Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Säännöllisesti huolletulla BMW:llä pian miljoona ajettua kilometriä takana

Kun kaverit alkoivat kysellä Kari Mäkisalolta, milloin hän vaihtaa 500 000 kilometrin BMW:nsä uudempaan, mies vitsaili, että aikoo ajaa sillä miljoona kilometriä. Nyt tuo leikinlasku on muuttumassa todeksi, kun auton mittari näyttää 937 000 kilometriä.

Uudessakaupungissa asuvan Kari Mäkisalon BMW 520d on nähnyt päivänvalon aikana, jolloin autojen hinnat ilmoitettiin vielä myös markkoina. Mäkisalon talliin vuosimallia 2001 oleva bemari pääsi melko nuorena; auto oli ollut ammattiajossa ensimmäiset satatuhatta kilometriä. Hyvin pidetyn auton huoltohistoria oli moitteeton, joten siitä oli hyvä jatkaa yhteistä matkaa.

– Mittarin lukemat alkoivat kasvaa, kun työmatka-ajoa tuli päivittäin 140 kilometriä. Nyt etätöiden aikana kilometrejä on tullut vähemmän, tuotekehitysalalla työskentelevä mies kertoo.

Mäkisalon BMW on E39 eli 5-sarjan neljännen sukupolven malli, jota valmistettiin vuosina 1995–2004. Lokakuussa 2021 auton mittarissa on hulppeat 937 000 km ja yli parikymppinen auto on edelleen huippukunnossa. Moottorin kantta ei ole avattu kertaakaan, ja myös ruiskutusjärjestelmä ja suuttimet ovat alkuperäiset.

– Suurin remontti tuli 700 000 kilometrin kohdalla, kun piti uusia turbo. Samalla vaihdettiin kytkin. Muita isoja juttuja ei ole ollut, muut korjaukset ovat olleet satasissa.

Loistoyksilölle hyvää huoltoa

Mäkisalo arvelee, että hänen bemarinsa pitkäikäisyyden syitä on kaksi: auto sattuu olemaan loistoyksilö ja ammattitaidolla tehdyt huollot pitävät sen myös sellaisena.

– Etsin hyvää huoltopaikkaa ja kun sellainen löytyi Porista Rinta-Joupin Autoliikkeestä, ei ole ollut tarvetta vaihtaa. Siellä pidetään kiinni aikatauluista ja etukäteen sovituista hinnoista.

Lisävalttina on, että huollossa työskentelee juuri kyseiseen automalliin perehtynyt automekaanikko. Hän tuntee auton kuin omat taskunsa, joten mahdolliset viat selviävät nopeasti.

Autoaan hyvin hoitava Mäkisalo pitää kirjaa, mitkä ovat todelliset käyttökustannukset. Kun mukaan lasketaan kaikki huollot, verot, polttoaineet, vakuutukset ja muut, niin ajokilometrille on tullut hintaa 16 senttiä.

– Onhan tämä posketon määrä kilometrejä ja pitkä taival samalla autolla. Tiedossani on kuitenkin kolme tällaista hyvin huollettua bemaria, joilla on ajettu yli miljoona kilometriä. Joten eiköhän tässä vielä ole yhteistä tulevaisuutta tämän tutuksi tulleen BMW:n kanssa jäljellä, Kari hymyilee.