Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Yrittäjän työsuhdeautona BMW: ”Suosittelen rahoitusleasingia myös muille yrittäjille!”

Yrittäjän on helppo asioida Rinta-Joupin Autoliikkeen yritysmyynnissä, jonka kautta hoituvat yksinkertaisesti niin rahoitusasiat, auton valinta, vaihdot ja huolto.

Yrittäjä Heikki Kirjalainen on hankkinut Rinta-Joupin Autoliikkeestä jo neljä autoa yritykselleen. Mikkelin toimipisteessä häntä palvelee myyntipäällikkö Heikki Laine.

 Yrittäjä Heikki Kirjalainen kertoo olevansa 56-vuotias perheellinen arkkitehtitoimiston vetäjä Mikkelistä.

– Perheeseeni kuuluvat kanssani työskentelevä vaimoni Sari, lapset Axel ja Aallotar sekä kaksi koiraamme. Asumme omakotitalossa Mikkelin Emolassa. Arkkitehtitoimistoni Heikki Kirjalainen Oy on toiminut jo vuodesta 1994. Aktiivisesti yritykselläni on käynnissä yli 500 eri hanketta.

Rahoitusleasing on yrittäjälle vaivaton tapa hankkia auto

Heikki Kirjalainen on Rinta-Joupin Autoliikkeen uskollinen asiakas. Hän on ollut sitä nyt jo noin kahdeksan vuoden ajan.

– Tulin asiakkaaksi silloin, kun BMW-edustus ja huolto Mikkelissä siirtyi Rinta-Joupin Autoliikkeelle. Sen jälkeen olen hankkinut täältä yritykselleni neljä autoa, viimeisimpänä oman työsuhdeautoni BMW 520D xDriven. Rahoitusvaihtoehtona minulla on rahoitusleasing ja olen kokenut auton hankinnan tällä tavalla melko lailla vaivattomaksi.

Et tarvitse välttämättä yrityksen pääomaa

Autohankinnat Kirjalaisen arkkitehtitoimistolle on tehty Mikkelin toimipisteen BMW-yritysmyynnin kautta. Vaimo Sari toimii yrityksen sihteerinä ja hoitaa pääasiassa kaikki käytännön asiat, myös autohankinnan rahoitukseen liittyvät toimet.

– Olemme päätyneet rahoitusleasingiin taloudellisin ja kirjanpidollisin perustein. Tämä on ollut meille ja meidän yrityksellemme oikein mainio tapa. Kaikki on toiminut moitteetta. Uuden auton hankintaan ei välttämättä tarvitse yrityksen pääomaa ja tässä rahoitusmallissa on hyvää myös se, että kaikki leasingkulut jakautuvat tasaisesti koko hankintakaudelle, Kirjalainen kiittelee.

Heikki Kirjalainen kertoo myyntipäällikkö Heikki Laineelle, että Rinta-Joupin Autoliikkeessä rahoitusleasing on toiminut moitteetta.

”Suosittelen Rinta-Joupin Autoliikkeen yritysmyyntiä muillekin yrittäjille”

Rinta-Joupin Autoliikkeessä Kirjalaisten myyjänä on toiminut Mikkelin toimipisteen myyntipäällikkö Heikki Laine.

– Heikki on hyvä ja aktiivinen myyjä ja hänelle voi sanoa vaan, että ”keep on going!”, naurahtaa Kirjalainen ja jatkaa.

– Palvelu on ollut hyvää. Meinaan kyllä jatkossakin asioida Rinta-Joupin Autoliikkeessä, jos automallit vaan tulevaisuudessakin miellyttävät silmää. Voin myös mielelläni suositella Rinta-Joupin Autoliikkeen yritysmyyntiä muillekin yrittäjille. Täällä Mikkelissä hommat ovat toimineet aina juuri niin kuin olemme sopineet.

Mikkelistä löytyy Kiaa, Hondaa, Mitsubishiä ja BMW:tä

Myyntipäällikkö Heikki Laine on työskennellyt autoalalla jo 23 vuotta ja Rinta-Joupin Autoliikkeessä vuodesta 2008.

– Mikkelissä olen ollut myyntipäällikkönä vuodesta 2017 ja vastuualueinani täällä ovat automyynnin ja huollon toiminnot. Tämä on uudehko liikekiinteistö, joka sijaitsee 5-tien varrella. Lahdesta päin tullessa tämä on ensimmäinen näkyvä maamerkki ennen Mikkeliä. Meillä on täällä noin 40 työntekijää. Edustamme, myymme ja huollamme täällä Kiaa, Hondaa, Mitsubishiä ja BMW:tä. Meillä on tarjolla myös noin 200 vaihtoautoa täällä paikanpäällä ja koko ketjun 4000 ajoneuvosta voi tehdä kaupat Mikkelissäkin, Laine kertoo leppoisasti.

Mikkelissä yritysmyynti on pitkälti pienten ja keskisuurten yritysten käytössä. Alueella on paljon pienyrittäjiä.

– Rinta-Joupin Autoliikkeen asiakkaina on paljon yksityisiä ihmisiä, joilla on oma yritys ja jotka toimivat tiiviisti oman yritysalueensa ympärillä. Heillä on hyvä mahdollisuus hyödyntää yritysautoilua omien mieltymysten mukaan.

Yrittäjä Heikki Kirjalainen on ollut Rinta-Joupin Autoliikkeen asiakas noin kahdeksan vuoden ajan. Hän suosittelee asiakkuutta myös muille yrittäjille.

Yrittäjä voi valita ja päättää

Laine muistuttaa, että auto voi olla myös yrityksen nimissä ja yrittäjän halutessa mukana yrityksen taseessa. Yrittäjällä on kuitenkin mahdollisuus valita myös leasingauto ja siinä tapauksessa auto ei ole mukana yrityksen taseessa.

– Tuossapa onkin se suurin ero. Yrittäjällä osamaksuauto on siis yrityksen taseessa mukana, mutta leasingauto ei ole. Se on vähän sama homma, kuin jos asuisit vuokralla. Silloin maksat kuukausivuokraa ja sopimuskauden päättyessä palautat tuotteen, Laine availee.

BMW on tänä päivänä myös hintansa puolesta kilpailukykyinen

Laine kertoo, että BMW:n hankkiminen yritysmyynnin kautta ei tule enää tänä päivänä kalliiksi. Hintamielikuva on usein se, että BMW korkealaatuisena autona on kallis, mutta se ei miehen mielestä pidä paikkaansa.

– No totta kai se on arvokkaampaa verrattuna johonkin enemmän massatuotteeseen, mutta heille, jotka arvostavat erittäin korkealuokkaisen tuotteen laatua ja merkkibrändiä, niin kyllä nämä ovat jo yhtä lailla kilpailukykyisiä. Samoilla ehdoilla näitä myydään, kuin enemmän massatuotteitakin, muistuttaa Laine.

Kaikki moottoroidut laitteet käyvät vaihdossa

Yritys pääsee Laineen mukaan autoiluun käsiksi hyvin pienellä alkupääomalla ja jossain kohdin jopa kokonaan ilman pääomaa. Lisäksi hän muistuttaa, että jos yrityksellä on jokin tuote, joka liittyy millään tavalla moottoroituun laitteeseen, niin se on Rinta-Joupin Autoliikkeessä käypää vaihtotavaraa.

– Moottoriajoneuvoista ja -laitteista saamme aina vaikka käsirahan asiakkaan uuteen hankintaan. Moni tätä hyödyntääkin. Jollain voi olla jäänyt esimerkiksi moottoripyörä kesältä. Silloin kannattaa muistaa, että me voimme ostaa sen ja yhdistää kaupan autohankintaan. Kaikki on mahdollista, aina kannattaa kysyä, kannustaa Laine.

Myyntipäällikkö Laine kertoo, että Rinta-Joupin Autoliikkeessä pyritään aina löytämään ratkaisu asiakkaan tarpeen täyttämiseksi. Usein siinä myös onnistutaan.

Sopiva rahoitusvaihtoehto löytyy varmasti

Laineen mukaan Rinta-Joupin Autoliikkeen yritysmyynnin kautta on helppoa ja vaivatonta hankkia esimerkiksi BMW. Hän lupaa, että erilaisia vaihtoehtoja on paljon ja hankinnat räätälöidään aina kulloisenkin asiakkaan tarpeen mukaan.

– Jollekin on tärkeää valita osamaksukauppa. Toiselle taas tärkeintä on saada huollot ja silloin hänen on paras valita huoltoleasing. Kolmannelle puolestaan tärkeintä on se, että auto ei ole yrityksen taseessa ja hän ottaa silloin rahoitusleasingin. Tämä rahoituspuoli on vähän samantapainen asia kuin premium-auto, joka räätälöidään ja rakennetaan asiakkaan tilanteen mukaan, Laine kuvailee.

Laine alleviivaa että myös palveluja kehitetään Rinta-Joupin Autoliikkeessä jatkuvasti.

– Ihmisten huomiointi ja kanssakäyminen sekä ratkaisun löytäminen asiakkaan tarpeiden täyttämiseksi, on juuri se asia, minkä vuoksi täällä olemme!

Jos tahdot hankkia yritykselle BMW:n

Laine kehottaa BMW:stä kiinnostunutta yrittäjää kävelemään vaikka suoraan Rinta-Joupin Autoliikkeeseen BMW-osastolle sisään. Mikkelissä on aina arkisin aukioloaikana kaksi BMW-myyjää paikalla.

– Varmasti autamme asiakkaita kaikissa asioissa! Kartoitamme ja katsomme kanssasi kaikki vaihtoehdot läpi. Jos sinun on konkreettisesti hankala päästä liikkeeseemme, niin tulemme tarvittaessa myös sinun luoksesi. Toki sinulla on aina käytössäsi myös kaikki sähköiset kanavat ja puhelin, jolla on helppo ottaa meihin yhteyttä. Monta väylää löytyy ja kaikki tavat käyvät yhtä hyvin, Laine muistuttaa.

Koko kansan autokauppa on kaiken kokoisten yritysten ja yrittäjien palveluksessa.

– Tästä ei kannata tehdä itselleen mitään korkeata kynnystä. Kaikissa autoiluun liittyvissä asioissa ja nimenomaan BMW-asioissa autamme aina ja koitamme löytää sopivan ratkaisun.

Yrittäjän tarvitsee tehdä vain päätös, kaikki muu hoidetaan

Toki auton hankinta vaatii Laineenkin mielestä pikkuisen aikaa. Pitää joko tulla liikkeeseen paikalle tai ottaa muulla tavoin yhteyttä.

– Tule paikan päälle, rakennetaan konfiguraattorilla auto mieltymystesi mukaisesti, tutustutaan rahoitusvaihtoehtoihin, pistetään auto tilaukseen ja odotellaan yhdessä sitä hetkeä, kun pääsemme sen luovuttamaan. Asiakkaan ei tarvitse periaatteessa tehdä mitään muuta, kuin päätös autonhankinnasta. Parhaassa tapauksessa auto löytyy heti varastosta.

Heikki Kirjalaisen viimeisin hankinta Rinta-Joupin Autoliikkeestä on oma työsuhdeauto BMW 520D xDrive.

Yhtä tärkeä huolto pelaa

Laine kuvailee asiakkaiden olevan hyvinkin tyytyväisiä Rinta-Joupin Autoliikkeen yritysmyyntiin.

– Esimerkiksi Heikki Kirjalainen on hankkinut jo neljännen BMW:n yrityksellensä meidän kauttamme. Meillä kohtaavat synergiat yhteistyössä. Hän luottaa merkkiin ja meihin. Me taas pidämme hänet edelleen tyytyväisenä ja luottavaisena, sekä meidän taloomme, että BMW-merkkiin.

Hyvin tärkeätä kokonaisuudessa on Laineen mukaan myös se, että huolto pelaa moitteettomasti.

– Autokaupat tapahtuvat ihmisillä tietyin aikavälein, mutta huollossa vieraillaan huomattavasti useammin. Olemmekin kovasti panostaneet ammattitaitoisiin asentajiin ja siihen, että koko huolto- ja muu henkilökunta on asiansa osaavaa ja innostunutta väkeä. Uskon, että tämän päivän yrittäjille on tärkeää, että palvelu pelaa myös jälkimarkkinoinnin osalta luontevasti ja joustavasti.

Tutustu yli 4000 ajoneuvon valikoimaan