Hyppää sisältöön

Rinta-Joupin Autoliike |

Onko autosi valmis kevääseen?

Auto kannattaa laittaa hyvissä ajoin kevätkuntoon. Ainakin kesärenkaiden ja tuulilasin kunto on hyvä tarkastaa sekä ilmastointi huoltaa kesää ajatellen.

Skoda Enyaq-sahkoauto-4x4-neliveto-maasturi-kevat

Talven vaihtelevat lämpötilat ja sääolot laittavat auton koville. Autolle kannattaakin tehdä oma kevättarkastus, joka parantaa ajomukavuutta ja ennen kaikkea turvallisuutta. Ota alta viisi vinkkiämme talteen, niin varmistat mukavat ja turvalliset ajomatkat myös kevään tullen.

Tarkista kesärenkaiden kunto

Lain mukaan auton kesärenkaiden kulutuspinnan pääurien syvyyden tulee olla vähintään 1,6 millimetriä. Renkaat suositellaan turvallisuussyistä uusimaan kuitenkin jo siinä vaiheessa, kun pääurien syvyys alittaa neljä millimetriä.

Renkaidenvaihdon yhteydessä kannattaa huoltaa myös jarrut, sillä jarruhuollossa ja renkaidenvaihdossa on osittain samoja työvaiheita, mikä tuo sinulle säästöä.

Talvirenkaat voit jättää vakuutettuun ja edulliseen säilytykseen rengashotelliimme.

Huollostamme esim. Nokian Hakka Blue 3 -kesärenkaat 604,90 € asennettuina.

Rengas_volkswagen_gti_kevat

Ilmastointi kuntoon

Ilmastointihuolto kannattaa tehdä kevään koittaessa, sillä auton ilmastointijärjestelmä tarvitsee säännöllistä huoltoa toimiakseen tehokkaasti ja luotettavasti.

Keväällä yksi ilmastoinnin kannalta tärkeimpiä asioita on uusi, puhdas raitisilmasuodatin. Sen voit vaihdattaa joko pelkästään tai ilmastointihuollon yhteydessä. Muuten ilmastointijärjestelmä puhaltaa autoon talven kosteudesta aiheutuneita mikrobeja ja pahaa hajua.

Jos olet herkistynyt siitepölylle, katupölylle tai muille ikäville, ilmassa leijuville allergian aiheuttajille, voimme asentaa autosi ilmastointiin tehokkaan aktiivihiilisuodattimen.

Kaipaako tuulilasi korjausta tai vaihtoa?

Tuulilasivahinkoja sattuu keskimäärin useita kymmeniä päivittäin ja otollisinta aikaa kiveniskemille on lumeton ja kivinen alkukevät. Vaurioitunut tuulilasi kannattaakin korjauttaa ensi tilassa jos haluaa pidentää tuulilasinsa käyttöikää ja säästyä suuremmilta kustannuksilta. 

Tuulilasin vahingoittuessa kannattaa varata välittömästi aika korjaamolle, jossa kiveniskemä voidaan korjata tai tarvittaessa tuulilasi vaihtaa uuteen. Usein nopea toiminta riittää ehkäisemään särön leviämisen isommaksi halkeamaksi, joka johtaisi koko tuulilasin vaihtamiseen.

Puhtaus on puoli ruokaa

Kevätaurinko paljastaa autoon talven aikana kertyneen lian ja hajut – kevät on siis paras mahdollinen aika tehdä kunnon freesaus autollesi. Auto kannattaa viedä tehopesuun, jolloin muun muassa talven aikana  kertyneet maantiesuolat lähtevät auton pinnasta. Pesun jälkeen auto kannattaa viimeistellä vahalla.

Auton sisäilma saadaan jälleen raikkaaksi vaihtamalla kostuneet matot uusiin, kunnon imuroinnilla sekä ilmastointijärjestelmän huollolla. Epämiellyttävät hajut saadaan kuriin viimeistään hajunpoistolla.

volvo-sisatilat-sisusta

Onko autosi huollettu ja katsastettu?

Mikäli autosi määräaikaishuolto lähestyy, kannattaa renkaidenvaihto ja ilmastointihuolto ajoittaa yhteen määräaikaishuollon kanssa.

Hoidamme ammattitaidolla kaikkien automerkkien huollot ja korjaukset. Olemme myös valtuutettu merkkihuolto useille eri automerkeille ja matkailuajoneuvoille yhdeksässä eri toimipisteessä.

Autamme myös auton katsastuksessa. Hoidamme kaiken kuntoon puolestasi ja katsastamme autosi, jotta kaikki sujuisi mahdollisimman helposti ja nopeasti.

Meiltä saat myös joustavat huoltorahoitusvaihtoehdot, ks. rahoitustarjous alempana.

Huoltorahoituksella maksat vasta elokuussa

Osta Rinta-Jouppi Huoltorahoituksella 15.3.-15.5.2024 ja saat laskun vasta elokuussa 2024. Laskun saatuasi voit valita sinulle sopivimman maksuvaihtoehdon.

Rinta-Joupin Autoliikkeen huoltorahoituksella huollat autosi helposti ilman stressiä isoista kertasummista. Saat huoltorahoituksellamme jopa 12 kk korotonta maksuaikaa. Hae luottoa helposti ja nopeasti.

Tervetuloa palveltavaksi Rinta-Joupin Autoliikkeen huoltoihin!

Lue myös