Maarit hehkuttaa. 

Reissuistaan Maarit julkaisee aktiivisesti kuvia Instagramiin käyttäjällä @maaritailio. 

– Retkeilyn ilo ja vapaus tarttuu. Sosiaalisessa mediassa olen huomannut, että monet muutkin ovat hurahtaneet retkeilyyn seurattuaan päivityksiäni, Maarit kertoo. 

Perhe ja ystävät myös pyytävät päästä mukaan seikkailemaan. 

– Vaikka kenet olen luvannut viedä retkelle ja laavulle. Minusta on ihanaa, kun saan jakaa retkeilyn iloa, hän iloitsee. 

Retkeilyauto Pössl Maarit Ailio talvi