Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Juha on tuontiauton uusi onnellinen omistaja

Tuontiauto toimitetaan asiakkaalle Suomeen helposti Rinta-Joupin Autoliikkeen kautta.

Seijäjokelainen Juha Köykkä on erittäin tyytyväinen Ruotsista Suomeen tuodun vuoden 2019 Audin täyssähköauto E-Tronin käyttäjä.

Rinta-Joupin Autoliikkeen Tervajoen toimipisteen myyntipäällikkö Mika Hakola sai vuosi takaperin yhteydenoton 55-vuotiaalta seinäjokelaiselta Juha Köykältä. Köykkä kertoi puhelimessa, että auton vaihto olisi kiikarissa ja että hän kuulisi mielellään, millaisia vaihtoehtoja Rinta-Joupin Autoliikkeellä olisi tarjolla.

– Ensimmäiset autokaupat syntyivät jo silloin ensimmäisen yhteydenoton jälkeen. Tähän päivään mennessä olemme tehneet yhteensä jo neljät autokaupat hänen kanssaan. Juhalle itselleen on mennyt käyttöön autoista kaksi, ja sen lisäksi hän on hankkinut täältä Tervajoelta auton sekä puolisolleen että isälleen.

Sähköauto kiinnostaa

Köykän viimeisin hankinta on vuoden 2019 Audin täyssähköauto E-Tron, joka järjestettiin hänelle Rinta-Joupin Autoliikkeen kautta Ruotsin Audi-kauppiaalta esittelykäytöstä.

– Rajasimme yhdessä Juhan kanssa blocket- ja bytbil-sivustojen kautta vaihtoehdot kahteen erilaiseen autoon ja näistä suosikiksi valikoitui toinen eli E-Tron. Auto toimitettiin Tukholman satamaan ja sieltä Silja Line Cargo hoiti auton Suomen puolelle. Sen jälkeen auto siirrettiin rekalla Tervajoelle, Hakola kertaa.

Hyvät jalkatilat, hiljaisuus ja kiihtyvyys

Autoon tehtiin Ruotsissa ennen lähettämistä vielä kampanjahuoltoa ja Suomeen saapuessa sitä vielä varusteltiin lisää. Köykkä pääsi noutamaan autonsa heti kesäkuun alussa.

– Palvelu Rinta-Joupin Autoliikkeessä on ollut erinomaista. Mika Hakolan kanssa tykkään tehdä kauppaa, kun asiat menevät juuri niin, kuin on sovittukin. Kävin kokeilemassa autoa ja se tuntui heti omalta. Olen pitkä mies ja siksi hyvät jalkatilat ovat erityisen tärkeät. Minua miellytti myös sähköauton hiljaisuus ja kiihtyvyys.

Tervajoen toimipisteen myyntipäällikkö Mika Hakola etsi Juha Köykän kanssa juuri hänen tarpeisiinsa sopivan sähköauton.

Riskitön tuontiauto Ruotsista

Auton valinta oli Köykälle selvä saman tien koeajon jälkeen. Hän ei halunnut ostaa uutta autoa, joten Rinta-Joupin Autoliikkeen kautta hankinta Ruotsista oli luonnollinen vaihtoehto.

– Homma lähti heti rullaamaan hienosti. Tuontiauton haku toimi loistavasti, eikä riskejä ollut, sillä Rinta-Joupin Autoliikkeen edustaja kävi Ruotsissa paikan päällä tarkastamassa auton ja näin ollen yllätyksiä ei päässyt tulemaan.

Tuontiautokaupat toimivat samoin kuin auton ostaminen Suomesta. Odotusaika voi olla hieman pidempi ja auto tarkastetaan vielä kunnolla liikkeessä. Näin varmistetaan, että se vastaa juuri sitä, mitä pitääkin.

– Olenpa ostanut auton sitten Suomesta tai tuontiautona muualta, niin autokaupat Mikan kanssa ovat toimineet mainiosti. Olen nyt siis ostanut Rinta-Joupin Autoliikkeestä autoja omaan sekä läheisteni käyttöön ja voin kyllä suositella heitä kauppakavereina. Myös juuri tämä Ruotsista tullut auto ja koko prosessi oli helppoudessaan ja kätevyydessään aukoton, Köykkä kehuu.

Ennakkoluulot hälvenneet, lataus on kätevää

Niin asiakas Köykkä kuin myyntipäällikkö Hakola uskovat molemmat, että sähköautojen käyttö tulee jatkossa lisääntymään.

– Tällä on erinomaista ajaa, kiihtyvyys on loistava ja tosiaan se äänettömyys auton sisällä on erittäin miellyttävää. Tätä on myös edullista käyttää. Pienet ennakkoluulot, jota minulla oli lähinnä lataukseen liittyen, ovat myös hävinneet, kun olen huomannut latauksen sujuvan helposti. Kotilatausasemaa kyllä suosittelen jokaiselle, joka meinaa sähköauton hankkia, Köykkä ohjeistaa.

– Tällä hetkellä suurin noste on plug-in -hybridiautojen kanssa, Hakola puolestaan vinkkaa ja jatkaa.

– Meillä on yhteistyökumppaneina kuljetusliikkeitä, jotka tuovat auton meille jopa viikossa. Myös pikatoimitus onnistuu niin, että toinen kumppanimme lähtee Helsingistä hakemaan auton Ruotsin autoliikkeestä ja näin se saadaan vielä nopeammin ostokonttorillemme Kallioon. Sieltä toimitamme auton asiakasta lähimpänä olevaan toimipisteeseemme.

Kaikki hoidetaan kuntoon asiakkaan puolesta

Asiakkaalle voidaan etsiä haluttu auto täsmäostona vaikka Ruotsista. Auton historia ja kunto selvitetään tarkkaan. Kun hinta on asiakkaan kanssa sovittu, auto noudetaan ja asiakkaan puolesta huolehditaan kaikki rahdista, katsastuksesta, Suomeen tarvittavista asiakirjoista ja rekisteröinnistä lähtien.

– Eiköhän me parin vuoden sisään taas vaihdeta isommalla akkukapasiteetilla oleva täyssähköauto tämän E-Tronin tilalle, kysyy Hakola hymyillen.

– Kyllähän se nälkä kasvaa syödessä. Kapasiteettia tarvitaan varmasti lisää viimeistään sitten, kun kurvailen taas Seinäjoelta Tampereelle lätkämatsiin Ilvestä kannustamaan, nauraa Köykkä.

Etkö löydä sopivaa autoa Suomen valikoimista?

Me Rinta-Joupin Autoliikkeessä palvelemme sinua mielellämme auton tuontiin liittyvissä asioissa. Hanki helposti auto Saksasta tai Ruotsista ottamalla yhteyttä myyntiimme tai tule katsastamaan valikoimamme!

Tutustu vaihtoautojen valikoimaan