Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Tarkista autosta nämä asiat ennen lomamatkaa

Moni suuntaa lomalla autolla pohjoiseen tai sukulaisten luo. Mitä kaikkea tulisi ottaa huomioon, kun lähtee autolla pidemmälle reissulle?

Pohjoisen automatkalle on hyvä varautua hyvissä ajoin etukäteen, jotta matka sujuu turvallisesti ja ilman turhia yllätyksiä.

Onko suunnitelmissa talvinen road trip? Talviloman automatkalle on hyvä varautua jo hyvissä ajoin etukäteen. Pelkkä auton pakkaus ja tankkaus ei riitä, vaan pidempää matkaa ajaessa tulisi tarkistaa myös useampi muu asia, jotta jouluinen matka sujuu turvallisesti perille saakka.

Rinta-Joupin Autoliikkeen Porin huoltopäällikkö Jarkko Koski listasi kymmenen asiaa, jotka autosta tulisi tarkistaa ennen reissuun lähtöä. Käy helppo tarkistuslistamme läpi, niin voit suunnata huolettomin mielin kohti ikimuistoista talvilomaa!

1. Huollontarve

Tarkista auton huollontarve ja sen riittävyys tulevalle ajosuoritteelle (huoltoväliä ei saa ylittää).

2. Renkaiden kunto ja ilmanpaineet

Tarkista renkaiden kunto ja ilmanpaineet – myös mahdollisesta vararenkaasta. Muista, että pakkanen alentaa renkaiden ilmanpainetta. Aseta siis pakkasella paineeksi 0,2 baaria enemmän, kuin mitä autosi suositeltu ilmanpaine on. Muista myös säätää renkaan ilmanpaine sopivaksi kuorman mukaan.

3. Akun kunto

Tarkistuta akun kunto, jos et tiedä, koska se on viimeksi vaihdettu tai tarkistettu.

4. Tuulilasinpesuneste

Lisää tuulilasinpesunestettä, jossa on riittävä pakkaskestävyys. Älä kuitenkaan lisää laimentamatonta lasinpesunestettä, sillä se ei sovellu kaikkiin autoihin.

5. Varaudu

Ylimääräinen pakkaus lasinpesunestettä on hyvä ottaa varalta mukaan.

6. Pyyhkijät

Uusi auton pyyhkijät, mikäli ne eivät pyyhi tuulilasia kunnolla, jättävät tuulilasiin raitoja tai ovat käytössä äänekkäät.

7. Lumiharja

Tarkista, että lumiharja on varmasti mukana.

8. Muista myös nämä

Reissuun kannattaa ottaa mukaan myös lämpimiä vaatteita ja kokoontaitettava lapio.

9. Matkasuunnitelma

Tee matkasuunnitelma varsinkin, jos ajat täyssähköautolla. Muista, että sähköautossa auton lämmitys syö melkein saman verran energiaa, kuin sen liikkuminen kovilla pakkasilla.

10. Reissumieli mukaan

Ota matkaan mukaan myös reissumieli ja varaa aikaa turvalliseen matkantekoon.

Valitse oma loma-autosi